Önska får man..


Min önskelista

Tur man fyller år snart ;)


Badfilt




Amninsglinnen, svarta och vita. Storlek Medium




Barnstol Tripp Trapp



Babysits till Tripp Trapp stolen




Fototimme med vår lilla son hos Maria Nilsson

Kilcka här om du vill kolla in hennes sida

Fotografering 1 timma, 595 kr - vardagar (Lördag - Söndag 895 kr)

Efter fotograferingen, på ett datum vi sätter tillsammans, är ni välkommen tillbaka på bildvisning där vi tittar och går igenom vad era önskemål om bilderna är.


Stavmixer OBH NORDICA till babymat





Nappar





Napphållare


Spegel till bilen så man kan se barnet där bak









Några snabba frågor med svar..

  • När fick du veta att du var gravid?
Jag fick veta samma dag som när Andreas och jag skulle åka utomlands.
  • Hur märkte du att du var gravid?
Kände det på mig, svårt att förklara men det kändes bara! Kände mig annorlunda och speciell.
  • Beräknat förlossningsdatum är?
Han är beräknad att komma den 14 Juni, först fick vi den 18 Juni med det blev ändrat på ultraljudet.
  • Har du mått illa?
I början mådde jag hemskt illa, hade svårt att få i mig riktigt med mat så gick ner i vikt. Men samtidigt så var jag beroende av att äta något ofta för att inte svimma. Hade dålig färg i ansiktet och var mycket yr.
  • Foglossning?
Ja det har jag, fick lite i början och ju närmnre det går mot BF ju värre blir det. Vissa dagar äter jag alvedon för att kunna gå/ röra på mig. Har även svårt att vända mig i sängen, eller resa på mig osv.
  • Andra krämpor?
Jag sväller om fotlederna. Vilket är jobbigt då jag får ont men mest jobbigt för blir orolig så jag inte ska få propp. Även händer och fötter är svullna. Sen har vi halsbrännan som kommer på besök ibland. Men det har blivit bättre nu då magen har sjunkit ner och barnet har fixerat sig.
  • Cravings?
Äpplen och mjölk är väl det som jag inte kan vara utan. Det bör finnas hemma annars blir Stina grinig :P
  • Trött?
Både ja och nej. Mycket energi men slö i huvudet när det handlar om att komma ihåg saker eller att tänka snabbt.
  • Avsmak för något?
Svett!! Känner lukten väl, blir äcklad av den och den sticker i näsan på mig! Har luktsinne som en hund nu, känner allt! Ingen kommer undan med något.. jag känner vad du har ätit på din andedräkt, om du svettats, om du har fotsvett, pruttat, osv osv
  • Vilket kön bilr det?
Det blir en kille med 98% säkerhet :)
  • Funderat på vem bebisen kommer vara likt?
Jag tror det kommer vara en liten mini Andreas, och jag hoppas det för han fin :)
  • Ultraljudet, sa det något speciellt?
Nej, allt såg toppenbra ut och han växte som han skulle.
  • Behöver du kissa ofta?
Ja! Ständigt letade efter en toa!
  • Hur mycket har du gått upp i vikt?
Nu är jag uppe i ca. 17kg, ska bli skönt sen när jag får gå ner igen för det är verkligen inget jag trivs med. Men det problemet tar vi sen.
  • Rädd inför förlossningen?
Ja det måste jag säga att jag är! Jag är rädd för att något skall avvika, gå snett och att det blir tex. paniksnitt. Eller att jag kommer känna att jag inte orkar, kommer jag vara tillräckligt stark?

Det är vad jag är rädd för, att det kommer göra ont det vet jag ju och ut ska han vare sig jag vill elr ej.








Boar..

Tänk hur man håller på nu när det är första barnet! Vi längtar ju så himla mycket efter honom, den där lilla knodden som ska ta våra liv med storm!

Här har jag bäddat åt honom i vagnen, så han kan sova gott när vi ska ut och gå på vår premiärpromenad sen :)






Täcke blir nog för varm då.. men jag har iaf ett vi kan plocka fram vid behov. Ville mest bädda för det kliar ju i fingrarna på mig att fixa :)

Satte ett lakan framtill vid huvudet (det prickiga) för tänkte att om han kräks slipper det bli ofräscht i barnvagnen. Lakanet kan man ju byta ut vid behov.

Jag har köpt en kudde, men tog bara en tunn filt i örngottet när jag bäddade för tror han kommer vara för liten för kudden i början då den är "puffig".

Ödem

Jag har svullna fötter och vrister nu när jag är gravid.

Har tagit reda på lite fakta, har du också samma problem så läs detta nedan!



Ödem

Ungefär hälften av alla gravida kvinnor får svullna vrister under graviditeten, särskilt mot slutet. Detta kallas också ödem.

Ödem orsakas av ökat tryck i venerna i benen och av att den växande bebisen trycker på de stora venerna i underlivet.

Ödem blir vanligtvis värre under dagens lopp, särskilt om man står upp mycket och då vätska samlas i kroppens nedre delar. Sommarvärme och trötthet kan också göra det hela värre.

Ödem visar sig oftast bara i fötter och vrister på båda sidorna. Om svullnaden blir väldigt uttalad och sprider sig upp i vaden samt om det finns kvar en fördjupning efter att du tryckt på det, så kan det vara havandeskapsförgiftning. Då är det viktigt att man söker sig till vårdcentralen.

Om svullnaden är ensidig och särskilt om vaden är röd, öm och knölig, bör man söka läkarhjälp genast eftersom man kan ha fått en blodpropp i benet!

.... .... .... .... .... .... .... ....

Man kan också få svullna fingrar, ansikte, ländrygg och handleder. Om svullnad uppstår i händer och vrister, är det förmodligen karpaltunnelsyndrom, vilket är när svullnaden trycker på nervkanalen som löper längs armen.

Om man haft ödem under graviditeten är det vanligt att det förvärras tillfälligt de första 3-4 dagarna efter förlossningen. Detta är därför att alla extra vävnader, blodkärl och vätskor som behövs under graviditeten måste lösas upp och utsöndras som urin via njurarna när kroppen normaliseras. (Detta är orsaken till att urinmängden ökar kring denna tid.) Njurarna kan ha svårt att utsöndra all extra urin genast, så en del av vätskorna samlas i kroppens vävnader tills de hinner ikapp.




Magen min :)

Ja på fredag går vi in i v.39!! Fatta vad tiden springer iväg och jag hinner inte alls med :P

Nu på torsdag ska vi gå på Profylaxkurs, om Andreas kan byta bort sin jobbtid vill säga! Man bör vara två på kursen om den skall vara till någon nytta. Det är ju han som ska tjata på mig sen när jag glömmer bort att andas och säga till mig att slappna av när jag vill bita av mig högra handen!




Magen har sjunkit ner massor nu!



Mysdag!

Mysdag nr. 2

Vi körde en mysdag idag med! Man ska unna sig innan bebisen kommer, så tänker vi iaf :)

Vi tog bilen och åkte en sväng, sen avslutade Andreas med att överraska mig med käk på Olearys! Blev så glad så jag stuttsade på sätet som ett litet barn när han berättade att vi skulle dit och käka. Det var precis vad jag var sugen på idag!







