Fredag i bild

Morgonmys med tända ljus
 
Morgonshake
 
Morgongympa
 
Lunch
 
Mys med pappa
 
Upp med lite julmys

Jul..

Åh vad jag älskar julen! Har inhandlat cirka 80% av julklapparna redan och håller nu på för fullt med julmys här hemma.
 
Längtar tills jag också har husen dag som jag kan pyssla i :)
 

Loppis..

Idag var jag på loppis, köpte ett par PAX skor till min lille son och känner mig så nöjd. Dom är söta och han kommer bli superfin i dom :)
Nu står skorna här hemma på hyllan, sneglar på dom när jag går förbi. Dom bara väntar på att bli provade, men vi får vänta tills imorgon än hur ivrig jag är att se om dom passar för nu sover han.
 
Mitt fynd är liknade som dessa på bilden, om jag hade köpt dom nya så hade dom kostat cirka 300:- men nu betalade jag 59:-. Det tycker jag är passande för plånboken, då barn växer fort när dom är så små.
Bilden är lånad

Jag är normal!!

-Jippi. jag är normal :) Host.. eller ja normal och normal jag har iaf inge fel på mitt bäcken!
 
Doktorn har sagt sitt och jag ser ut som dom flesta andra tjejer gör i skelettet i Sverige. Bäckenträgning är nämligen ovanlig här.
Det känns tryggt att veta tills den dag jag ligger på förlossningen igen då Gustav ska få syskon. För det ska han väl få tycker jag, han ska väl inte behöva vara ensam heller! Men fy för akutsnitt, det var ju värre i smärtväg än alla timmar med förvärkar. Så en normal förlossning tar man nog igen sig efter mycket snabbare.
 
Känns så läskigt när jag tänker tillbaka på förlossning, så fel det hade kunna bli! Nu gick ju allt bra och det är vi så tacksamma för :)
 
Här är Gustav bara några timmar gammal, tittar ofta på bilderna från bb och kan inte låta bli att tänka på hur fantastiskt det är att vara föräldrar!
 
 
 

På bättringsväg..

Nu börjar Gustav bli piggare igen, han har blivit gladare och han har fått en klarare blick. Nästan igen feber på helad dagen idag. Snart är vi på banan igen!
 
Så här pigg ska man vara när man är en liten skrutt!

Här hemma har vi en toker!

Han skrattar, busar och är helt underbar! Han är toker :)
 

Lillhjärtat är sjuk!

Gustav är sjuk, feber, hosta och förkyld. Igår var vi på vårdcentralen med honom, där dom tog tester osv. Han har virus i kroppen så det finns igen att göra, bara äta bra, vila och vila!
 
Men han vill ju inte sova våran lilla skrutt, bara gråter sig igenom nätterna både igår natt och i natt. Vilket resulterar i en mycket trött mamma och en sliten pappa.
 
Fast här sover han gott i Andreas famn på vårdcentralen, febervarm, bara famnen som duger när man är liten och sjuk.. då kan han slappna av :)
 
 
Inatt fick jag ta på min Babybjörnen, sätta i Gustav och lägga mig i soffan med huvudet högt. Det var det enda som dög, annars bara grät han och vägrade sova. Så så har jag tillbringat natten :/
 
Önska bara att vi vuxna kunde ta över det onda från dom små, så dom slapp vara sjuka och ha ont.
 

Tre mammor på vift!

Helgen har varit rolig, tokig och vi har bara haft det nice. Vi bodde på ett fyrstjärnigt hotell vid namn Birger Jarl i centrala Stockholm, fint men inge märkvädigt. Nära till shopping, restauranger och nöjen.
 
Här kommer ett litet smakprov från helgen.
 
Bäst med hotellet var deras frukostbuffé, mums :)
 
 
 
Vi gick i gamla stan och myste, käkade plockmat på Olearys och drack goda drinkar.
 
 
 
 
 
 
Tog dom klassiska shoppinggatorna, men även udda gator och ovanliga butiker. Vilket jag tycker vi fick ut mest av för affärskedjor här vi ju även hemma i Sundsvall.
 
