Andas rätt för mindre smärta!

Profylaxkurs!

Idag fick jag röstmedelande av min barnmorska att vi är kallad till profylaxkurs den 31/5.
Blev både glad och nervös!

Nu är de på riktigt!En bild behöver inte vara vacker!

Är det någon mer än jag som är rädd för potatisar när den ser ut som utomjordingar!!?Hur många sånna här har man inte hoppat över i kohagen när man var liten?Lössnus! Pussvänligt?Tomten ska väl förknippas med att vara god och snäll?, elr?
En bild är en bild, den är vad den är! Inte alla gånger fin på något sett :)


Frågan är din!


Påminner om frågestund!

Men är du nyfiken på något eller kanske något du undrar?

.... .... .... .... .... .... ....

Tänkte ha frågestund, så passa på, frågan är din och ska svara så bra jag kan.

Om du vill vara anonym eller ger dig till känna är upp till dig.

Ger svar på de frågor jag fått under Tisdagen 1/5.


Sovpåse


Jag köpte denna sovpåse till vår lille bebbe på loppis för ett tag sen. Tycker den är supermysig och jag blev lite kär i den. Tittar ofta på den då den händer på sängkanten till barnsängen i väntan.

Frågan är om jag/ vi kommer få användning för den eller om den är mest fin att titta på ?


Mysdag!

Idag har jag haft en riktigt skön söndag trots ont i halsen.

Började dagen med en fika på stan med syster Hanna, hennes Johnny och deras små gryn. Johnny bjöd på fika på Innergården :) Så satt vi ute i vårsolen och bara tog vara på dagen.

På kvällen tog jag och en av mina barndosvänner Hanna Ö en lång lång prommis i sakta tempo. Tror vi var ute i nästan två timmar!

Väl hemma igen tog jag en lång varm dusch, drack en shake och har nu intagit soffläge!

Nice, men känner att min hals bara blir värre så vi får väl se hur det blir imorgon :/
Bilden är tagen idag 29/4

Frågan är din!


Påminner om frågestund!

Men är du nyfiken på något eller kanske något du undrar?

.... .... .... .... .... .... ....

Tänkte ha frågestund, så passa på, frågan är din och ska svara så bra jag kan.

Om du vill vara anonym eller ger dig till känna är upp till dig.

Ger svar på de frågor jag fått under Tisdagen 1/5.


När han får knubb..


Men vad gör jag uppe nu kanske du tänker, de tänker jag med och jag har inge bra svar :P
Rastlös och inte så mycket sömn i ögonen...? Får bli lite nattbloggning istället!

När vår bebis får så där goa knubbiga ben som barn har, då ska han få ha denna underbara sparkbyxa i sommar. Den har vi fått av min syster Hanna och hennes Johnny.

Skorna hittade jag på loppis, tycker dom är jättesöta men måste hitta passande snören.Andreas har valt!


"Första- kläderna" fick Andreas välja!

Vår lilla kille kommer ha denna outfit på sig sin första tid i livet :)

Så detta och mycket annat skall ner i BB- väskan.

Här kommer kulan igen!

V. 34

Lovade ju bild på magen igår och här kommer det :)


Läget nu

Min mage är spänd och bebisen tycker nog det är trångt där inne!
Jag märker av att han inte sparkar lika mycket nu, utan rör runt mer istället.

Sover dåligt om nätterna, tur jag är ledig på dagarna så jag kan vila middag och anpassa mig efter hur jag mår.

Mitt bäcken är väldigt skört och så fort jag gör något så får jag väldigt ont. Igår gick jag till affären i Nacksta i fin vädret, promenaden tog ca. 45 min och efter det var jag helt "kaputt"

Samlar vätska så är väldigt svullen om händer, fötter och läppar. Annars mår jag bra och tycker att det är väldigt mysigt att vara gravid mesta dels av tiden.

Andreas och jag har bokat in så vi ska upp på BB i Maj och kolla lite. Även gå på info.möte, känns bra och tryggt.
Fulla frysen med..

..kött!

Vi har kött från egen gård i frysen, hela 14 kg. och jag tycker det är toppen! Det är supergott, god kvalitet och vi kan verkligen äta köttet med gott samvete då man vet att djuren haft det toppen.
Äter bara svenskt kött!
Det är jag noga med när jag handlar och jag tycker vi ALLA är skyldiga att stötta dom svenska bönderna! Svenskt kött står för närhet och säkerhet. I Sverige har vi unika bestämmelser kring produktion av kött.

Väljer du att köpa svenskt kött innebär det att du även bidrar till god djuromsorg och miljöhänsyn. Dessutom bidrar du till att behålla vårt öppna landskap.

Djuren/ köttet transporterats kort väg innan det hamnar i butiken och därefter på ditt middagsbord. I svenskt nötkött finns ej salmonella, antibiotika eller tillväxthormoner!

Mina föräldrar är bönder, vilket krävande jobb säger jag bara och bönderna ska ha en klapp på axeln! Jag vet vad dom gör för svenska naturen. Utan bönder skulle Sverige inte vara lika öppet och fint.

Tänk på de nästa gång du köper kött :)Personligen tycker jag det är supermysigt när jag är hemma i Knåda och gården är fylld av liv.

Titta på bilden nedanför, är det inte härligt!?

Om svenska bönder inte går runt så får dom lägga ner och då finns inte detta!
Bilden är tagen i Knåda (Danes)

Hej hopp va de går!