Nya däck till bilen??

På vår biltur idag såg vi en lastbil som fraktade däck, stora däck!! Har aldrig sett något liknande!! Tänk om Herman (mitt syskonbarn) hade varit med!
Han hade blivit imponerad då han är mycket bilintresserad :)






Morsdag



Idag skriver jag om min mamma på min blogg!

.... .... .... .... ....

Min mamma är smart och klok, är det något jag undrar frågar jag henne. Alltid kloka svar och ingen fråga är för dum. Har alltid känt att jag kan komma till henne.

Min mamma är snäll, omtänksam, med öppna armar tar hon alltid emot vänner och familj. Hon har ett hjärta av guld!

Min mamma ringer för att höra hur jag mår, för att fråga hur min dag varit eller så vill hon bara småprata lite.

Min mamma är för mig en stark förebild, hon tar ingen skit, hon pratar aldrig illa om någon annan och hon är rättvis.

Min mamma är envis, har alltid mycket energi och jobbar på för att nå sina mål.

Men ibland blir jag lite orolig för henne då hon har svårt att varva ner och att tänka på sin själv. Hon ger all sin tid åt oss och arbetet. Önska hon kunde vara lite snäll mot sig själv och unna sig, för är det någon som är värd det så är det hon!

.... .... .... ....

Min älskade mamma! Vart vore jag i livet utan henne!?







.... .... .... ....




Barndomsminnen med min mamma

Min mamma brukade ta med oss till simhallen, det var superkul och vi fick busa så mycket vi bara orkade. Med barnasinnet kvar så badade mamma med oss och var delaktig. Minns att hon brukade ha med sin blodapelsiner vi fick äta i bastun, trött i musklerna efter att ha busat i vattnet så smakade apelsinerna extra gott just då. Dom upplevdes som mycket kalla,saftiga och extra mumsiga i den varma bastun!

Vi satt i bastun, trötta och myste i värmen med rosiga kinder. Myskvällarna med mamma på badhuset minns jag som bäst, kan tom. komma ihåg vilket shampo vi använde, hur det luktade eller vilken färg det var på tvålasken vi hade med oss!.

Efter badet brukarde vi få en liten peng var så vi kunde stå på pallen för att nå upp och välja godis över disken ute i cafeterian! Minns exakt hur det luktade där, kokt korv, mos, klor och godis. Det luktade så gott!

Efter badhuset åkte vi ofta till bibloteket, där fick vi sitta i kuddhavet, badtrötta och skönt avslappnad. Fick välja sagoböckerna helt själva. Tygkassen var alltid tung av böcker när vi åkte hem!

Väl hemma gjorde mamma ofta varm choklad, limpmackor med falukorv på och som vi åt!! Vad smakar bättre när vi hade busat på badhuset och all energi var slut!

Med magen full av varm choklad och ögonen sömninga la vi oss alla i dubbelsängen! Mamma, jag, Hanna och Britta för sagoläsning! Minns det som speciellt och med högsta mysfaktor! Mammas sagostunder, det vara grejer de :)

Är svårt att beskriva för någon annan hur ett minne känns när man tänker tillbaka på de. För är ju ett peronligt minne och ens egen upplevelse! Men för mig så var detta mysfaktor av bästa kvalitet!

 

 

(Bilderna är lånade)



Sol!!

Idag har det varit underbart väder hela dagen, men jag försökte hålla mig bort från solen med flit och värmen med för den delen. Kändes trist men högst nödvändigt!

Blir ju så himla svullen om jag ska vara ute hela dagen i värmen, kan inte ens ha skor på fötterna då!

När Andreas vaknat efter nattjobb åt vi lite snabbt, efter det drog vi ut till Birsta och shoppade loss.

Efter två timmar på Birsta var vi hungriga igen så blev käk på McDonald`s, med magen full av nuggets och burgare åkte vi på en lång upptäcktsfärd. Tittade på en massa fina hus!

Kom just hem och har haft en toppendag!

Har just provat mina nya mammashorts som älskligen köpte åt mig, sitter skönt och jag kommer nog bo i dom fram tills magen är borta. Sen blev det inköpt ett amningslinne som får ligga i BB- väskan sålänge :)

Yr som jag är nu för tiden hade jag blandat ihop dagarna så var stupsäker att vi skulle på lägenhetsvisning idag, men det är ju imorgon :P Typiskt mig!!

Ska bli spännande :)




Baka en kaka!

Fick ett ryck och bakade en kaka, den står i ugnen nu!

Recept Sommarkaka

Smet
4 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
8 dl vetemjöl
3 dl mjölk
1 st ägg
100 gram smält smör
Glasyr
200 gram smör
2 dl strösocker
5 tsk kanel
3 dl havregryn

Gör såhär

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Smält smöret, tillsätt det tillsammans med mjölken och ägget - och rör allt till en slät smet.

3. Smörj och bröa en långpanna - töm ner smeten.

4. Glasyren: Smält smöret, tillsätt socker, kanel och havregryn - låt puttra ihop 1 min.

5. Töm glasyren över smeten i långpanna och försök att fördela den över hela kakan.

6. Grädda i 175° ca: 15-20 minuter. Låt kakan kallna och skär den sedan i rutor.



Vill du också vara med och gissa?

Gissa när bebisen kommer ut!

När ska han komma? Han är beräknad den 14 Juni men ingen vet ju! Så det är ju skoj att gissa!
Vill du också gissa?

Jag sammanställer här!

  • Ann- Louise 8 Juni
  • Madelene 9 Juni
  • Julia 10 Juni
  • Sara 12 Juni
  • Viktoria Nilsson 13 Juni
  • Mariana 14 Juni
  • Malin 16 Juni
  • Ann- Sofie 16 Juni
  • Julia Persson 17 Juni
  • Natta 18 Juni
  • Tessan 18 Juni
  • Caroline 19 Juni
  • Leandersss 19 Juni
  • Hanna Ö 20 Juni
  • Hanna 22 Juni Kl: 05.32 :)
  • Bettan 22 Juni
  • Andreas (Min sambo) 23 Juni Kl: 07.52
  • Städmarie 24 Juni
  • Morsan 27 Juni
  • Knaada 27 Juni

Aj aj..

Detta kom med värmen!

Är du i min närhet och hör något som låter som en vattenbalong som spricker så är det skinnet på mina fötter!! Är så svullen nu så kan inte böja fotlederna!

Frågan är, är detta farligt?




BVC idag..

Ja idag fick vi åka till BVC igen och allt såg bara fint ut.

Bebisen följer kurvan bra och hjärtljudet lät super. Han blev lite arg när barnmorskan Annika kände på honom, då sparkade han tillbaka hårt och visade att han blev störd. Men det var bara bra sa Annika för det visar att han är en frisk bebis.

Hon kände även om han var fixerad och det var han.. nästan! Han var lite lite ruckbar men det skulle nog gå över snart. Så hon var mycket nöjd med alla tester idag!

Var hon nöjd är vi nöjda och lugna :)

Andreas var så gullig och strök mig på pannan när hon skulle klämma på mig och han såg att det gjorde ont för mig. Med Andreas lugna hand på min panna kunde jag verkligen känna att jag kommer ha sån nytta av honom vid min sida under förlossningen.