 
Lite snö kom det också..
 
 
 
Åt gott.. mest hela tiden :)
 
 
Drack gott..
 
 
 
Festade.. här var vi påväg på söder..
 
 
 
Städade gjorde vi ICKE!! Inte på semestern :P
 
 
Bakis men mest trött..
 
 
Man blir trött av att ha semester..
 
 
 
Myste på Restaurang Grodan dit kom även Swedish House Mafia för en bit mat, dom var i stan för sin spelning i nya arenan.
 
 
 
 
 
Åt på VASSA EGGEN STEAK HOUSE, hur gott som helst och maten smällt i munnen! Vi hade bara tur som fick bord där en löningshelg
 
 
 
 
 
Väldigt god mat för inte allt för dyr slant, tänk på att vi är fyra som delar på notan. Värt alla pengar, tips om ni ska ut och äta i stora staden. :) Vi köpte först dricka i baren så drickan är ej med på notan som fick vid bordet.
 
 
Köpte nya sköna skor.. Vädligt behövligt!
 
 
Redo för stan efter en god hotellfrukost...
 
 
Så det var lite från vår barnfria helg i Stockholm.
Tack för en toppenhelg!
 
(Vissa bilder är lånade)
 
 
 
 
 
 
 

 

Bilder från badpremiären!

Känsliga läsare, varning för tjock och blek mamma!
 
Ja här kommer bilder från Gustavs premiär på badhuset, hade ju glömt kamerasladden i Knåda så kunde inte lägga upp bilderna när jag bloggade om den dagen för ett tag sedan.
Sladden är nu tillbaka och jag kan blogga som vanligt igen :)
 
 
 
 
Kusin Vira var ju också med :)
 
 
Min kompanjon fick bli en svart prick på fotot, för har inte hennes tillåtelse (än) att lägga upp bilder från badhuset. Så så fick det bli såhär :P
 
 
 
 

Men nu är båset tomt!!!

Lilla kalven med vällingmagen och min tjur är borta :P Ja nu har dom åkt!! Jag måste erkänna att jag hade en läpp som darrade och fick en tår i ögonfransen. Båda mina killar har åkt upp till Lycksele över helgen så mammaStina får ha lite egentid.
 
Imorgon går tåget tidigt tidigt, men det är väl något som jag är bra på nu för tiden iaf .. kliva upp i ottan! Vi ska nämligen till Stockholm och roa oss. Det blir jag, Hanna och Sofia, som på gamla goda tiden :)
 
Nu är Hanna här och vi ska avsluta kvällen med chips och tända ljus, barnfritt för oss båda :) Sen blir det hopp i säng för att vara pigga som mörtar imorgon.
 
Mina killar <3
 
 
 
 

Buskul!

Idag har det varit en lyckad dag! Vi packade väskan jag och Gustav, och drog ut till Alnö. Ut till bustjejer och potatisbullar med sylt. Käkade gott sen tog vi en prommis för att avsluta dagen med Gustavpremiär på badhuset. Vi plaskade och busade i babybasängen, bastade varmt och fikade gott. Gustav blev så trött av allt ståhej så han somnade som en stock i bilen påväg hem.
 
Han sover nu gott i sin säng, jag är också trött men har massor att fixa med innan jag får gå och sova. Skulle bland annat lägga ut lite bilder på Gustavs premiär från badhuset men hade glömt kamerasladden i Knåda märke jag efter mycket letande!! F*n!
Men kan ju lägga upp bilderna sen när sladden hittat hem. Bättre sent än aldrig :)
 
 
 

Kan själv :)

 
 
 
Detta slutade med ett bad!
 
 
 
 
 

Mammor på rymmen!

Åh vad jag längtar till Fredag!
 
På fredag ska vi åka till Stockholm över helgen, bo på hotell, mysa på stan och bara ha de gott. Tre småbarnsmammor, några glas vin, god mat och mycket skratt kommer det bli! Kan redan nu säga att det blir en helg som jag kommer kunna leva på länge!
 
Vi har laddat ett tag nu och planerar för fullt, så på fredag gäller det att vara pigg för tåget går i ottan mot en helg full med mys.
 