Idag går vi in i v. 34 jag och lillbebbben :)

Tiden går så fort så jag hinner inte med känner jag!.... .... .... .... ....

Bebisens längd är ungefär 32 cm från huvud till stjärt och ca. 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg.

 

Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare.

Är så himla nyfiken på hur mycket hår vår bebis kommer ha! Lite eller mycket :)?

 

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden.

 

Bebisen tar kalcium från mamman för att kunna stärka skelettet så därför är det viktigt med mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Inga problem för mig, jag är ju galen i mjölk! Borde inte dricka så mycket som jag gör, det blir liksom stopp :/

 

Om bebisen skulle födas nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. Även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att han skulle klara sig utan intensivvård.

 

Han flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Börjar bli trångt!

 

 

.... .... .... ....

 

 

 

Senare idag ska jag ta en bild på magen och lägga ut :)

 

Igår skrev jag iordning min bb- lista och har börjat förbereda inför att packa väskan! Listan blev lång men inte överdriven. Så idag när jag ska till Ica ska jag handla lite festis, kakor, sportdryck och lite smått som ska ner i väskan :)

 

Känns att det börjar närma sig! För är så himla typiskt mig att i början när det är lång tid kvar till något jag längtar efter så fixar jag och förbereder som tusan. Sen ju närmre jag kommer mot målet ju mer slappnar jag av och kommer av mig i förberedelserna. Så nu händer inget här, står stilla! :/

 

Måste ta mig i kragen, för är mycket som måste fixas och ordnas! Alla barnkläder skall tvättas med parfymfritt tvättmedel, barnstol till bilen fixas, "mammapapper" fixas, madrass till barnsängen inhandlas, nappar skall köpas, bindor XL inhandlas, måste få hem barnvagnen, barnsängen skall bäddas med rena sängkläder, frysen skall fyllas med bullar och fika till alla som vill komma å se vårt lilla undervärk.

Veckorna springer fram och jag är ju inte hemma hälften av tiden heller då jag är i knåda nästan jämt :)

 

Så rappa på Stina å boa loss!

 

Bilden är lånad

 


Gravid- Diskriminerad?

Idag var jag iväg på intervju och allt slutade i platt fall!

När jag kom hem efter intervjun och möttes av Andreas i dörren som frågade glatt hur de gått för mig så började jag gråta. Kände mig så himla överkörd och jag berättade för honom vad som hänt på intervjun.

Andreas blev så arg när han fick höra och han ville sätta dit dom. Han tyckte vi skulle ta kontakt med företaget, rekryterarna på bemanningsföretaget och ta upp detta.
Men allt kändes bara jobbigt, ord stod mot ord och namnet på personen som tog emot mig minns jag ej. Ville bara lägga händelsen bakom mig :/


INTERVJUN
Kallad till intervju för ett företag som ska nyöppna och behöver personal. Klev upp tidigt imorse och såg fram emot att få gå dit idag. Gjorde mig iordning, åt frukost och tog på mig fina kläder.
Väl ner på stan och ute i god tid för ett gott intryck. Mina tankar snurrade runt om hur jag skulle berätta över min mage och det skulle läggas fram. Detta gjorde mig nervös!
Magen putar ju ut och jag är i v.33 så det går ju inte att gå runt frågan.

Väl på plats!
Ute i god tid! Inne i lokalen sitter ca. 30 ungdomar och väntar på sin tur. Dom är "less" det ser jag på dom, snabbt förstår jag varför, lång väntan, 1h  och 40min. senare är det dags för min tur att gå in.

Intervju nr. 1
Intevjun är uppdelad på två rekryterare av ett bemanningsföretag. Första intervjun går toppenbra och killen fångar upp frågan om min graviditet mycket proffsigt. Känner mig väl bemött och att jag får samma chans att "slåss" om tjänsterna som alla andra.
Han säger även att min gravidivitet inte hör till intervjun utan vad som är relevat är när JAG som person kan börja min anställning om så skulle bli. Jag blir lättad och känner att han sköter det snyggt.

Dags för intervju nr. 2
Jag känner dirket i magen när jag hälsar på "rekryterare nr 2" att det inte skulle gå lika bra. Blir stressad och obekväm av blickarna han kastar på mig.
Han inleder med att ställa en kort fråga om vad jag gör i nuläget. Kunde knappt koncentrera mig, visste att snart går det åt skogen!

Känner på mig saker i förväg och dom stämmer ofta.
Han går över till att fråga vem jag är som person. Jag svarar med ett leende för att göra gott intryck. Berättar om mig och mitt. När jag kommer till att jag ska ha barn i sommar blev det tvär- STOPP! Det var som att släckte lyset eller att någon stänge dörren framför min näsa.
Han avbröt mig och sa något i stil med att vi kan avsluta här! Skulle jag ha barn så var jag inte aktuell och kunde ev. söka kontakt med företaget i fråga efter min mammaledighet! Jag förklarade att jag vill ju komma igång med jobb så fort jag kan.
Jag kan ju inte närvara menar han och kommer därför inte få en tjänst.Om han nu tyckte att en tjänst inte var aktuellt, men extra jobb då eller reserver behöver dom väl? Nej en avbruten intervju, fick inte samma chans som andra och jag kände mig så överkörd.

Jag hade suttit där, väntat i väntrummet i 1h och 40min på min tur. Men fick inte ens avsluta, det var det som gjorde mig ledsen!