Han är ju min klippa, med sin kärlek till mig och sitt lugn så kommer han vara ett stort stöd!




Sol!

Idag när jag vaknade vid halv 11 och kollade termometern i köksfönstret så var det 21 grader i skuggan. Jag blev toppenglad, som jag har längtats efter värmen och nu är den ÄNTLIGEN här!

Men insåg ganska snabbt att inget kommer vara sig likt denna sommar. Svällde upp enormt om fötterna efter några timmar på stan dag och värmen gjorde det jobbigt för mig.

Sen måste jag undvika sol i ansiktet pga pigmenfläckar. Har redan fått fula märken vid ögonen och vill inte att det ska bli värre! Men om jag fixar en bra solskyddsfaktor till ansiktet måste det ju gå bra att vara i solen.

När jag sen inte är gravid längre kommer jag ju ha en liten kille med mig som inte får utsättas för sol. Så detta blir nog en sommar i skugga och en del letade efter skugga kan jag tänka mig. Men vad är väl lite sol när vi ska få en prins i vårat liv!

Trotsade och det blev en stund på balkongen ikväll iaf, solen är ju inte så stark då, det var riktigt skönt att bara sitta där ute och slappa.



Åh så skoj!!

Vaknade nyss, kollar nu min blogg och ser att mina handgjorda kort finns att köpa på KNAADA!

Jag älskar ju att pyssla och du som känner mig vet nog om detta. Det kliar i mina fingrar om jag inte får greja på med något litet projekt :)





Vill du titta in på KNAADA eller bara spana in mina kort, klicka här



Ta en tur..

Nu har vi fått hem vår barnvagn!! Ska bli så roligt när vi får ta vår första tur med lillkillen liggandes i vagnen och förhoppningsvis sover han då sött :)

Och förhoppningsvis är jag några storlekar mindre då!





Fika i solen!

Idag tog Andreas och jag bilen, åkte till syrran för en fika i solen!
Jag tog med hemmagjord svartvinbärssaft och chokladbollar.

Hur mysigt som helst att bara sitta i varma solen, med gofika och att inte ha någon tid att passa!



Men småtjejerna åt nog mest sand dom :)




För överlevnad..

En gravids bästa vän??





Amerikanska pannkakor

Igår på kvällen fick Andreas för sig att vi skulle prova göra Amerikanska pannkakor. Vi pysslade på i köket tillsammans och det är inte ofta kan jag säga!

Men det är ju roligt att laga mat tillsammans, det borde man göra oftare!






Recept om du vill prova

Klicka här!

Tips, receptet som är angett för en person räcker till två personer för det blev så mycket smet. Sen tog vi bara tre teskedar bakpulver istället för fyra som det stod, för att vi ville inte ha bakpulversmak.

Det skulle vara 4 matskedar socker, vi tog då tre matskedar vanligt socker och en matsked vaniljsocker.

Använde äkta smör ej margarin och det blev mycket goda pannkakor!

Lycka till!



Fikarusch!

Berättade ju tidigare att jag hade bakat idag. Ingen konst att lika snabbt göra slut på fikat, det är bara att bjuda små brudarna och kakfaten gapar plötsligt tomma :)

Låt dig inte luras! Dom har glittrande ögon när dom ber om fika och man faller lätt för deras charm! Med deras små kroppar tror man ju att man ska komma lätt undan!?. Dom orkar nog en kaka eller två.. max!!!

Men dom har stora magsäckar och verkar inte ha någon som helst botten! Inte i alla fall när det kommer till nybakat "dupp" och saft!

Men det är väl därför man bakar? För att dom små ska få frossa bland kakfaten och låta deras ögon lysa av lycka!

Guldmedaljör i kakfats-tömning!



Brorsdotter, Fröken Ellie



Guldmedaljör i ubåtar i saften efter "dupp"-racet!



Brorsdotter, Tilda den Vilda!



Snart verklighet..

Tänker varje gång jag håller i lilla Douglas, (mitt nu minsta syskonbarn som är sex månader) att snart sitter jag med mitt eget barn i famnen.
Kan verka tjatig med min verklighet känns så himla overklig! Kanske för att det har varit en längtan i så många år!?

Tänker ofta på det då jag ska sova och då tankarna far iväg. Någon önskar sig en klättrande karriär, någon kanske mycket pengar, en viss tjänst eller kanske status osv. Min högsta önskan är/ har varit att få barn, en familj och att det ska vara genomtänkt.

Andreas är rätt för mig och med honom i mitt liv blev allt plötsligt så självklart! Jag visste när jag träffade honom att det skulle vara VI! Tur att det var besvarat :P

Lugnet och tryggheten började byggas upp som en stark mur inom mig och jag har fått uppleva DET som många pratar om. DET som man inte kan sätta fingret på vad det är men det bara finns där när man träffar den rätta!

Jag frågade honom idag om han tycker att min kropp har förändrats. Till svar fick jag - Ja men bara till det bättre för vi ska ju ha barn!

Det är min Andreas :)



Jag och lilla Douglas



Min mage!



Min kärlek!


Sjuka barn idag

Min syster Fia hennes ungar har haft magsjukan nyss/nu så dom träffade vi ute idag för att slipppa bli smittade.

Signe blev så glad när Andreas kom. Hon är lite kär i honom! Blyg blir hon, men efter ett tag så ska hon nästan sitta i knä. Idag visade hon sin nya fina affär för Andreas :)

- Andjeeas!.. Andjeeas kom.. ! Andjeeas vatt ska duu?



Douglas satt med ett glatt humör i sin vagn och lekte med sin bamsebok medan mamma Fia byggde på uteplatsen.



Herman har/hade magsjukan så han var lite låg, men lika go ändå och ville också vara med på ett hörn.



Andreas och Douglas




Baka en kaka

Idag fick jag ett bakryck! Blev fyra sorter och vi har provsmakat dom alla :)





























Våren

Vår i Knåda

















Edsbyn

Ja idag tog Andreas och jag bilen till Edsbyn. Här är grönt och fint, känns att våren hunnit längre här än i Sundsvall. Tänk att det snart är Juni och inte är varmare än det är ute?

Kul att komma hit och se vad fint mamma gör med nya huset, hon målar och fixar för fullt. Hon är så duktig och grejar på som alltid :)

Kul att träffa pappa med, han är pigg efter op. och har bättre färg i ansiktet nu än sist jag var hem. Ser mycket friskare ut nu! Synd om honom bara att han ska behöva ha så ont i sin arm.

Nu ska vi hoppa i säng så vi orkar med morgondagen. Jag sover inte dirket tungt så sovtimmarna måste bli fler istället för att jag ska orka. Med halsen full av blåsor så måste jag verkligen sova mig frisk!

Vi tänkte kanske att vi skulle åka och fiska på kvällen imorgon eller hitta på något annat mys.

Imorgon ska jag även lägga ut lite bilder här så ska ni få se vad fint det är här med vår i Knåda!

Gonatt så länge!