Bilden är lånad.

Jobbarkompisar!

Imorgon ska jag träffa gamla jobbarkompisar, vi ska fika på stan och bara snacka skit.
Har inte träffat vissa av dom på nästan ett år!
 
Ska bli riktigt skoj!
 
Bilden är lånad

Måndag

Senare i dag ska jag byta gardiner i köket hade jag tänkt och göra lite vinterfint.
Har mycket fix som ska fixas och jag älskar det!
När vi var till Edsbyn så åkte jag och Sofia till Erikshjälpen och fynda så har lite små projekt här hemma på G, ni ska få se sen vad jag grejar med.
 
Har även idag lagt ut Gustavs babygym för försäljning, han rullar runt som en tok nu så han vill inte ligga i det. Han blir bara arg. Så nu har vi bestämt att vi ska köpa en lekmatta istället åt honom på Ikea. Det är ganska golvkallt här så det kommer bli perfekt.
 
Nu ska jag göra mig klar för ska ev. möta upp Hanna och tvillingarna på stan, vi kanske tar en promenad längs ån och vem vet vad som sker. En fika kanske?.. eller bibblan.
 
Ha en fin dag :)
 
 

Barnkalas

Vi började kalaset med korv och bröd för hungriga magar.
 
Sen blev det tårta och massa gott.
 
Gustav fick hålla sig till sin Nan han :)
 
Min mamma som älskar barn, passar på att stjäla lite mys med kalasbarnet.
 
Herman och Tilda poserar, det är två av alla Gustavs kusiner.
 
Jag..
 
Signe gjorde Gustav sällskap på golvet en stund.
 
Gustav och Douglas, småkusiner som dom är :)
 
 

Söndagsmys!

Idag är det söndagsöndag, det innebär att allt går på halvfart och vi myser lite extra för det ska man göra på söndagar.
Vi är bjudna på kalas klockan 12, Gustav sover sig i kalasform ute i vagnen och jag slår in paket till kalasbarnet. Andreas ligger och snarkar för fullt, har somorgon för han ska jobba natt inatt.
.
Födelsedagsbarnet heter Douglas och är Gustavs näst minsta kusin kusin, han fyller 1 år och blir stora killen! Det ska vi fira med tårta, ballonger och paket! Återkommer med bilder :)
 
Gustav gör sin morgongympa!
 
Frukosten intas och han laddar för kalas!
 
- Fåj ja smaka tåta nä.. nu nä ja ä fem månadej.. nässtan feem mammaa??
 
 
 
 

Knådamys!

Igår när vi kom till byn så åkte vi direkt till min syster och hennes barn. Fia (min syrra) hade förberett så vi skulle kunna äta korv med bröd ute i höstsolen. Det gjorde vi och det var mysigt.
 
Fick även träffa lilla Edith (brorsdotter) igår kväll, hon är cirka en månad äldre än Gustav men så himla liten. Lätt som en fjäder, nätt och pluttig. Hon var inlindad i en filt och med pigga ögon så såg hon på mig. Fick mysa lite med henne innan hon somnade gott på soffan :)
 

 
Nu sover Gustav ute i vagnen, vet inte än vad den här dagen har att bjuda på återstår att se. Andreas sover än, jag tog Gustav i natt plus att vi klev upp tidigt imorse. Så nu är jag extra snäll idag som låter Andreas sover kan jag tycka :) För ska man vara rättvis så är det min tur att få sova utan tvekan. Har inte haft sen sovmorgon eller en natt utan matning på säkert två veckor!!
 
Ikväll ska vi iaf ha Tacomys sa mamma, blir väl att äta gott sen se X- Factor med ett glas vin. Fia och barnen skulle också komma då tyckte jag någon sa :)
 
Gustav i bilen påväg till Knåda
 
 
 
Signe hade solen i sina ögon.
 
Douglas tycke det var mysigt med besök.
 
 
 
Herman visade hur fort man kan åka om man är bra!
 
 
 
 

Härliga tider!

