Bagare

Jag är utbildad bagare, älskar att baka men blir inte så mycket bakning här hemma nu. Har köpt jäst för en gångs skull så ska göra vaniljbullar och matbröd. Tänkte göra småfrallor eller sirapslimpa.
 
Har två tips när det gäller jäsning.
 
1. Man pratar ofta fingervarmt som kroppstemp. när det gäller mjölken till en deg för optimal jäsning. Men det är ofta för varmt för du är rätt okänslig på fingertoppen. Blir mjölken för varm dör jästsvamparna och du får en sämre deg. (Jästen är helt död vid 60 grader.) Bäst är nästan om du kan doppa armbågen i vätskan. Annars får du ta vätskan lite kallare än fingervarmt.
 
2. När du skall jäsa brödet innan gräddning kan du stoppa in plåten med tex bullarna i en avstängd ugn samt en kastrull utan lock med kokt vatten. Vattnet avger varm ånga som hjälper degen.
 
Happy baking!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0