Upp och ner som en pannkaka!

Ja i natt var det full rulle, värkarna löste av varann i rask fart så blev inte mycket sömn. Vi hade ju ställt klockan tidigt idag för vi skulle med bilen till Careta i Timrå för nya bromsbelägg klockan 7.00. Andreas frågade mig om jag ville med trots att jag sovit så dåligt. Men det är skönt om det händer något i denna långa väntan.
 
Efter Careta var vi på McDonalds och käkade sen drog vi upp till BB. Där gjorde vi mätning och kollade läget på bebisen. Han är stor och knubbig :) Så det är ju toppen!
 
Värkarna är inte regelbundna, dom kommer och går lite som dom vill. Nu är jag trött efter en lång dag och tänker slappa film med min älskling.
 
De där med bilen blev en dyr historia, men vi måste ju ha bromsar så vad gör man. Det är bara att betala och se glad ut! Pappa blir glad nu när vi bytt bromsbelägg och bromsskivor för han var orolig då vi hade så dåligt på vår bil.
 
Upp och ner som en pannkaka men med lite sömn så är man som ny igen :)
 
 
Bilden är lånad

Lägesrapport

Igår kväll åkte vi till BB för undersökning efter ett samtal med förlossningen via telefon. Vi började med att kolla CTG- kurvan i ca 1 h. och allt såg fint ut. Sen fick vi göra ultraljud för att se fostervattenmängden. Efter det gjorde både barnmorskan och doktorn varsin hinnsvepning. Var där till ca. 00.30 sen åkte vi hem och sov.
 
Doktorn bad oss komma tillbaka idag, vilket vi gjorde och gick igenom samma sak igen.
 
Har kraftiga sammandragningar nu idag och har haft sen igår. Värkarna kommer och går. Var svårt att sova natten som var, då jag vaknade av värken och smärtan i ryggen. Fick tabletter idag som jag kan ta om det blir allt för jobbigt. Men dom tar jag endast i nödfall!
 
Frågade doktorn idag om förlossningen är långt borta. Har ju gått över tiden så har inte så många dagar på mig att starta naturligt innan dom sätter igång mig. Hon sa att det är omöjligt att säga om det är långt kvar, det kan ske när som helst och då har hon ändå känt på mig. Kroppen bestämmer!
 
Imorgon Måndag ska vi upp till BB igen för att kolla hur han mår. Då ska vi mäta hur stor han är och om moderkakan ger honom det han behöver.
 
Det har blivit några turer upp till BB nu, personalen där är jättetrevliga och dom försöker verkligen ta hand om oss i den mån dom hinner. Så när vi ska dit i skarpt läge tror jag att vi kommer känna oss extra trygga då ansiktena inte är främmande. Vi har ju träffat några olika barnmorskor och doktorer redan.
 
 

Midsommarfika

 
 
 

Dagarna går..

Stryker datum..
 • Ann- Louise 8 Juni
 • Madelene 9 Juni
 • Julia 10 Juni
 • Sara 12 Juni
 • Viktoria Nilsson 13 Juni
 • Mariana 14 Juni
 • Ida Fjellström 15 Juni
 • Malin 16 Juni
 • Ann- Sofie 16 Juni
 • Julia Persson 17 Juni
 • Natta 18 Juni
 • Tessan 18 Juni
 • Caroline 19 Juni
 • Leandersss 19 Juni
 • Hanna Ö 20 Juni
 • Frida Eriksson 20 Juni
 • Martina Leanders 21 Juni
 • Silvia Morling 22 Juni
 • Hanna 22 Juni Kl: 05.32 :)
 • Bettan 22 Juni
 • Andreas (Min sambo) 23 Juni Kl: 07.52
 • Annica Dahlgren 23 Juni 05.30
 • Städmarie 24 Juni
 • Elin Häffner 25 Juni
 • Emma Zetterdahl 26 Juni 05.32
 • Morsan 27 Juni
 • Knaada 27 Juni

Skillnaden mellan sammandragningar och förvärkar

Jag tycker det är svårt att veta skillnaden mellan sammandragningar och förverkar. Har försökt läst fakta men visste ändå inte vad jag har för nått när det drar ihop sig och gör ont.
 
Men hittade en sida med bra fakta som jag tänkte dela med mig av så även du som är gravid för första gången också kanske blir lite klokare.
 
Länken finns här om du vill in på den.
 
Skillnaden är..