Med magen så tycker jag att dom borde förstå att det är nervöst för tjejen i fråga. Men när han fick syn på min mage så kändes det redan avgjort.
Kände mig så ledsen och arg på en och samma gång!

Med en mage i vädret så hade han inte ens lust att höra vad jag hade att säga. Jag frågade om han ville ha mina papper som jag gjort iordning.
- Varför då! sa han. Vill vi ha dom så kan vi skriva ut dom fick jag till svar!

Kände mig så orättvist behandlad och jag förstår verkligen alla tjejer som gruvar sig för att gå på intervju när dom är gravida.


Vi hör inte dit tydligen! Vad ska man göra då, sluta jobba bara för man vill skaffa familj??Tårtooor :)

Jag är en bagare!

Hittade bilder på tårtor som jag gjort.

Allt är gjort på fri hand och efter egen fantasi.
Väldigt skiftande kvalitè på bilderna men så får det vara nu :)

Doptårta till en liten kille


En kille som hade önskemål om en grävare :)


Min sambo som fick en tutt-tårta :)


Ingen tårta utan en julgris!


Två doptårtor till en liten tjej
En födelsedagstårta


Påskbakelser

Halloweentårtor

Förlovningstårta för 50persMoussetårta Passionsfrukt

Swartsvalls Tårta

Operatårtor

....

Bakelser

Grädd- och bärtårta


Räkcrepes!

 

 

Tycker du om räkcrepes? Prova detta :)

 

Vi gjorde räkcrepes fast i form, blir mycket saftigare och godare!

 

Tips 1. Pannkakorna du steker skall EJ innehålla socker.

 

Tips 2. När du skalat räkorna till stuvningen, så koka räkskalen i mjölken du skall ha till stuvningen för bästa smak. Sila sedan bort räkskalen och använd mjölken.

 

Tips 3. Smakfull ost till gratängen för bästa smak. Tex. västebottensost

 

Tips 4. Färsk dill!

 

Prova detta och jag lovar att du kommer få en supergod "crepe- gratäng."

 

 


Han drar nog inte ur proppen!?


En gåta!


Fakta först

Moderkakan är täckt av hinnor runt fostret och täcker livmoderns insida. Fosterhinnorna bildar en "säck" som är fylld av fostervatten som fostret flyter i.

Utrymmet i säcken kallas amnionhåla. Amnionhålan bildas tidigt, redan tolv dagar efter ägglossningen.

Tidigt i graviditeten är det fosterhinnorna som sköter hela omsättningen av fostervatten. Från ungefär femtonde graviditetsveckan spelar också fostret en roll i omsättningen av fostervattnet genom att svälja det och genom att kissa ut det.

Fostervattnet innehåller salter, fett, proteiner, socker, flera hormoner och en mångfald enzymer, men det mesta - 98-99 procent - är rent vatten.

Fostervattnet omsätts snabbt, med ungefär 0,5 liter i timmen, vilket betyder att hela fostervattenmängden i slutet på graviditeten byts ut varannan till var tredje timme!


Fortfarande frågetecken

Informationen ovan är fakta jag tagit reda på men jag fattar ändå inte!!

Han (min bebis) har ju inte någon propp direkt att dra i när vattnet skall bytas! Vart kommer nya vattnet från och vart tar det gamla vägen??

Vet du?? Berätta gärna för mig :)Kolla in syrrans blogg!

Syrran har gjorde ett inlägg i sin blogg idag, kolla in det!

Säger inge mer så blir de roligare :)

Klicka här


http://hannaleanders.blogg.se/2012/april/sot-som-en-docka.html


Bild; Min syster Hanna


Vågen kommer få fnatt!


Ja, går inte jag upp två kilo denna helg så blir jag förvånad! Så mycket god mat, fika och godis som jag tryckt ner dessa dagar.

Men så är det i knåda, man dricker vin och äter gott! Livet är en fest här helt enkelt! Inte lätt att hålla sig undan när det doftar mat, nybakat och det frestas med olika delikatesser.

Tänkte dela med mig av ett recept på VÄRLDENS goaste morotskaka! Min syster Fia som bakat den och även står för recept.

Kan säga att de blev "tabberas"!


Mammi och Pappi

Idag har dom äran att få pryda min blogg :)

Min mamma och pappa är bäst helt enkelt!

Dom ställer alltid alltid upp för oss, är mån om oss barn och barnbarn. Sedan vi varit små alltid sett till att uppfostra oss med gränslös kärlek och värme!

Mammi och pappi i yngre dagar!

 

 

 


Barn i mina tankarna!

Barn i mina tankar mest hela tiden, har varit så ett tag nu och blir bara värre :P

Exakt 54 dagar kvar till BF datum! Känns pirrigt men också så roligt! Gruvar mig för förlossningen, men är nog värt det när jag ligger där med sonen på magen och Andreas vid min sida. Tänk vilken förändring i livet ändå, stort anvar men också vilket roligt steg vi tar.

Tänk att Andreas och jag har bestämt oss för att leva våra liv tillsammans. Med ett barn i min mage, vårt planerade barn så blir det så tydligt vilken väg vi går tillsammans och vilka val vi gör. Blir helt pirrig i kroppen när jag tänker på det och det känns verkligen så rätt.

Med både upp och nedgångar i vårt förhållade så är det nu bättre och starkare än någonsin. Är så glad för det jag har och ser fram emot vårt äventyr som vi har framför oss!