Bilden är lånad

Våran bebis :)

Nu väger bebisen cirka 3 kg och det känns kan jag säga, speciellt när man lägger sig på sidan. Då sjunker magen ner i madrassen och det blir ett ganska otäckt tungt tryck. Brukar lägga en kudde under magen så den inte kan sjunka ner när jag vilar.

Tuttarna är fulla med mjölk så nu kan bebisen komma om den vill :) Jag har laddat åt den :P

Bäckenet är skört och jag går som en anka. Ont mest hela tiden och jag känner mig som en elefant!

Ska ställa mig på vågen idag om jag vågar! Har gått up ca 15kg nu och det är inte ett dugg roligt längre då jag vet att jag har ett tag kvar innan jag troligen ska föda.

Är svullen om ben, fötter och fingrar. Det sticker och pirrar i benen och använder stödstrumporna så mycket jag kan.

Jag känner mig rätt svullen i ansiktet och tycker inte om att se mig i spegeln.

Att få barn ska bli så himla spännande men läskigt på en och samma gång!

Tänk att vi ska bli mamma och pappa, jag och Andreas :)



Knåda

Idag åker vi till Knåda och hälsar på en sista gång innan bebisjouren börjar!

Jag vet fyra småfolk som blir glada när vi kommer, ja kanske tom fem stycken som blir det :)

Herman



Signe



Douglas



Ellie



Tilda




Finbesök

Vi har finbesök i helgen, en liten tuss med svarta snälla ögon!
Han som springer fort och tycker om att kramas!

Harry




Lördag

Oscar Matsal och Bar!

Vi var där ikväll och käkade. Det var så himla himla super duper gott!

Jag hade laddat upp i mitt huvud att jag skulle ha deras murkelsås som jag älskar!
Majskyckligfiléen, sötpotatisgratängen och murkelsåsen skulle jag ha! De visste jag redan innan för har ätit det förr och det är sjukt gott! Så när jag kom dit, öppnade menyn så såg jag till min besvikelse att dom tagit bort murkelsåsen!! Frågade snällt om dom kunde fixa det till mig och det gjorde dom!

Snacka om glad jag blev :)





En liten blomma..

..att prata med om dagarna ;)

Tänk vad en liten blomma kan göra mig glad!
Tittar på den varje gång jag går in i köket och den får mycket kärlek.

Pratar du med dina blommor??








V. 37

Hej hopp veckorna bara springer iväg!

Nu går vi in i vecka 37 (igår) och magen putar ut mer än någonsin. Den har sjunkit ner och känns inte som man har magen under hakan längre! Inga bristningar än tack och lov, men dom kan dyka upp under en natt, så håller tummarna att jag ska slippa dom även slippa fula åderbrock!










MJÖLK!

Åh vad jag älskar mjölk, jag kan drömma om mjölk, gråter om den inte finns i min kyl och måste desperat ha mer om den är slut. Mjölk måste ALLTID finnas hemma annars blir jag som ett monster. Frustar och klättrar på väggarna!

Mjölk = Nyttigt!

Vad har du dille på?
Är du kanske också gravid och är lika galen i något som jag är i mjölk!?
Skriv och berätta, nyfiken :P

 

 

 


Mys!

Ja denna dag slutade ju bra ändå!

Kvällen bestod av vitt vin, god mat, godis, promenad och fika. Hanna tittade förbi, vi käkade varma mackor med kantarellstuvning och sippade alkoholfritt iskallt vitt vin. Sen tog vi en prommis runt kvarteret i snigeltakt och kollade på fina hus. Var inte en själ i farten, frisk kylig luft, dimma och nästan lite kusligt ute!

Väl hemma igen i min varma boning så fikade vi biskvier, drack massa mjölk och snackade massa skit. Klockan blev mycket och Hanna räknade timmar tills hon ska upp med tvillingarna imorgon så hon fick åka hem :) Annars hade vi nog kunnat prata hela natten!







Nu går det en film på Canal + First.
Har du inte sett den kan jag rekomendera den. Den är rolig och annorlunda :)






Prints

Jag kollade runt lite på nätet för kul och snubblade över en sida som verkar ha mysig design på sidan grejer dom trycker.
Perfekt till dopkort, födelsedagskort osv.

Tänkte jag lägger ut deras länk här om det är någon som är på jakt.





Pissdag!

Åh nu tänker jag klaga lite :/

Idag är en sån trist dag, pissväder, jag blir ju aldrig frisk, är rastlös och på lite dåligt humör!! Andreas sover så jag tassar runt här med tjockmagen och gör ingenting!

Så tänkte jag såhär, det blir vad man gör det till och det är precis vad jag tänker göra nu!! Sluta sura och rycka upp mig :P

Öppna balkongen och släppa in lite frisk luft kanske? Så kan jag väcka Andreas och hoppas på att han är mindre sur än mig! Tänkte jag kan göra lite gofika! Sen ikväll får de bli godis och film med Hanna. Andreas och Johnny ska väl kolla på Hockey kan ja tro.

Blir de en bra dag detta?? Vi får se :P




Bilden är lånad


Vad gissar du?

Gissa när bebisen kommer ut!

När ska han komma? Han är beräknad den 14 Juni men ingen vet ju! Så det är ju skoj att gissa!
Så roligt att så många vill vara med!

Nu har jag sammanställt lite här!
Detta är vad ni gissat..

  • Ann- Louise 8 Juni
  • Madelene 9 Juni
  • Julia 10 Juni
  • Sara 12 Juni
  • Viktoria Nilsson 13 Juni
  • Malin 16 Juni
  • Ann- Sofie 16 Juni
  • Julia Persson 17 Juni
  • Natta 18 Juni
  • Tessan 18 Juni
  • Caroline 19 Juni
  • Leandersss 19 Juni
  • Hanna Ö 20 Juni
  • Hanna 22 Juni Kl: 05.32 :)
  • Bettan 22 Juni
  • Andreas (Min sambo) 23 Juni Kl: 07.52
  • Städmarie 24 Juni
  • Morsan 27 Juni
  • Knaada 27 Juni

 

 

 

 

Bilden är lånad



Bokhandeln..

Idag stod jag på bokhandeln och kikade på böcker. Det är väl det man gör på bokhandeln tänker du! Precis alldeles riktigt säger jag! :P

Ville bara kolla utbudet av " Min första bok" och se vad dessa böcker innehåller. Men alla känns så trista!
Uttjatade, bara samma samma i alla med nått fult släktträd som man skall fylla i osv!


Finns det ingen rolig sån bok?? Vet du om någon vill jag gärna ha tips!







Premiär!

Idag blev det premiär för Ågläntan, Sanela ville ses och bjöd på lunch där! Hon är en gammal jobbarkompis och min vän :)

Länge sen jag träffade henne, mysigt var det att sitta där i solen, äta gott och snacka skit!

Fick även en liten gåva, ett fint armband. Bortskämd jag blivit idag :P






Vilket väder..


Vädret har inte varit det bästa sista dagarna, bara regn och rusk!
Hoppas det blir fint snart så jag kan vara ute och mysa i solen medans jag väntar på att dagarna ska rulla på!

Har handlat blommor som jag ska plantera ut på balkongen, men om jag skulle plantera ut dom nu så skulle dom dö! Så kallt är det till och från.


Denna bild tog vi igår efter en blandning av hagel och hällregn.
Utsikten från vårt kök.