Sammandragningar startar från olika håll i livmodern och sprider sig oregelbundet över den. Magen blir hård och putar ut, oftast utan att det trycker neråt underlivet. Sammandragningar brukar komma oregelbundet och försvinner ofta när man vilar eller tar ett varmt bad, men en del känner av sammandragningar även på natten. Sammandragningarna kommer oftast inte i tät följd utan någon eller några gånger i timmen och blir inte mer intensiva.

Sammandragningar är ofarliga och påverkar inte den fortsatta graviditeten.

En förvärk börjar från toppen av livmodern och sprider sig neråt. De kommer regelbundet och ökar i intensitet. De varar längre än sammandragningarna. En förvärk kan upplevas som ett tryck neråt och gör ofta ont. Många känner också att smärtan sprider sig ut i korsryggen, ungefär som vid mensvärk.

Tips om man har förvärkar:

 • Ta ett varmt bad eller en dusch
 • Vila
 • Avslappning eller massage kan hjälpa
 • Byta aktivitet, till exempel ställa sig upp när man sitter ner
 

Midsommar

Vi försökte fira lite midsommar idag trots jour.
 
 
 
 
 
 
 
 

Fixar och donar..

Haft en jobbig dag men det känns bättre nu efter att jag fokuserat på annat!
 
Tog min handelslista och åkte till Ica för att inhandla lite gott så vi kan mysa på midsommarafton. Köpte mat som jag ska sno ihop imorgon och så blev det två lådor jordgubbar. Premiär för i år med gubbar, har provsmakat och dom var goda :) Måste passa på att äta gubbar nu innan jag drar igång med amningen.
 
Efter Ica gick jag en tur i skogen och plockade lite blommor. Tog mig verkligen tid att bara njuta av tystnaden och lyssnade på alla fåglar som var runt om kring. Det var verkligen medicin för mig att gå där på stigen i lugn och ro. När jag kom hem satte jag blommorna på balkongen och gjorde lite midsommar med små flaggor.
 
Sen bakade jag en cheesecake som nu står i frysen och gottar till sig inför morgondagen. Glömde en sak bara som jag ska komma ihåg nästa gång jag bakar. Att jag måste slå kakformen i bordet för att få bort luftbubblorna i smeten. Men den smakar nog lika nu bara det att det kanske är några lufthål i min kaka.
 
Nu blir det slappa tv trots det fina vädret för är helt slut! Du som vill ha recept på cheesecake skrolla ner..
 
 
 


Cheesecake
 
8 - 10 port

Större pajform, eller två mindre. Helst med löstagbara kanter.

 • 4 st ägg
 • 2 dl strösocker
 • 400 g philadelphiaost
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 4 dl vispgrädde
 • 6 st digestivekex

Smula ner digestivekex i botten på formen. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en stund innan den ska avnjutas.

Vid servering dekorera gärna med pudrat florsocker, färsk frukt eller bär.

 

                                                                      Bilden är lånad

 

Ett blandat inlägg

Först och främst lägesrapport!
 
Blir nog ingen bebis här i fösta taget känns det som, jag har slutat att hoppas på att han ska komma nu närmsta tiden för jag blir bara besviken hela tiden. Känner mig på allt sämre humör och kan säga att jag avskyr denna väntan av ovisshet.
 
Blir ju inte bättre av att jag fått bristningar på magen. Började med en "blixt" som lyser rött på vänster sida nedanför naveln, den dök för cirka en vecka sedan. Och nu när jag tittade på magen idag så hade jag  fått många fler och min läpp började darra! Fan! Har klarat mig genom hela graviditeten utan en enda bristning men så kommer dom nu!!? Varför då?
 
Idag går jag in i v. 41 så har gått sju dagar över tiden nu. Har små sammandragningar till och från men dom kommer inte regelbundet. Ibland får jag ta en alvedon för värken sätter sig i ryggen men sen händer inget mer.
 
 
 
Baka baka liten kaka
 
Jag fick ett ryck och bakade chokladbollar. Frös in en burk så jag har att bjuda på när det kommer främmande.
 
Så tänkte jag på en sak. Varför säger man främmande? Det är ju inte okänt/ främande folk som kommer utan bekanta/ vänner!
 
- Jag frös in en burk så jag har tills det kommer bekanta!?
 
 
 
Midsommar
 
Imorgon är det midsommar och jag är lite bitter som du kankse märkt. Ingen bebis och inget firande!
 Vad ska man hitta på, Andreas har ju jour och inte kan vi sticka iväg allt för långt.
 