Tittade på nätet nyss på vår barnvagn som vi ska ha, den blir snart levererad av mina svärföräldrar och jag ser fram emot att få hem den.
Känna på vagnen, bädda och greja. Fattas inte så mycket nu för oss då vi varit ute i tid och bunkrat. Känns bra att vi varit ute i tid så vi kan slappna av nu sista tiden och inte behöva springa runt i panik för att inhandla det som fattas.

Detta inlägg tänker jag avsluta med två bilder! En på oss och en på vagnen :)
Denna bild på oss är speciell för mig, därför valde ja den nu :Pizzamys passar en tjockis!

Igår kväll var vi bjudna till lilla huset på kullen, där bor min storasyster Fia och hennes tokiga familj. Vi käkade mumsig hemmagjord pizza och hade super mysigt!

Sen när barnen nattats så snackade vi "vuxna" skit i soffan och käkade glass i stora lass.

En toppenkväll för en tjockis som mig :)

Tog lite bilder på hennes goa ungar!

Signe och Darla :)


När jag tog den här bilden på Signe igår så kunde jag inte låta bli att tänka på Darla i
filmen Hitta Nemo.

Ser ni någon likhet? Busungar båda två!
Bebismagen v. 33

V. 33

 

 

 


Fynd!

Jag har fyndat :)


Hittade body i nyskick på Röda Korset i förrgår!

Scarf 5:-
Body 10:-

Nypris ca 299:- om det ens räcker!Hejdå v.32 och hej till v.33!

Imorgon går jag in i v. 33

Bild på magen kommer senare idag :)

Nu väger bebisen ca. 2 kg och är ca. 45 cm från topp till tå.

 

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livmodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Han sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

 

När bebisen är vaken så använder han sina sinnen; han lär sig medan han lyssnar och känner.

Han har sannolikt valt en förlossningsposition nu, det kanske vi får veta idag på BVC och han ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan ska känna på magen idag så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt kan försöka vända honom om han ligger med tokigt.

 

Om bebisen skulle födas denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men han skulle isf ändå behöva vård av specialistläkare.

 

Ögonen är öppna under vakenperioderna.

 

Livmodern befinner sig nu cirka 15 cm ovanför naveln och det känns. Revbenen ömmar och känns trångt!

Viktökningen för mig ligger på ca 13 kg.


Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare och detta har varit ett stort promblem för mig. När jag är på stan känns det som att det endast är en jakt efter toan! Det är livmodern som trycker på urinblåsan och kan göra att man behöver gå på toaletten ofta.

 

Men lyssna på detta! Livmoder har blivit ca. 500 gånger större än den var innan graviditeten!

 

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp, blodbristen och andfåddheten som man upplevt tidigare börjar avtaga under den här perioden. Inte haft så stor känning av detta.

 

Nu ska jag borsta tändera, för vi ska iväg nu till BVC och kolla läget. Ska bli kul för vi ska få en ny barnmorska.

 

Ha en fin dag!


Lyx stod på schemat idag!Idag var jag iväg på en total lyx upplevelse och gissa om det var skönt!

På förmiddagen var jag till Mariells Hud och Kosmetika.

Spabehandlig i 110 minuter som bestod av gravidmassage på ryggen med varm olja. Efter det fick jag ligga på rygg och hon masserade mina armar, hals och händer med väldoftade oljor och varma lena stenar.

Låg helt avslappnad där och drömde mig bort till palmer, en mils lång strand och varm sol.
Somnade nästan och kände lugnet sakta ta över.

Hon lämnade rummet och behandligen fick verka ett tag medans jag fick ligga i mörker och lyssna på lugn musik. Efter detta rengjorde hon mitt ansikte med peeling och jag fick ligga under ånga för att underlätta en por- tömning.
Men det var inte så stort behov enligt henne och hon tyckte huden var fin. Roligt att hon tyckte det, för jag försöker ta hand om min hud och är lite pedant vilket då lönat sig.

Efter allt detta så la hon en fuktmask i mitt ansikte. Under tiden masken verkade in i huden så färgade hon mina fransar och bryn.
Allt avslutades med en skön lätt make up och vaxning av brynen.

Kände mig som helt ny när jag gick därifrån och tänkte att när jag ändå var på G så gick jag till frisören :)

Gick till Hår Mästarna och en supergullig tjej klippte mig. Hon gick igenom hela håret och avslutade med att locka det.

Det kallar jag lyxdag! :)

Avslutade dagen med en fika med min syster Hanna och hennes tvillingar på Innergården.
En super mysig dag och jag är nu helt slut!
Bilderna är lånade

Helt i tårar!!

Åh säger jag bara och torkar tårarna!

Tänk att en människa kan göra en annan människa så glad! Idag fick jag reda på att en vän till mig har skrivit om mig på sin blogg. Hade ingen aning om detta och blev genast nyfiken så var in och läste.

Blir så rörd och känner mig ärad :)

http://malinschelin.blogg.se/2012/april/lordag.html

Här är hon :)
Tack Malin för en andra chans och för att du vill vara en del av mitt nya liv :P

Fynd!!

Idag åkte jag och en vän Julia till Birsta, vi tittade runt på lite bebisgrejer.

Vi är båda gravida och ska ha barn nästan samtidigt. Har skrivit om henne i ett tidigare inlägg, att vi har inte känt varann så länge. Är roligt med en ny vän, kul att umgås, vi ska båda få pojkar och vi har massor att prata om då vi är i samma sits.

Väl inne på Barnens Hus så tittar jag runt efter Brio Bed Rocker för sånna har jag bestämt att jag ska köpa.