Jag mår så bra nu och tycker att den känslan är så skön och välkommen! Att få lägga ångest, press bakom mig och att ha avslutat ett kapitel. Tänk att snart har det gått ett år sen jag tog steget ut i ovissheten, men samtidigt steget mot framtiden och hälsan! Vad fort tiden går och vad mycket som förändrats sen dess.
 
Imorse tittade Hanna förbi efter hon hade lämnat tvillingarna på dagis. Vi käkade lite frukost sen drog vi oss ner till stan för en låångfika och mycket snack. Vi pratade jul, som planerna ser ut så ska vi fira lilla julafton i deras nya hus och det ska ju bli hur mysigt som helst! Längtar :)
 
Köpte en liten tomtemössa till Gustav idag, fick även mina julkort på posten som jag beställt via nätet och inhandlade ett par julgardiner som skall få pryda vårt köksfönster.
 
Imorgon ska vi åka till Edsbyn, hela lilla familjen och det ska bli kul. Länge sen Andreas var med dit, mamma och pappa har ju renoverat massor så blir riktigt kul å se!
 
Nu ska vi se Johan Falk film och mysa, Andreas ska få en liten överraskning :)
 
Ha de gott :)
 
 
 
 
 
 

Supermegamysdag!

Idag har vi haft en toppenmega mysdag med barnlek, fika med hembakt bröd, tårta och supergod sopplunch tillsammans med Karin och henne son. Sedan tog vi en superskön långpromenad i det superduper sköna höstvädret!!!! Nu äppelröda kinder!!!
Någon som såg på solsidan i söndags ;)? Haha, gud vad jag diggar det, jag kan ju känna igen mig mycket där, gör inte du?.
Hoppar av glädje i soffan varje söndag då klockan blir 20.00 och vill inte missa en minut!
 
Host.. Ne vart var vi nu? Jo, idag har vi haft en heldag med Karin och hennes lille son. Dom är ju så himla goa båda två, trivsamt sällskap!
Karin är också från Hälsingland så vi har mycket att prata om, skönt på det viset att hon vet vart jag kommer ifrån.
 
Vi började ju som sagt med Kyrkis, barnlek och fika. Sen åkte jag hem för att hämta mössa och promenadskor. Packade in Gustav i bilen igen och åkte hem till Karin, som för den delen bor i vår gamla lägenhet, dom har köpt den. Där käkade vi lunch och sen bar det iväg på en mycket lång promenad.
 
Sammanfattningsvis har vi haft en toppendag!
 
Hemma igen, efter att ha intagit kvällsmaten och nattat Gustav så smyger sig tröttheten på. Kinderna värmer gott och ögonlocken känns nu tunga. Tvättar för fullt, Gustav sover gott och Andreas kollar på Hockey.
 
Bild: Barnen hemma hos Karin.
 
 
 
 

Måndag

Trött!
Klockan ringde vid sju, la mig tidigt igår så trodde jag skulle vara pigg idag men icke sa nicke! När larmet gick ville jag bara stänga av det och somna om igen men det gick inte för hade en tid att passa! Gustav hade då varit vaken i en timme och var pigg som en mört. Han löste världsproblem och grejade på i sin säng så mamma Stina sov räv, men när klockan ringde var det bara att glatt kliva upp, Hade ju en tid att passa på sjukhuset för bäckenröntgen vid tio tiden, så hoppade in i duschen sen drog vi och hämtade Mickan. Hon var så snäll och följde men för att vakta min lillkille medans jag träffade farbror doktorn. Efter det tog vi en fika på sjukhuset.
 
Nu återstår det väntan med spänning tills jag får besked via posten. Är nervös, men kan bara hoppas på det bästa!
 
 
En dyr historia!
En operation vid akutsnitt kostar runt cirka 60 tusen kronor, i mitt fall blev jag snittad vid 04 på natten så det var jourpersonal som skötte op. så det måste ju ha gjort att det kostade ännu mer.
Men först så hade jag latensfas/ utdrivning med dropp i sammanlagt cirka 20 timmar förlossningen och var så kallad röd paient, vilket innebär mer personal och mer tillsyn, då även av jourförlossningsläkaren.
Efter snittet låg jag på intensiven, Gustav på avd. 45 (vårdavd. för spädbarn) sedan sex dagar på förlossningen, eget rum. Mediciner och personalen, rummet och maten.
 