När har bullen jäst klart?

Nu börjar nedräkningen!


Vill ni gissa datum så skriv en kommentar så ska jag sammanställa alla gissningar sen och uppdatera här på bloggen.

BF är den 14 Juni så gissa på :P

 

 

 


Måndag

Idag har jag och mamma haft mysdag!

Hon fick för sig igår kväll att hon skulle upp till Sundsvall för hon längtades så mycket efter tvillingarna. Så i morse satte hon sig på bussen och jag hämtade henne på tågstationen vid halv 3. Då åkte vi ut till Birsta och åt på Ikea. Sen strosade vi där ett tag och handlade lite grejer.
Efter det tog vi bilen och åkte på loppis. Blev inga fynd idag dock :P

Senare på kvällen var vi bjudna till Hanna och Johnny på mat.
Hämtade Andreas på vägen dit, vi tittade då in hos oss en snabbis och inspekterade alla bebisgrejer. Sen åkte vi tillsammans och käkade god mat. Fikade efterrätt och bara umgicks!

Supermysig dag trots skitväder och värk. Men efter lite Ikeakäk och en alvedon så gick det superbra!

Mysigt att ha mamma på besök:)




Älskade mamma, jag och Hanna, Juni 2010





Syster..

Britta! Länge sen jag träffade henne nu, hon är ute i stora världen och ser sig omkring. Tycker det är dags för henne att komma hem snart så hon hinner träffa vår bebis som ska anlända i Juni.

Britta, hon är min minsta syster, men hon är inte så liten som det låter och tuff är hon så det räcker till för oss alla! Hon packade väskan och drog iväg helt själv i Februari och var varit borta sen dess.

Bryssel, Abu Dhabi, Australien, Melbourne, Sidney, Surfers Paradise, Fraser Island, Noosa, Brisbane, Nya Zeeland, Kaikura, Franz Josef Glaciar, Wanaka, Queenstown, Roteroa, Auckland, USA, LA, Venice, Santa Monica, Hollywood, San Diego, Grand Canyon, Las Vegas och Beverly Hills!

Hon har äter god mat, upplever nya platser, nya människor, hon har hoppat bungy jump, badat med hundratals vilda delfiner, sett vilda valar, surfat i havet, hoppat fallskärm, gått på stora lyxiga casinon, varit på biltur med marinsoldater, klättrat i glaciärer, träffat och hälsat på Johnny Depp.. ja å mycket mycket mer..!!

Hon verkar ha så himla roligt och jag beundrar verkligen hennes mod att bara sticka iväg sådär!

Är det något jag kan känna nu när jag väntar barn så är det att jag inte rest så mycket. Så mycket jag inte sett men jag är inte alls som min syster. Skulle längtas hem :P Hon verkar klara sig utan hemlängtan vart hon än är i världen.

Ska bli riktigt roligt att få träffa henne när hon kommer hem till Sverige igen. Hon har iaf fått långt hår har jag sett på bilderna och hon är brun som en pepparkaka. Vill se allt hon köpt, höra henne berätta live om allt hon upplevt och se massa bilder!










Jag skulle vilja vara i Brittas skor, tänk att få vara i värmen och uppleva alla dessa äventyr!

Vilket minne för livet!


Fylla frysen!

Nu har jag börjat fylla frysen inför kommande bebislycka!

När vi sen får besök, kan det vara skönt att vi har fikabröd i frysen att plocka fram.

Idag blev det snoddaskaka!




Snoddaskaka


Hämtat ur boken Sju Sorters Kakor.

Ugnen ska vara på 175 grader.

150 gram smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vanillinsocker
1 msk siktad kakao
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk

Glasyr;

75 gram margarin
1-2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
3 ½ dl florsocker

Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de
torra ingredienserna omväxlande med
mjölken och matfettet. Häll smeten i
en smord och bröad långpanna.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen
i ca 15 minuter.

Smält under tiden matfettet till glasyren.
Tillsätt de övriga ingredienserna under
omrörning.

Bred glasyren på kakan och strö på
med kokos, pärlsocker, strössel eller
annad önskad garnering. Skär upp kakan
och servera!



Nu har jag gjort det igen!!

Jag är bäst på att fynda! Det är då en sak som jag är bra på iaf :P
Idag har vi varit på loppistur innan Sofia åkte tillbaka till Edsbyn.

.... .... .... ....

Köpte ett babygym, Märket Fisher Price och nypris är 1000:-

Jag betalade 100:- och gymmet är som nytt!

Musik, ljus och naturljud, plus
mycket att titta på för bebisen.






Spänt!

Magen spänner som aldrig förr och bebisen sparkar vilt!

Skinnet är tajt nu och naveln står rätt ut! Har ont på en fläck där han putar med rumpan så det spänner hårt. Han ligger lika mest hela tiden så sparkar han med fötterna mot högra revbenen!



Fick en filt och en bitring av min syster Hanna idag, det är bra när vi får ärva/ låna grejer så slipper jag/ vi köpa allt nytt. Det skulle bli superdyrt då!


Lördag!

Idag har vi haft myslördag!

Vi började dagen med lite loppis, sen blev det Birsta och shopping.
Vi bestämde oss för att fika på Café Charm och när vi kom dit hade dom bullat upp som galningar! Snacka om fikasugna vi blev av att se dom där bergen!



Vi var på Birsta City i fyra timmar sen åkte vi hem och jag tog en välförtjänt dusch! Kroppen värkte och fötterna svullna efter massa shopping.
Efter det åkte vi till syrran och käkade Bite Line pizza. Hur gott som helst efter en fullspäckad dag!



Sen avslutade vi med glass och chokladsås! Så nu känns det som jag kan rulla fram :P
Bara att invänta halsbrännan.. Men det var det värt!





Visst är han söt!

Idag ringde min syster sofia, hon hade fått ett infall och ville upp till Sundsvall. Å vips så var det bestämt!

Hon packade in lillprinsen i bilen och åkte upp i spöregnet för att hälsa på oss. Hämtade upp mig på vägen och vi åkte tillsammans vidare till vår lilla- syster Hanna för att äta varma mackor. Supergott!

Hos Hanna satt vi och snackade skit till klockan blev mitt i natten! Sen fick jag skjuts hem för att nu krypa i säng så jag orkar med morgondagen.

Imorgon ska vi på loppis, fika och flänga runt som bara VI kan! Så kan tänka mig att det kommer slita på min tjockiskropp :P Så är nog bäst jag hoppar i säng så kroppen orkar med!

Lillprinsen, helt nyvaken och förvånad



Rödvinet på bordet fick jag inte ta del av dock!




Skor för småfolk






danbmrA

!tadnyf gaj rah gadI







Tokigt billigt idag!

Nypris 70:- jag betalade 10:-
Nypris 60 :- jag betalade 10:-

Älskar att fynda :)

Tips tack!

Jag har suttit och kollat lite på nätet om förlossningar nyss.
Vi ska gå på Profylaxkurs i slutet på månaden och jag har läst en del om faserna man går igenom för att jag lättare ska förstå vad som sker när det är dags.
Skulle ljuga om jag sa att jag inte är nervös! För det är jag!