 
Alla planerar och ska hitta på en massa mys. Men vi då, vad ska vi göra.. ?
 
Vill önska alla en trevlig midsommar, festa åt oss med! Nu håller vi tummarna på fint väder och en bebis!
 
 
                                                                   Bilden är lånad
 

Vilken dag..

Ja idag var jag först på stan en sväng med syrran och hennes två små gryn. Ville hinna träffa dom innan fam. Leanders/ Solin åker till Edsbyn för att fira midsommar. Vi fikade på Charm och satt ute i solen.
 
Efter fikat fick jag åka hem och väcka Andreas som hade jobbat 16 timmars pass. Han var redan vaken och väldigt trött men ville följa med till BVC ändå, vilket jag var glad för. Han är ett riktigt stöd och visar verkligen att han bryr sig till 100%.
 
Väl framme på BVC så började vi med blodtryck och lite prover. Sen gick vi vidare, barnmorskan mätte magen och kollade så allt var ok med bebisen.
Sen var det dags för det som jag gruvat mig för så, hinnsvepning!! Tackade nej till det sist när vi var upp på BB men idag hade jag bestämt mig för att göra en.
 
Har hört att det skall göra ont och vara väldigt obehagligt!
 
Hinnsvepningen var riktigt obehagligt, det gjorde ont och jag trodde jag skulle svimma av den obehagliga känslan. Men nu är det fixat och det känns bra att ha det gjort!
 
Snart har vi vår bebis  

Tomt..

Igår fick jag tom. damma av barnsängen! Då kändes det som vi väntat länge.. !
 
 
 

BVC idag..

Idag ska vi till BVC på eftermiddagen. Förra veckan när vi var dit sa vi - Hoppas vi inte ses mer nu!
 
Men så blir det,  för idag har jag gått över tiden med 6 dagar och väntan känns lång.
 
Men en sak är ju säker iaf, för varje dag som går nu så är procenten större att vi kommer bli föräldrar inom kort :) Lätt att glömma bort att det är vi ska tänka för att hålla oss posivtiva. Inte bara känna hopplöshet för att han inte vill titta ut i tid.
 
Finns nog en anledning till varför att han inte kommit än. Något som inte var klart kanske? Sugreflexen? Vad vet jag? Men en sak är säker, ut kommer han förr eller senare! Hur skulle det annars bli!?
 
Jag kan ju inte vara gravid för evigt! Eller?
 
 
 
 
 

Gravid kan också!!..


I brist på annat göra, som att föda barn tex.!

Idag tog jag bilen på biltvätten och tvättade för hand. Kom en kille och skulle tvätta sin bil bredvid min. Som han tittade! Han tyckte nog det var konstigt att en hög-gravid tjej tvättade bilen själv. Det såg kanske jobbigt ut!? :)

Med min vanliga tur så hade jag ösregn hela vägen hem sen så nu är den väl inte så ren längre. Jag blev iaf 130 kr fattigare :P
Stöd för tjockis-magar!

Vill tipsa er som är gravida om att köpa ett stöd för magen att bära sista tiden. Det är superskönt att ha då magen har sjunkit ner och känns tung.

Nu bara sista dagarna så har jag börjat få bristningar på magens nedre del, tror det är för magen är spänd och barnmorskan sa i fredags att min mage flyttat ner så är inget jag inbillat mig heller.

Jag ha iaf ett stöd och märker skillnad när jag bär det. Får bättre hållning, stöd (lyfter magen) och trycket neråt känns inte lika väl. Toppenskönt :)Skatans Café och Krog

Idag tog vi bilarna och åkte ut till Sundsvalls skärgård för att luncha på Skatan Café och Krog.
Varmt väder och skönt i luften, så vi satte oss ute vid vattnet på bryggan och myste.

Man kan ju ha de sämre ;)

Jag åt en Skatans Macka med räkor, kräftstjärtar och rökt fisk på kavring.
Hanna tog lika som mig medans killarna drog till med en varsin oxflié tallrik.

Mums!Nattpink..

Sundsvall by night
Frans balkong.. inte Fransk balkong!

Polkagrisar :)

Har även en liten pippi som bor på vår balkong! Frans heter han :)Här har Frans sitt lilla hus :)Rosor som aldrig vissnar!
Typiskt!!


Om jag bäddar rent, vore det typiskt om vattnet gick i sängen!

Om jag har mina finaste trosor på mig vore det typiskt om jag blödde ner dom!