Är så nyfiken på vad jag och Gustav totalt kostade landstinget!?
Snacka om bra system vi har i Svergie och vad tacksamma vi ska vara för det. Tycker man glömmer det!
 

 
Besök på Alnö
Efter sjukhusbesöket åkte jag och Gustav ut till Alnö och käkade hemmagjorda köttbullar. Sen gick vi långpromenad med Hanna och tjejerna. Det var skönt med frisk luft, vi pratade mest om huset dom har köpt och om hur spännande det skall bli för dom att flytta dit.
 
 
 

Bebismys
Imorgon ska vi åka på Kyrkis i Granlo på morgonen och fika, så nu blir det hopp i säng så jag orkar imorgon :)
Gustav han sover så gott, hoppas han sover hela natten för han fick barnmat (nötkött och sötpotatis) innan han somna så det borde ju mätta mer än Nan.
 
 
 
Sov gott

Havrebomb!

Varje dag dricker jag en havrebomb och jag känner verkligen hur bra jag mår av den. Därför tänker jag nu dela med mig av receptet. Det är busenkelt så gör en du med :)
 
3 dl. Mjölk
1 1/2 dl. Havregryn
1 Banan
1 Ägg
Lite vanlijsocker
Tre isbitar
 
Mixa och drick :)
 

 
Havre innehåller mycket tiamin, järn och fiber. Havrekli innehåller fibersorten betaglukan som förutom att sänka kolestorolhalten hjälper till att stabilisera blodsockernivån samt kan hjälpa immunförsvaret mot bakterieinfektioner. Havre är även den enda källan till vissa antioxidanter som kallas avenantramider. Dessa tros ha egenskaper som kan skydda kroppen från åderförkalkning.
 
Ägg, särskilt äggulan, är mycket näringsrik. Äggets protein finner man främst i äggvitan, dessa proteiner är framförallt uppbyggda av många essentiella aminosyror.
 
Mjölk. Förutom vatten består mjölk främst av kolhydrater (i form av laktos), protein och fett. Fettet består till en tredjedel av omättade fettsyror och till två tredjedelar mättade fettsyror Mjölk innehåller också andra viktiga näringsämnen som vitaminerna A, B1, B2, B3, B3, B12 och D samt kalcium, fosfor, jod, kalium, magnezium, zink och selen
 

Bananer är en populär frukt, hos både barn och vuxna, troligvis för dess sötma. Men trots sin höga fruktosmängd är bananer mycket mer än ett välsmakande mellanmål. Studier visar att de innehåller en lång rad näringsämnen som leder till en mängd hälsofördelar. Men kom ihåg att köpa ekologiskt för det är inte bara vi människor som gillar bananer utan även många insekter och därför är det en av de mest besprutade frukterna. Bananer är packade med väsentliga vitaminer och mineraler såsom:
• Kalium
• Magnesium
• Fosfor
• Kalcium
• Selen
• Järn
• Zink
• Mangan
• Koppar
• Folsyra
• Vitamin A
• Vitaminer B1, B2, B3, B5 och B6
• Vitamin C
• Vitamin E

 


Pussas och kramas

Har ju glömt att berätta att Gustav har börjat "pussas" eller kanske finns ett bättre ord- äta upp min kind! Han gapar stort och " pussar" min kind när ja håller honom i famnen, hur mysigt som helst.
 
Han myser även in sig i min tröja mot min hals eller mot min urringning och skriker högt av förtjusning, om och om igen!
 
När han är riktigt ledsen sträcker han ut armarna mot mig, det har jag upptäckt vid två tillfällen nu så detta är helt nytt! Men igår när han var ledsen så kom signalen så gick inte att misstolka. Hans kroppsspråk var tydligt och glad för framsteget tog jag upp honom med ett stort malligt leende. Så himla underbar känsla när vi får kärlek tillbaka från den där lilla killen som vi älskar så :)
 
Inga tänder i sikte, jag trodde ju Gustav hade gaddar på gång men inte än. Han pillar fortfarande mycket i munnen, dregglar masor och biter intensivt på leksakerna. Men det blir inte mer än så, jag känner efter ibland om något riskorn kommit upp i lilla munnen men är helt slätt. 
 