Nu vill jag ha tips!
Vad gjorde det lättare för dig under förlossningen?
Har du nå knep att dela med dig?




Bilden är lånad

V.36

Imorgon går vi in i vecka 36.

Vi har varit upp på BB nu i veckan, lyssnade på en barnmorska som berättade om en del tips och saker som vi bör tänka på när det är dags. Hon visade även bilder från BB avdelningen.

BB- väskan är packad, den står i sovrummet och väntar ivrigt. Det mesta är inhandlat, bara två saker som fattas nu, en amningsbh och en madrass till barnsängen. Men det ska vi inhandla när Andreas får lön.

Jag vill bli frisk, jobbigt att gå med ont i halsen, huvudvärk, täppt i näsan när jag är gravid och tjock. Gravidkrämporna räcker liksom för sig kan jag tycka!

Bebisen har huvudet neråt mot exit, förra veckan när vi var till BVC så hade han ej fixerat sig. Men det tror jag att han har gjort nu, så ska bli spännande å se nästan vecka när vi ska till BVC igen och kolla. Känns som magen har sjunkit ner en bit och jag är super kissnödig för det mesta därför tror jag att han nu är fixerad. Känner även av en stickande känsla i livmodertappen till och från, har läst man kan göra det när bebisen fixerat sig.

Ska bli så spännande att få se vad det är för en liten kille där inne :)



En bulle på jäsning!

V.14 Min vikt 64kg, Mår illa, yr och blek! Fortfarande lite hemligt att jag är gravid.



V.19 Min vikt 67,7 kg. Ultraljud och allt såg fint ut, bebisen väger här ca 230 g.



V. 21 Min vikt 70,11kg. Täppt i näsan, magen spänd och bäckenet börjar göra ont.



V. 25 Min vikt 72,8kg. Ca. 120 dagar till BF här. Mår bra men är ständigt kissnödig!



V.29 Min vikt 77,5kg. Andreas hörde bebisens hjärtljud första gången här. Jag samlar vätska och blir uppsvullen. Kunde känna bebisen hicka för första gången!



V. 32 Min vikt 77, 9kg. Nu börjar magen sticka iväg. Bebisen sparkar på revbenen.
Har sockersug och dille på Mazariner :P



V. 34 Min vikt 81,1kg Bebisen har huvudet neråt, så nu börjar det närma sig. Han sparkar vilt och är livlig om kvällen och natten. Jag är törstig och drömmer konstigt.





Min kärlek!

Vad tycker jag om hos Andreas?

Jo jag vet att Andreas är min stora kärlek när vi kan skratta tillsammans så tårarna kommer.
Eller när han ringer hem från jobbet bara för att säga hej!
När han håller upp dörren till gamla tanten som vill in på Ica så smälter mitt hjärta!
Han visslar omedvetet glatt när han plockar i köket.
När jag får ett sms där det står att han bara vill berätta att han tycker om mig.
Han håller koll på vad jag har för åsikter och respekterar det.
Han delar ut kramar av bästa kvalitet och är bara sig själv!
Han har smilegropar och snälla ögon..

Ja listan kan göras lång!


Ska berätta lite snabbt hur vi blev vi :)


Här är han som fick mig att åka buss i fyra timmar för att träffa honom första gången!
Han är från Lycksele, där har han inte bara sina rötter utan även mamma, pappa och sin syster.



Han jobbade då i Stockholm för försvarsmakten så han var borta på veckorna. När dom hade ledigt åkte alla hem till sig medan han åkte till mig. Lycksele och skotern fick vänta!



Han fick mig på fall med sin norrlänska charm och list!
Efter bara ha setts i tre månader så lovade jag att vänta på honom! Han åkte då till Afghanistan och tjänstgjorde i sju och en halv månad.



Han gjorde mig påmind om att han var värd att vänta på!



När han hade leave åkte vi till Lycksele för att han skulle hinna med att träffa alla innan det var dags att åka till Afghanistan igen.



När uppdraget var slut, mötte jag honom i Stockholm. Min mage var pirrig, han var stilig och jag var stolt!



Vi åkte på vår första utomlandresa tillsammans efter att ha varit ifrån varann allt för länge, bara vi två!



Han lämnade Lycksele, flyttade ner till Sundsvall och vi flyttade ihop.



Vi åkte på vår andra utomlandresa och jag berättade för honom att vi två skulle bli tre!
Han blev superglad och jag lättad :P



Nu väntar vi ivrigt på vår son Vi ska bli en liten familj!



Andreas berättar för mig dagligen att han tycker om mig, han får mig att skratta och le! Med honom kan jag vara mig själv och han tycker om mig för den jag är!
Utan Andreas hade jag varit vilse i livet. Han är min livs stora kärlek och jag är så himla glad jag satte mig på den där bussen för att träffa honom den där kalla Februari- dagen 2009.

Så gick det till när min dröm gick i uppfyllelse, för det är just det han är :)

Min dröm!







Hm..

Nu ska vi ha barn, men när blir man vuxen och mogen?

Känner mig inte speciellt vuxen!

Frågan är..
Blir man vuxen när man fyllt 30år?
Eller blir man vuxen när man får barn?
Kanske man blir vuxen när man har lån på banken?
Bilen kanske avgör om man är vuxen?


Jag ska bli mamma det vet jag iaf :)
Men vuxen känner jag mig inte..









Vad gissar du?

Vi har BF den 14 Juni. Men när lilla killen vill komma är det ingen som vet :)

Vad gissar du på för datum?






Film

The Vow

Andreas jobbade natt igår i vanlig ordning så jag bestämde mig för att se en kärleksfilm!
Hade länge velat se The Vow men den var inte så bra som jag trott, så blev lite besviken. Känns som filmen inte var speciellt påkostad och en "lätt" handlig gjorde den lite trist.

Annars är jag svag för tramsiga kärleksfilmer :P

Inte dålig, inte bra! Man kan slö-titta på den, det funkar.
Den får 2 pluttar av fem av mig.


 

Channing Tatum är ju ögongodis iaf :P



Tips!

Har provat många olika sorters ansiktstvätt, har känslig hud så inte mycket som passar mig.

Vill tipsa om bra produkter som jag har börjat använda.

Lumene ansiktstvätt och sminkborttagningsmedel.
Prisvärt och toppenbra!
Ansiktstvätten luktar blåbär :) Härlig och torkar ej ut huden.






Korvskinn!

Känns som skinnet skall spricka!
Kankse knäpper det då som när man biter i en kokt sibylla korv!?








Ja för stödstrumpor!



Är du också gravid och har problem med svullna fötter?

Tips!

  • Drick mycket vatten, låter knasigt men det ska hjälpa.
  • Undvik salt! Så som i mat, chips, salta nötter och lakris
  • Stödstrumpor
  • Ha fötterna högt när du kan
  • Massage, be din sambo massera fötterna
  • Vätskedrivande te eller hemmakokt svartvinbärssaft, urindrivade!
  • Rör på dig, det gör skillnad

Längtar efter dig!

En lurvig liten vän väntar här på dig när du kommer ut!