Förklaring; Det är som små gummiskor man sätter på barnsängens ben, så man kan vagga barnet till sömns.

Min syster har såna till sina tvillingar och kan säga att det är en mycket "fiffig" grej. Jag kände direkt när jag såg dom hos henne att såna ska vi också ha!

Hittar dom ej inne på Barnens Hus, då dom bygger om där och det var tokrörigt, så jag frågar personalen efter produkten, får till svar att dom är slut! Synd då jag har presentkort där, så vill inte köpa dom någon annanstans.

Dom är rätt dyra, allt ifrån 299kr till 369kr.

Vi titttar vidare på andra grejer och kommer fram till skötborden. Där står ett lika som mitt skötbord som jag fyndat tidigare på Fyndlagret. Pekar på prislappen och säger till Julia.

Stina - Kolla Julia, vad dyrt skötbordet är om jag hade köpt det nytt.. snacka om jag fyndat då jag hittade de så billigt på Second Hand!
Julia - Ja verkligen, å va bra med låda allt!, säger hon och drar ut lådan. Vi tittar förvånat med glatt på varann! Där i lådan ligger en påse med Brio Bead Rocker och bara väntar på mig. Fyra stycken begagnade! Men det gör inte mig något så jag tar påsen och tar kontakt med personalen. Frågar om jag får köpa dom och det får jag :)

Går till kassan och betalar 50kr!

Det kallar jag fynd och tur :PInte så teknisk..

Hm, försökte lägga ut en liten film här när bebisen sparkade för fullt men det funkar ej!!
Haha, jag och datorer :P

Men kan bjuda på magbild så länge tills jag klurat ut hur man gör :)
Magen nu i mitten på v. 32!
Är spänt nu kan jag medela :/ Känns som naveln skall skjutas iväg som en kork snart.
Där jag varit piercad i naveln är det numera bara ett rött fult märke..

Gör så j*vla ont när man råkar gå in i ett hörn med magen eller "stutta" i ett dörrhandtag! Aj!

Före och nu

Ja en bild säger allt och vågen :)

Här har ni mig före graviditeten och nu under v. 32

Ser lite trött ut nu för tiden med då är väl allt i sin ordning ,
och tröttare blir jag väl när han kommit till världen lillgrodan..
men det är smällar man får ta :P

Före                                              V. 32


Gravid = Tung!!

Ja här är de viktsnack ikväll..

Känsligt ämne för många och inget man helst vill pratar öppet om!

Men det är just det jag tänker göra nu!

Hur mycket ska/bör/kommer jag gå upp under graviditeten? Det har jag undrat sen första dagen då jag fick veta att jag väntade barn!

Det är så svårt att veta vad som är hälsosamt för just mig och vad som är ok för min kropp. Har ökat i vikt i rask fart på slutet och hinner inte riktigt med känner jag.

Samlar vätska, fingrarna är som korvar, läpparna känns svullna, fötterna svullna och armarna tjocka.

Du är fin som du är!

Har aldrig varit viktfixerad förut, vikt är verkligen inget jag hängt upp mig på och tycker alla måste få känna sig bekväma med sig själva! Men man bör ha en hälsosam vikt kan jag tycka annars är det inte bra för kroppen som tar stryk.

Känner verkligen att jag är tyngre nu, känner av i fötter, rygg, höfter och speciellt i vänster höft.

Är gravid i vecka 32 och sen inskrivningen har jag gått upp ca 12kg.
Tänk vilken omställning för kroppen!

Men först och främst är det viktigt att komma ihåg att man kommer att gå upp i vikt som gravid - det är normalt, naturligt och vad bebisen behöver för att må bra.Genomsnitts värden


När förlossningen närmar sig, har man en hel del att bära på. Ungefär en tredjedel av de extrakilon är bebisen, moderkakan och fostervattnet. Hittade lite info. på nätet.
Här är några genomsnittliga värden:
  • Vid födseln väger en bebis ca 3,3kg.
  • Moderkakan, som ger näring till bebisen, väger ca 0,7kg.
  • Fostervattnet, som skyddar bebisen, väger ca 0,8kg.
Men de övriga två tredjedelarna, då? De har att göra med de förändringar i kroppen under graviditeten.
Här är några genomsnittliga värden:
  • Livmodernsmuskler växer dramatiskt och lägger till c 0,9kg.
  • Blodvolymen ökar, vilket ger ca 1,2kg.
  • Extra vätska i kroppen, vilket lägger till c 1,2kg.
  • Bröstens ökade storlek lägger till ca 0,4kg. Väldigt olika från person till person!
  • Dessutom lagrar du fett, c 4kg, för att ha energi till amningen.


 

Du som varit i mina skor
Hur mycket gick du upp när du var gravid? Var det svårt att gå ner sen tyckte du och hur snabbt försvinner vätskan man samlat på sig?


Myspys!

Ja i helgen har vi haft besök av vår kusin Silvia, har haft en riktig tjejhelg då våra grabbar varit borta i storstan och haft grabbhelg!

Massa mys, god mat, skratt, tårar, fika, korvgrillning, filmmys, stan,
glass, birsta, sol, promenader och Mc Donalds m.m.

Vi har hunnit med massor!!

Tänkte bjuda på lite bilder från vår korvgrillning idag i vårsolen på norra berget :)


Vira                                                    Gry

Gry slappar lite i solen efter all korvätning :)
Hanna matar barnen lite till och Silvia myser med Vira!
Jag håller koll på korvbarnen så att dom sköter sig :)
Myser i solen med min tjocka mage!