 

Blocketannons!

Min sambo säljer ju sin skoter så jag puffar för den här! Kom och köp :)
 
 
 

Våran goding!

 
 
 

Lördag

Idag vaknade Gustav halv sju, jag klev lätt upp då utan protest eftersom jag la mig klockan 21.30 igår. Var verkligen behövligt med mycket sömn!
 
Eftersom det låg två grabbar i lägenheten och sov (Andreas har besök) så tog jag Gustav med mig och åkte till Alnö. Där hälsade vi på två busiga ungar och åt god frukost tillsammans med Hanna och Johnny.
 
Efter frukostbesöket åkte jag och Gustav på loppis på Sidsjöhotell. Där köpte jag lite smått och gott till Gustav som han behöver. Bland annat ett sett från Polarn o. pyret för 10 kr. Ännu ett fynd :)
 
 
När vi loppat klart åkte vi hem, både jag och Gustav har sovit middag. Haft en lugn eftermiddag, nu ligger lilla prinsen och sover med magen full med gröt. Själv tänkte jag inta soffan, så får vi se om jag kan hålla ögonen öppna eller om det blir tidig kväller idag med. Tar mig en glas vin och tänder några ljus. Lite lördagsmys åt en trött mamma iaf :) Me like!
 
 
 
 

Pyssla å dona

Idag träffade jag Hanna en sväng, vi käkade sopplunch och myste på Charm inne i stan. Jag fick ett paket av henne till Gustav med kläder från p o.p. Bortskämd man blir, bara sådär :) Tack för det syrran!
 
 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
 
Har fått alla framkallade kort på posten nyligen så idag har jag satt in massor utav bilder i Gustavs fotoalbum och i dopminnesboken som han fick av Sanela. Så även ett tack till Sanela :) Det blev superbra och roligt att titta i sen när Gustav blir större.
 
 
 
 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
 
Igår var jag på Erikshjälpen och jag älskar ju loppisar för dig som inte visste det. Fast det vet väl alla vid det här laget :P Har mina favoritloppisar som jag besöker rätt ofta och vet precis vart jag ska leta för att fynda. Gick inne på erikshjälpen i lugn och ro med lurarna i mina öron. Lyssnade nämligen på ljudbok, var väldigt rogivande och skönt då jag var barnledig. Ingen stress och jag kunde kika runt utan att skynda.
Fyndade en pyjamas till Gustav, den var i toppskick och kostade endast 17 kr. Superbra för pyjamasar går verkligen åt här hemma då vår lille kille svettas som en tok om natten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grattis!

Grattis mamma!
 
Min mamma fyller år idag, så här kommer grattiskramar till världens bästa mamma :)
 
 
 

Onsdag

Ja igår blev det inget bloggade för jag hade en barnledig dag så hade massor inplanerat. Gustav fick vara hemma med pappa Andreas. Gårdagen började med frukost på Ikea med min syster Hanna. Hon var också barnledig då hennes tvillingar var på dagis. Det kanske inte låter så märkvärdigt med frukost på Ikea liksom, men det är lyx kan jag tala om för två lediga småbarnsmammor :)
Efter frukosten handlade vi lite på Birsta City och tog en gräddig gofika på Charm. Ute blåste det storm så det passade oss perfekt med fikamys.
 
Sen åkte Hanna och hämtade sina små och jag drog vidare. Tittade in på loppis på vagen hem, det är verkligen roligt tycker jag och jag hittade lite fynd. Bland annat en sele till Gustav som man ska ha i tex matstolen så att han inte trillar ur sen när han börjar röra sig mer. Den betalade jag 20 kr för och det är ett fynd för ny kostar dom cirka 160 kr.
 