Han är mjuk och luktar gott
Han har svarta små snälla ögon
Han vill vara din bästa vän

Han vill sova i din säng
Han vill rösta dig när du gråter





Frågor och svar

Fick tre frågor i min frågestund och här kommer svar! Lite sena svar för min mosiga gravidhjärna hade glömt bort detta men här är dom iaf :)

Postat av: Knaada

Vilka tre namn ligger i toppen på eran lista nu?

 

Svar: Tyvärr kan jag jag inte svara på de, för vi massor än och velar. Men två namn som vi funderat lite mer på är William (Wille) eller Olle men finns många fler på vår lista! Vi får se vad det blir :)


Postat av: Julia

Är du nervös inför förlossningen? :)

 

Svar: Ja det är jag! Nervös för att lämna ut mig eftersom jag vill ha full kontroll och jag tror inte man har det med första barnet. Allt är ju helt nytt! Sen det runt om kring som tex. nålar och om jag måste sys!

Postat av: Hanna

Jag är också nyfiken som ovan, om namnen?? :)
Vad ska han heta i efternamn??

 

Svar: Förnamn = ? Efternamn Malmborg Leanders eller Leanders Malmborg



Ber om ursäkt att det är olika storlek på texten, vilket gör det svårläst!
Blogg.se verkar ha fått fnatt!


Måndag genom linsen


Hämtade två busfrön + mamman



Promenad i vårsol och fika på norra berget



Avslutade dagen med tacos hemma hos oss




Inget för mig!


Gott och blandat! Mums på allt utom...






Gillar du lakrits? Det är ingen hitt tycker ja :/

Kontrollfreak som jag är..

Nu går jag och nojar över en grej!

 


Är lite orolig över vissa grejer ang. förlossningen då jag är ett riktigt kontrollfreak! En sak som jag tänker mycket på nu efter att ha läst om navelsträngen på bebisen är att den inte ska klippas för tidigt!

.... .... .... ....

Information:

Om man väntar tre minuter med att klippa av navelsträngen på ett nyfött barn minskar risken för att det senare ska drabbas av järnbrist, visar ny forskning.

Det föds omkring 100.000 barn per år i Sverige. Tidpunkten för när navelsträngen klipps av varierar mellan olika förlossningskliniker. På en del håll görs den så kallade avnavlingen direkt efter födseln, på andra håll väntar barnmorskorna några minuter med ingreppet.

Forskarna har i en klinisk studie undersökt 400 barn som avnavlats vid olika tidpunkter. Barn som avnavlades efter tre minuter löpte mindre risk att drabbas av blodbrist som nyfödda, och hade förre fall av järnbrist vid fyra månaders ålder än barn som avnavlats direkt.

 


Söndag

Idag blev det sovmorgon kan jag lova, var helt slut efter gårdagens bravader!

Hämtade sedan upp Malin, vi åkte till Granloholm och uppvaktade Julia. Hon fyllde år idag och bjöd på mumsig cheesecake. Den var super god!

Väl hemma igen blev det filmmys med älsklingen, vi såg Hamilton, I nationens intresse. Helt ok film men inte så mycket mer fick den av mig.

Sen avslutade jag dagen med Malin som kom på besök, vi snackade skit och såg på tv. Käkade varma mackor och tog det bara lugnt.

Mysig söndag!

Helt slut!

Nu är jag helt j*vla färdig, fattar inte vad jag fick energin från idag och att jag orkat!

Började dagen med att städa källaren med bostadsföreningen. Sen drog jag igång två maskiner tvätt! Sen tog jag bilen och drog på Magazin 1 och Erikshjälpen. Blev lite fynd på båda ställerna och lämnade även lite grejer till Erikshjälpen som jag städat ihop hemma.
Sen tog jag och åkte hem, stoppade i två nya maskiner tvätt, och hängde den blöta. Tog bilen igen ner på stan och kollade in loppisen på Stadshuset. När jag ändå var i farten så kollade jag in på Myrornas och Röda korset. Kom hem med en superfin klänning som jag kan ha nu när jag är tjockis.

Ner till tvättstugan igen, i med två till nya maskiner och hängde mer blöt tvätt. Tog upp torr tvätt, vek tvätt och la in i garderoben.
Bäddade rent i vår säng!
Sen drog jag in möbeln som jag skulle måla om, ner till källaren å rota fram färg och grejer. Måla möbel, tvätta mera tvätt, hänga tvätt, vika tvätt, måla mera möbel och stryka tvätt.

Åt lite snabbt innan jag drog igång damsugaren och damsög hela lägenheten. Drog igång en diskmaskin, ner och hämta mer tvätt och stoppa in två nya maskiner. Hade asmycket att tvätta då jag bäddat rent och tvättade upp ALLT till bebisen. Skönt sen när det är gjort, då vet jag att han kan använda allt utan att jag måste till och tvätta.

Gjorde iordning bänken i köket, ut med soporna, ner till källarn hämtade grovsopor och passade på att slänga de när vi hade container på gården. Tvättade två maskiner till, och grejade på i tvättstugan. Har aldrig tvätta så mycket! Gick upp igen och lagade mat. Städade undan allt jag dragit fram för att avsluta dagen med en dusch!

Om jag orkar duscha!? Får bli en sittdusch för nu har jag så ont i fötterna så jag dör!
Bild på bänken kommer imorgon orkar inte nu! Blev mycket text nu :/

Sov gott, det tänker jag göra iaf :)



Projekt!!

Idag har jag startat ett bänk- projekt här hemma och det var verkligen på tiden då vår mikro står på golvet och en bänk har varit på inköpslisan länge!

Vi städade källaren i morse inom föreningen och det kastades grejer hej vilt. Där stod även en ful bänk som jag la beslag på. Ful som stryk och skruttig men när jag är klar med den ska den bli superfin det har jag gett mig tusan på :)


Förebild




Under förvandling :)




Nu ska färgen torka innan jag kan gå vidare, lägger ut en efterbild senare ikväll när allt är klart och på plats!





Fyndat!

Idag var jag ute på en liten tripp. Åkte förbi Magazin 1, såg dom hade utförsäljning.

Eftersom jag blivit så bred om höfterna nu under graviditeten kan jag inte längre ha mina underkläder. Dom klämmer obekvämt på kissblåsan. Så jag inhandlade nya idag och är riktigt nöjd.

10:- st fick jag betala och det är ju som hittat :)





BB-listan

Nu är min BB-lista klar, allt är inhandlat till den och ska bara packa klart de sista :)

Tänkte dela med mig av min lista och jag markerar dom bästa tipsen jag fått med FET text!

  • Bebiskläder storlek 52, tre kompletta sett
  • Blöjor, två stycken
  • Våtservetter
  • Filt till babyn att ha i babyskyddet påväg hem
  • Babyskydd (Bilstol)
  • Kamera + laddare
  • Strumpor till mig att ha under förlossningen så jag inte fryser
  • Ombyte till mig
  • Ombyte till Andreas
  • Bindor XL + stadiga trosor, 3 par
  • Nappar, steriliserade i kokat vatten för att få vila bröstet
  • Badrumsgrejer PARFYMFRITT I HÖGSTA MÅN för att inte störa bebisens lukt med mamma/ pappa
  • Lypsyl
  • Nässpray, är det inte läge att vara täppt i näsan när jag ska jobba med andningen
  • Amningsbh + inlägg
  • Tofflor
  • Lösa pengar (till parkering, kaffe tex)
  • Vetekudden, har läst den ska lindra när värkarna gör ont
  • Toapapper, mjukt
  • Ipoden
  • Nattlinne
  • BVC papper, tex papper på min blodgrupp
  • Mitt förlossningsbrev
  • Mobilladdare
  • Leg. och kontokort
  • Fika, kex, festis, proteindrink, bars, lämpligt att ha med
  • Vattenflaska, som man kan fylla och ha vid sängen, man blir supertörstig av att amma

 

Har jag glömt något???