Till bb- väskan!


Idag köpte ja supergoa strumpor till lillgrodan på Twilfit, tänkte att dom får han inviga på BB och tror kanske de kommer bli hans favoriter.. om jag får bestämma :)

Dom packar vi i bb- väskan!


Två änglar

En kossa och hennes kalv blev änglar idag!

Jag har ju varit hemma i Edsbyn några dagar, då varit ute och pysslat mycket med djuren. Är mycket att göra när det kommer kalvar nästan varje dag, ibland kommer det till och med flera stycken på en och samma dag!

Har skrivit lite om det i tidigare inlägg.
http://solenskiner.blogg.se/2012/april/hjalpa-kalvar-till-livet-och-mocka-skit.html

I alla fall, kossan som mamma och pappa varit så orolig över fick idag ta sitt sista andetag.

Hon hade en kalv i magen och vi trodde att hon skulle föda den snart då förlossningen hade börjat. Vi hade stängt in henne i kalvningsbox, gett henne mat och vatten.

Som vi passade henne och väntade oroligt!

Men ibland går det snett trots att alla gjort sitt yttersta för att försöka hjälpa till. Kossan mådde allt sämre, det syntes i ögonen på henne och hela hennes kroppsspråk visade att något gått snett. Vi ringe veterinären som kom och kände efter i livmodern på kossan.

Det värsta blev bekräftat! Kalven hade dött i magen, jätte tråkigt men sånt händer ibland tyvärr.

Det var en stor kalv som låg med rumpan först (sätesbjudning) så det var troligtvis orsaken till att den dött.

Förklaring; (sätesbjudning) Kalven ligger fel. Stor risk att kalven får i sig fostervatten och dör eftersom navelsträngen brister och kalven naturligt börjar andas då.

Veterinären försökte få ut bakklövarna för att ha något att fästa repet i så vi skulle kunna dra ut kalven ändå för att rädda kossan från blodförgiftning.

Men kalven var jätte stor och det gjorde mycket ont för kossan när vi bråkade med henne för att få ut klövarna, då livmodern börjat dra ihop sig och värkarbetet hade upphört.

Ett tungt beslut togs och kossan fick somna in för att inte lida behöva mer.

Vi blev som vissna blommor allesammans. Tysta och stirriga!

Både kossa- mamman och kalven fick sätta livet till idag och fanns inget mer vi kunde göra.
Hoppas dom fick träffa varann i himlen.
Kanske slickar kossan just nu sin fina kalv medans den ivrigt står och diarBlogg- Design

Nytt utseende på min blogg!

Vill lägga in ett tack till min syster Hanna som gjort min bloggdesign!

Superfint tycker jag och stort tack till syrran :)


Om ni vill kolla in hennes blogg så hittar ni henne på, 
http://hannaleanders.blogg.se/


Magen putar ut!

Snart går vi in i vecka 32, på fredag om man ska vara exakt..

Nedanför kan du se hur magen växt på mig och större ska den väl bli!

Det är full fart i där inne mesta tiden fast det börjar nog bli trångt där nu :)

Vecka 8                      Vecka 16                       Vecka 24                     Vecka 31

Hjälpa kalvar till livet och mocka skit!

Är nu i mysiga Knåda några dagar, firar sen påsk & pysslar på!

Älskar att vara här, händer alltid något kul & är inte rädd för att skita ner mig :)

Jag har varit själv hemma i huset idag & fått passa djuren. När jag vaknade åt jag frukost, sen tog jag på mig stövlarna & traskade ner till kossorna för att titta till dom.

Det första jag möttes av nere vid lösdriften var en liten nyfödd kalv som låg i skiten på skrapgången. Endast någon timme gammal, så liten & helt genomfrusen!

Kossa-mamman stod oroligt & tittade på sin kalv. Hon var säker helt förskräkt över att den lilla ska behöva ligga där i skiten & frysa. Hon passade kalven genom att fösa undan de andra nyfikna kossorna som ville dit & lukta på nykomlingen.

Gravid som jag är var jag tvungen att ha hjälp så ringde min syster Fia.
Tillsammans i storstövlar, tuppluvor & "snygga" overaller skrattade vi gott en stund åt varann, sen hjälptes vi åt att dra undan lilla kalven medan mamman oroligt tittade på.

Vi torkade av den lilla, kollade så den var ok & tog in den i en kalvningsboxen. Hon hade små "tuttisar" på magen så vi konstaterade att det var en liten tjej :)

Vi släppte dit mamman & hon la sig snabbt brevid sin kalv.

Känns skönt nu när vi vet att vi kanske räddat livet på lill- tjejen från lunginflammation eller risken för att bli ihjältrampad.

Funderar nu på ett namn till kalven, vad tycke du/ni hon ska få heta :)?


Bilden är tagen precis efter vi flyttat kalvenI ett annat hörn låg en annan liten kalv och sov. Han är cirka fyra dagar gammal & har ännu inte hunnit bli så blyg.

Man kan lätt gå fram, sätta sig en stund brevid & klappa. Mjuk päls, så himla liten och söt.

Kan man annat än att tycka dom är gulliga :)Kalvens mamma stod & åt för fullt medans hennes kalv låg och vilade!


Lite senare under dagen gjorde min mamma & jag fint till kossa-mammorna :)
Mocka skit!