Väl hemma så åt Andreas och jag tunnbrödsrulle. Andreas drog på träning och jag badade Gustav. Sen fick han en flaska Nan i min famn och sen la jag honom. Drog då upp den nya speldosa för honom som jag köpte under dagen. Tycker det låter så mysigt med speldosa när bebisar skall sova. Verkligen rogivande :)
 
Med trötta ben satte jag mig i soffan ett tag innan jag samlade kraft och gick och la mig. Det var en lugn men bra dag igår!
 
 

Tisdag

Idag tog jag Gustav med mig och packade in barnvagnen i bilen för att hämta upp Elin. Vi hade nämligen bestämt att vi skulle ha en dag i Birsta och bara strosa.
 
Elin har nyss varit i väg på ultraljud och allt var bara bra, så nu är hon redo för att inhandla barngrejer.
Vi kikade på småbyxor och gosiga tossar. Söta mössor och mjuka babyfiltar, det slog mig när jag kollade ner i vagnen att Gustav inte är så liten längre och vad vår tid på bb kändes långt borta. Gustav har ju börjat med barnmat och vill kravla runt på mage! Tiden springer verkligen fram och jag hinner inte med!
 
Efter vi inhandlat lite bebiskläder så bjöd Elin på käk på McDonalds. Vi satt och pratade länge, det var supermysigt!
 
Tack för en bra dag Elin, du är en toppenvän :)
 

Bild: Jag och Elin på krogen 2011 08 06. Då hade ingen av oss barn och vi festade vilt. Nu är jag mamma och Elin snart! Tänk vad tiderna ändras, men bara till de bättre!
 
 

Grattis älskling!

Grattis till vår alldeles egna lille Gustav som har sin alldeles första namnsdag just idag, det firar vi med massor utav pussar och kramar! Han fick även fin grattishälsning från sin faster Lisa via sms.
 
Den här killen heter Gustav! Vi är mycket stolta över namnvalet och tycker att det passar honom perfekt :)
 
 

Mamma och son

Tog en bild idag på mig och Gustav idag :)

Kusinvitamin

Gustav har åtta små kusiner.. eller små och små, dom är stora om man jämför med Gustav men små ändå. Alla är under sju års ålder.
 
Här la jag ner Gustav på soffan i köket hos min bor Daniel och hans tjej Anna. Brevid Gustav ligger deras dotter, Gustavs lilla kusin Edith. Hon är nästan en månad äldre än Gustav, men liten i kroppen och Gustav är stor så kontrasten blir skarp. Men visst är dom söta :)
 
När dom blir större kan dom leka tillsammans och ha kalas ihop :)
 
 
 

Sover gott

Gustav sover så gott i sin vagn, jag försöker ha honom ute varje dag och märker han sover bättre då han får vara i friska luften. Det är bra att få minst en halvtimmes dagsljus varje dag. Själv är jag ganska kass på att vara ute regelbundet, men kommer lättare ut tack vare honom.
 

Stina

Ja här har ni henne, fast i ett mindre format då, men tänk att nu idag är hon mamma och gammal som tusan! Men att den här lilla skit ungen som alla undrade vad det skulle bli av, att hon nu är vuxen, har sambo och barn... hehe :P
 
Det blev ordning här med till sist Yvonne, (läs nästan ordning.)  Fast de klart vuxen blir jag nog aldrig, inte i sinnet iaf!
 

Svartvitt

När jag var i Edsbyn nu så hälsade jag på min farmor. Hon har flyttat till lägenhet efter att bott i hus på vår gård i stort sett hela sitt vuxna liv. Omställningen är stor men nödvändig då åldern börjat ta ut sin rätt.
 
Var roligt att få träffa henne och se hur hon fått det i sin nya lya. Vi tittade på lite gamla bilder och fikade gott. Hon hade bakat nyss, vi satt i köket, tände lite ljus och pratade massor.
 
I lägenheten hade hon hade bland annat en rad bilder i svartvitt på min pappa med syskon framme på en byrå. Roligt att se, han var liten och knubbig! Jag kan se Gustav i honom.. kan du?
 
Kommer Gustav bli likt sin morfar när han blir lite större?
 