 

 



Nattamat!

Visst är de gott med något innan man kryper i säng efter en hård dag!



Gjorde en macka och köpte en smygöl till älsklingen som han kan njuta av när han kommer hem efter nattens jobb.
Tycker synd om honom som måste gå hem i snöplask så då får han fjäsk :)

Fika

Ikväll har Andreas och jag varit upp till min syster Hanna, hennes Johnny fyllde 31år idag så vi uppvaktade honom.

Blev massa gott och jag är ju galen i allt kladdfika så det gick verkligen hem hos mig :P 
Johnny fick öppna paket och vi (läs jag) gjorde tabberas på fikat!

Sen gosade jag med tvillingarna, så himla mysiga och dom blir bara busigare för var dag som går!
Kan inte få nog av dom små grynen!














BVC besök

Idag var vi till BVC och kollade läget på vår lilla grabb. Allt såg fint ut och förlossningen känns allt närmare nu. Tiden bara springer iväg, vi kilver in i ännu en ny vecka imorgon (v.35) och det känns skönt.

  • Mitt blodtryck= Bra
  • Bebiskurvan = Bra
  • Bebisens hjärtljud= Bra
  • Bebisens huvudet ner mot exit = Bra :)

Har börjat skriva lite på mitt förlossningsbrev, vet inte riktigt vad som ska vara med och hur jag känner för smärtlindring tex. Mycket att fundera på! Men tror det ordnar sig bara jag och Andreas är pålästa.

Blir många magbilder nu när jag bloggar om min graviditet, i väntan på att han ska komma. Sen blir de BARA massa bilder på vår skatt :P

Tycker mammaleggings är så otroligt fult men så himla skönt att ha på sig! Alla andra mammajeans och mammabyxor ligger bara i min garderob och skräpar.

Dom bästa jag har är av märket POP lite dyrare än H&M,s men klart värt pengarna!


                                

Tigerkaka

Tigerkaka

Du behöver

  • 70 gram smält smör
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 1-2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
Gör såhär;

Smörj och mjöla en form på ca två liter.

Vispa socker och ägg pösigt.

Smält smöret.

Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.

Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör och mjöl.

Tillsätt torrvarorna och rör slätt.

Ta nu undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör den slät.

Varva nu smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen. Drag en gaffel genom formen så att det blandas lite.

Grädda i 175 grader cirka 40 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten och lossnat från kanten är tecken på att den är klar.

Vänta några minuter efter det att du tagit ut kakan. Stjälp sedan upp och låt kakan svalna under formen på galler.

 

Fika eller duppa som vi säger! Varm tigerkaka och ett stort glas iskall mjölk!

De ska vi göra nu iaf, tar en bild för att festa lite :P

 


Upp som en pannkaka ner som en sol!?

Fortfarande förkyld när jag vaknade i morse, ont i halsen och gravidkrämpor på de! Inte direkt så jag hoppade upp ur sängen :/

Näsblodet började tokrinna när jag en stund senare satt på toa! Pappret tog självklart slut så det bara rann ner blod efter hakan. Blodet landade på min stora mage och rann vidare ner på låren. Det såg hemskt ut! Trots att jag var "snabb" upp och lutade mig över handfatet hann jag bli riktigt blodig. Måste vara ett himla tryck på blodkärlen när man är gravid!?
Tur att Andreas inte såg mig, vet inte vad han hade fått för första tanke om han sett mig där!?

Efter att fått stopp på niagarafallet, tog jag en dusch och en alvedon men var fortfarande lite småsur och less! Så har sussat runt i mysbyxor idag och gjort så lite som möjligt!

Men sen hände nått!!!

.......

Jag ställde mig och stekte pannkakor bara sådär!
Mums!

........

Och nyss bakade jag en kaka :)

Å nu känner jag mig inte alls så sjuk eller sur längre!


 

 

 

 

 

 

 

 


Önskelista!

Blir mycket nätsurfa när man är hemma och sjuk.

Hittade bilder på lite grejer som står på min önskelista!

.... .... .... ....

Alfons, barndomsminnen för mig!


Just born filtar i tunt och mysigt tyg.


Dessa små söta byxor från Newbie fastnade jag för direkt när jag såg dom, storlek 62 vill jag ha :)

 

Yllefilt. mysig till höst/ vintern

 

 

 


Ett litet bo

Ett babynest

Fasen det är en sån här dag som denna jag önskar jag hade en symaskin!! Då hade jag sytt ett litet bo till vår lilla bebis.

Dom verkar så mysiga, praktiska och bra.
Vi skulle inte behöva vara rädd att han ska rulla ner på golvet tex.

Denna är hemmasydd, se vad fin den är! Vill också göra en sån här!




Bilden är lånad av http://elins.blogg.se/2011/may/babynest.html
Hon som sytt så fint :)

Hälsan..

Hur mår jag idag frågar jag mig själv!?..

  • Är förkyld och har huvudet fullt av snor!
  • Ont mellan benen så jag knappt kan gå, foglossning!
  • Huvudet är tungt som bly och ögonen svider!

Vad vore livet utan Alvedon, allt ovan som jag just nämnt är en aningens bättre och mindre smärtsamt efter ett glas vatten och en alvedon.

Så lite gladare sitter jag nu här i soffan, tjock, med fötter som stoppade korvar och stirrar på tv:n med röda ögon. Bebisen har cirkus i magen så han verkar pigg iaf!


Funderar på om jag ska gå och sova!




Bilden är lånad

Sista april!

Sista april firade vi i lugnt tempo. Sjuk och helt ur form var vi nog alla!
Men jag gjorde ett ryck, tonade håret, duschade varmt och tog på med en klänning så kändes det lite bättre iaf.

Vi åkte upp till min syster Hanna, käkade gott och fick tårta! Supergott verkligen och så lyxigt att vi blev bjudna på käk när man själv inte var nå pigg.

Deras lilla Gry var så himla sjuk, hon bara grät och grät. Vira hade somnat för länge sen men Gry var bara ledsen, man får så ont i hjärtat när dom små inte mår bra!
Hanna letade fram medicin så efter en alvedon så somnade flickebarnet gott. Utan tårar, med små rosiga kinder och håret lockigt i nacken av svett. Helt avslappnad, vaggad till sömn i Hannas famn!

Tidig kväller blev det, vi åkte hem vid 22.30 och väl hemma så somnade jag nästan i soffan. Låg i sängen strax därefter helt färdig med rosiga kinder, snorig, men magen mätt och glad!

Inte så vild kväll med andra ord! Men super mysigt ändå :)



RSS 2.0