Detta görs flera ggr i veckan, ändå blir det så mycket skit!

FöreEfter
Är kul att vara ute och pyssla speciellt när jag vet att vi gör det bättre för djuren!

Nu ska vi passa kossan som mamma är orolig över. Vi har tittat till henne flera gånger ikväll.

Hoppas på att hon får en kalv inatt och att inget är fel.

Så kan en dag i Knåda se ut :)Namn..

Andreas och jag funderar för fullt på namn nu.

Har du nått bra namn på lager, få höra vad du tycker vår knodd ska heta :)


Bild: Påskhelgen 2012

Andreas tog en bild på mig med magen nu i helgen. Har knappt några helbilder när jag har min gravidmage, är kul att kunna titta på sen när magen är borta och vi har en liten son istället.. med ett fint namn förhoppningsvis :PNu vill jag ha tips!


Nu sitter jag och funderar på vad och när jag ska packa BB väskan.


Vad ska jag ha med mig.. osv!

Är inte det lite tidigt kanske du tänker..? Varför jag vill packa den nu är för jag har börjat känna mig lite orolig när jag ska vara själv nattetid. Andreas jobbar nästan bara natt nu så jag är helt ensam då.

Känns tryggare om i alla fall väskan är packad. För tänk om jag skulle vakna mitt i natten och allt inte är som det ska!
Då är jag utan sambo och bbväska! Nu tror ju inte jag att det kommer hända, men det skadar ju inte att ha den packad.

Finns ju listor att skriva ut på nätet vad som är bra att ha med. Men jag vill ha ditt bästa tips!

Skriv gärna en kommetar vad du tyckte va bra att ha med eller vad du saknade!Bilden är lånad

Här kommer kulan!

Lovade ju bild på magen v.31
Här kommer det :)


 


Ny profilbild!?

Ska man lägga upp sin nya profilbild?

 

Dom säger ju att en graviditet sliter på kroppen men trodde väl aldrig att man skulle känna sig såhär sliten!

Men dom säger att man blir mogen när man ska få barn!

 

:::

::

:

:

:

 

 

 

 

 

 

 

 

Hehe..

 

Den här bjuder jag på ;)


Hej vad det går..!

Ja, idag går vi in i vecka 31!

Hjälp vad fort tiden går, jag hinner inte riktigt med känner ja :)

Nu händer det inte så mycket på utvecklingsfronten längre han är nästan klar där inne.

Han är cirka 43 cm lång och har en vikt på cirka 1,9kg. Det står så olika överrallt så är svårt att veta exakt men det är väl på ett ungefär!

Han lägger på sig för varje vecka som går nu. Lilla kroppen, armarna och benen fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek.

Börjar bli trångt där inne! Känner mer och mer hur det trycker mot revbenen ju längre in i veckorna vi går!

Ska uppdatera med en bild imorgon!

Ute idag..

Vi är i Lycksele nu

Idag tog vi oss ut i vårsolen. Hämtade stolar och satte oss med näsan mot solen. Det var kallt ute, bara solen som värmde.

Massa snö är det här, känns konstigt att åka hit upp med vitt överallt och vinterföre på vägarna. Ovant med vinter och kyla, känns som vi dragit tillbaka klockan någon månad!
En massa snö och kallt... brrr

Tur solen var varm :)

Andreas bestämde idag att han och hans far skulle ta ett parti i kubb ute.
Med en öl i handen och solbrillorna på så tog dom och staplade upp spelet..

Här har ni Andreas! Min stora kärlek
Påsk- pyssel

Jag gjorde ett påskkort som vi gav bort till Andreas föräldrar tillsammans med en blomgrupp.

Pyssla är så skoj!

Blomgruppen har jag också gjort :)

Påsk! En mathelg??
Bilden är lånad


Ja nu är vi uppe i Lycksele efter mycket om och men..

Bröt ut i tokskratt i bilen påväg upp! Jag kom nämligen på mig själv och började därför hysteriskt att skratta så tårarna rann..

Läs följade..

1. Mat innan avfärd + fika

2. Vi hinner bara 6 min bort till Birsta City, det är nu dags för kisspause för mig! + glass såklart

3. Vi åker en bit till, jag dricker saft och grejar på i bilen med en påskgrupp jag försöker få ihop medans Andreas kör bil för fullt

4. Dags för kisspause nr 2 för mig, nu ska även en korv med bröd tryckas ner och lite mer saft.

5. Vi kör ett tag till.. jag dricker mer saft och äter ett päron + choklad

6. Hinner bara en köra ett tag till så börjar jag ivrigt riva i väskan, håvar upp en låda med pizza!
Slafsa på för fullt på den kalla pizzan som jag har med mig.

Andreas bara tittar på mig, på ett sätt som inte går att beskriva!!

Jag tittar tillbaka med munnen full av mat och börjar tokskratta! Skattar så tårarna kommer! Jag kom på mig själv sittandes där med en sladdrig pizza i handen, i bilen och magen putar ut för fullt..
Väskan full med mat och fullt sysselsatt!

Trodde det var bara på film dom höll på såhär.. men nu är det MIN verklighet!

Oj nu är det dags för kisspause igen! Andreas suckar ;)


Påsken är väl en mathelg??
Vad är dom andra dagarna då? ...
Hm..

Matdagar??

Väl framme äter vi mat och jag trycker i mig påskägg! :P


Glad Påsk

 

Firar påsken här på bloggen med en bild :)

Jag och syster Hanna

 


Idag är jag på hugget!