Söndag

Idag vaknade Gustav klockan sex i morse, vi intog soffan för lite mys och han åt en flaska Nan. Sen somnade han om igen och jag fick lite egentid så passade på att duscha. Lagomt tills jag var klar så vaknade han pigg som en mört, han fick sin morgontvätt och rena kläder. Det är mysigast tycker jag, en nyvaken glad bebis som luktar gott!
 
Sen åt jag frukost i köket, Gustav satt i sin stol brevid och snackade med mig för fullt. Han har så mycket vi ska diskutera :) Efter en stund började dom små ögonlocken se tunga ut så han fick knoppa lite ute på balkongen i vagnen.
 
Trött kille
 
 
Nu har han sovit i cirka två timmar snart och jag väntar på att han skall vakna. Funderar på vad denna dag har att bjuda på..?
 
Har framkallat lite bilder via nätet nu på morgonen så dom kommer väl på posten någon dag. Pysslar och skriver i Gustavs födelsebok, så är ivrig att få sätta in alla fotona.
 
Äntligen jag, finns att köpa här tex
 
 
Kommer blogga lite snabbt ikväll med,
 
Ha en fin söndag :)
 

Fika på stan

Tog en bild när jag och Malin fikade på stan i tisdags innan jag gick till tåget. Vi tog en promenad från söder ner till Barista för en gofika och för att hinna ses innan jag åkte till Hälsingland.
 
Lika mysigt som alltid att träffa henne :)
 
 
 

Söt

Du är så söt när du sover <3
 
 
 
 
 
 
 
 

Trångt hemma?

Hopfällbar badbalja, ett tips för er som har det trångt hemma, vi har det och det är skitjobbigt.
Barnvagnen står i tvrummet mitt på golvet, grejer som inte har någonstans att ta vägen och står i vägen.. men en badbalja som är vi kan trolla bort! Perfekt!
 
Finns på babyproffsen bland annat. (379:-)
 
Klicka här om du ska shoppa en badbalja till din lilla fis där hemma :)
 
 
 
 
 
 

Gustav

Mansnamnet Gustav (Gustaf) har traditionellt antagits vara sammansatt av folknamnet göt och stav 'stöd, ledare'. En annan tolkning är att namnet kommer från nordvästslaviska Gostislav av indoeuropeinska *ghosti 'vän' och ett ord med betydelsen 'ära, rykte'

Äldsta belägget i Sverige är från år 1225 (”Gostauus”).

I slutet av 1800-talet och början på 1900-talet var Gustav eller Gustaf ett av de fem vanligaste namnen i Sverige.

De senaste åren har trenden åter igen varit uppåtgående.

 

(Info. kommer från Vikipedia)


Goding!

I lördags blev han fyra månader och tänk vad tiden går fort!
 
Utveckligen
- Han rör sig fram och tillbaka så jag hittar honom på ett annat ställe än där jag lagt honom,
- Han har vänt sig från rygg till mage en gång riktigt än så länge.
- Han äter barnmat för fullt.
- Han kan hålla flaska själv, men inte allt för långa stunder.
- Han stojar högt bara för att han kan.
- Han tittar på saker uppe i taket och lägger märke till detaljer, så som smycken och knappar.
- Han blir ibland blyg och börjar då gråta hastigt.
- Han är så duktig och somnar själv utan vaggning eller någon som helst lussning. Då i egen säng.
 
Detta gör han inte än..
- Han sitter inte i matstol än, bara små stunder men blir trött i ryggen.
- Han har inte fått några tänder, vilket jag trodde det var på g.??
- Han kravlar inte så bra än.
- Han kan inte säga mamma är bäst, än hur mycket vi tränar!
 
 
 

Hej!!

Hejhopp, ja nu var det ett par dagar sedan jag bloggade. Åkte i tisdags till Edsbyn och när jag kom dit så fick jag veta att mina föräldrar var utan internet pga renovering. Så då blev det inte så mycket bloggande men nu är jag tillbaka i Sundsvall och det ska väl rulla på som vanligt här igen :)
 
 

RSS 2.0