Ja idag är jag på hugget, lägger ut ännu ett inlägg om inredning hemma hos oss.
Andreas jobbar så jag har massa tid över att sitta vid datorn och bara greja :)

Tänkte visa en tavla jag har i sovrummet, som jag är så himla nöjd med! Bara älskar den!

Vill du också ha en snygg tavla?

Titta då in på,
www.knaada.se

Där finns massa snyggt :)


Guld är kung!!

Man kan fixa så mycket hemma!

Här har pyssel-Stina varit framme igen :)

Före var bordet bara mörkt, enkelt, tråkig och jag ville ge den ett lyft.

Med en guldfärg, lite sandpapper, en schablon i form av en krona och vit färg.

Så blev slutresultatet såhär :)
Måla måla..

Här ska jag visa vad jag gjort mer hemma hos oss!

Jag köpte en ram på loppis, likt denna på bilden. Målade över med vit färg dock inte heltäckande!Vips så blev den superfin, och jag tycker den gör sig så snygg utan spegel eller bild.
Bara en naken ram, enkelt och stilrent!
Scrapbooking

På bilden: Andreas guddotter :)

Ja alla som känner mig vet att jag älskar att pyssla!
Här har jag "scrapbooka" en bild på en liten flicka vid namn Lilly.

Jag älskar att pyssla!

Pyssel :)


Ramen var innan i klarblå färg. Jag har sprayat den med guldspray sedan målat över med vit färg. Efter det har jag putsat med sandpapper. Lite svårt att se på bild med det blir som pärlemor!

 

Bordet har jag också fixat till.

Innan var bordet grönt, "skruttigt" och fult. Jag har vitmålat över och sedan putsat med sandpapper. Bordsskivan har jag klätt i fuskskinn.

 


Fixar lite..

Såhär såg krukorna ut före

 

 

Nu kliar det i mina fixar fingrar :)

 

 

Efterbild :)

 


Bulle på jäsning :)


Den 11/12 2011

 

 

 


 

 

Den 2/3 2012

 


Cirka 3 månader senare och nu 10kg tyngre!

 

 


Så liten!

Ultraljudet gjorde vi i den 19/1 2012.


Av barnmorskan på BVC hade vi fått datum den 18;de Juni, men under mätningen på ultraljudet blev det istället den 14;de Juni.

 

Tror ju själv att jag kommer gå över tiden men det är ju inget man vet säkert.. känns spännande!

 

Jag är sugen på att packa BB väskan. Men det kanske jag kan vänta ett tag till med :)

Fast allt sånt där kliar så hemskt i fingrarna på mig!

 

Eftersom jag startade min blogg så sent i min graviditet hann jag göra mycket som inte blev/blir med här, så lägger jag ut en bild från ultraljudet.

 

Här är han vår lilla kille :)

 


Hicka

Andreas tog två bilder på mig i morse, blir mycket mage nu men det är liksom det livet handlar om nu :)

Just när jag sitter här och laddar upp bilderna så känner jag hur han fått hickar där inne! Han ligger nog med huvudet eller ryggen mot höger sida för man kan se från utsidan hur det rör sig för varje hick.

Hick

Hick

HickStatistik :)

Ser att det är supermånga som är in och läser min blogg, ibland upp till 80 personer per dag.
Jätte roligt tycker jag :)

Lämna gärna ett avtryck eller en hälsning, oavsett om jag känner dig eller ej :)
Det är roligare att blogga då :)
Magen min :)

Här kommer mer mage :)

Lite dålig kvalitet på bilderna då dom är tagen med min telefon.
Lägg märke till vad svullen jag är om mina händer!!


Full fart!

Han är busig!

Klockan är 01.00 nu och jag borde sova för länge sen, men är svårt när man har en liten vilde i magen!

Legat i soffan nu snart en timme och känt hur han far runt där inne. Provade filma med min telefon, men har så dålig kamera så syns nästan inte på film när han rör sig. Fast än det syns hur väl som helst i verkligheten!

Inte en lugn minut nu, innan vi ställde om klockan till sommartid var det runt 23.00 han brukade va som livligast. Men nu är det runt 24.00, tror han är en "nattskruttare" som jag :)

Andreas jobbar natt inatt, han slutar 03.30 och det känns verkligen tomt när han är borta! Är svårt att komma i säng i tid då. Kan till och med känna ibland att det är lite otäckt att vara ensam hemma.

Tänk va fånig jag blir så fort jag börjar tänka på de, då måste jag sova med några lampor på och gärna kolla dörren minst två gånger innan jag kan lägga mig.

Idag har det varit en mysig dag, tog en sväng med Hanna (syster) till Birsta och kollade runt lite. Sen åkte vi på Ica Maxi och handlade lite gott så vi kunde ha söndagsmys hemma hos dom. Väl hemma hos familjen Leanders/ Solin möttes vi av två superhugriga tjejer som slänge sig över nygrillad kycklig och honungsmelon.

Efterrätten bestod av kolapaj och grädde. Supergott var det och jag åt alldeles för mycket!

Finns inget stopp nu för tiden! För cirka en månad sedan så hade jag inte sånt sug efter varken mat eller onyttigheter, men nu på sista tiden har jag blivit hemsk.

Har ökat i vikt som tusan och jag ser verkligen på min kropp att jag börjar lägga på mig!
Jag får passa mig :)

Lägger ut två bilder på gotjejena från idag :)


RSS 2.0