Om jag köper ett par mammashorts vore det typiskt om jag inte hann använda dom innan magen är borta!

Om vi planerar midsommar vore det typiskt om jag hann bli inlagd på bb.Allt detta har vi gjort, gör vi ändå blir det inget "typiskt"!!

Nedräkningen har fortsätter och fortsätter..

Än jag stryker datum..
 • Ann- Louise 8 Juni
 • Madelene 9 Juni
 • Julia 10 Juni
 • Sara 12 Juni
 • Viktoria Nilsson 13 Juni
 • Mariana 14 Juni
 • Ida Fjellström 15 Juni
 • Malin 16 Juni
 • Ann- Sofie 16 Juni
 • Julia Persson 17 Juni
 • Natta 18 Juni
 • Tessan 18 Juni
 • Caroline 19 Juni
 • Leandersss 19 Juni
 • Hanna Ö 20 Juni
 • Frida Eriksson 20 Juni
 • Martina Leanders 21 Juni
 • Silvia Morling 22 Juni
 • Hanna 22 Juni Kl: 05.32 :)
 • Bettan 22 Juni
 • Andreas (Min sambo) 23 Juni Kl: 07.52
 • Än jag stryka datum..
 • Ann- Louise 8 Juni
 • Madelene 9 Juni
 • Julia 10 Juni
 • Sara 12 Juni
 • Viktoria Nilsson 13 Juni
 • Mariana 14 Juni
 • Ida Fjellström 15 Juni
 • Malin 16 Juni
 • Ann- Sofie 16 Juni
 • Julia Persson 17 Juni
 • Natta 18 Juni
 • Tessan 18 Juni
 • Caroline 19 Juni
 • Leandersss 19 Juni
 • Hanna Ö 20 Juni
 • Frida Eriksson 20 Juni
 • Martina Leanders 21 Juni
 • Silvia Morling 22 Juni
 • Hanna 22 Juni Kl: 05.32 :)
 • Bettan 22 Juni
 • Annica Dahlgren 23 Juni 05.30
 • Andreas (Min sambo) 23 Juni Kl: 07.52
 • Städmarie 24 Juni
 • Elin Häffner 25 Juni
 • Emma Zetterdahl 26 Juni 05.32
 • Morsan 27 Juni
 • Knaada 27 Juni
 • Städmarie 24 Juni
 • Elin Häffner 25 Juni
 • Emma Zetterdahl 26 Juni 05.32
 • Morsan 27 Juni
 • Knaada 27 Juni

Tillstånd idag

Vaknade tidigt, känner mig trött och seg. Mår illa trots att jag ätit frukost och druckit vatten. Idag är det den 17/6 och vi hade BF den 14/6. Det betyder att jag gått över med 3 dagar. Inga tecken än på att något är på G.

Det är grått och trist väder ute. Funderar på vad tusan jag ska göra idag, finns ju massor att hitta på men känner mig lite off så är svårt att komma igång.

Tar den här dagen lite som den kommer tror jag. Men ska rycka upp mig nu!Väntar..

Ingen bebis idag heller!! När i hela fridens dagar ska han komma då??

Känner mig som liten igen och i ivrig väntan på julafton! Det vet vi nog alla hur pirrig man var då! Jag kunde inte ens sova natten mot jul och var uppe i ottan för att få öppna min morgon-julklapp som barn :)

Nu är jag vuxen, MEN.. jag är två dagar över tiden, är trött på att vara duktig och vänta. Är beredd på lägga mig ner, sparka, vifta och gråta vilt för att få min vilja igenom!

Funkar det??

Bilden är lånad

Lovely


Åh jag älskar verkligen denna, den skall upp på väggen på direkten, var iväg och köpte ram idag!

Vill du också köpa den?

Klicka in på KNAADA!
Upp och ner..

Idag började vi dagen med ett besök på BVC och allt var inte lika bra som det brukar vara. Barnmorskan tyckte bebisens hjärtljud var lite segt så hon skickade upp oss på BB för närmare koll.

Hjälp vad nervös jag hann bli i bilen påväg dit! Andreas var lugnare än mig, han är så bra på att inte ta ut något innan man fått veta fakta. Medans jag istället skenar iväg i min fantasi om vad som kan vara knas osv.

Vi fick iaf ett rum uppe på BB, där jag fick ligga ner medans dom kollade CTG kurvan i ca. 40 min. Efter det fick vi gå på ultraljud och titta lite på bebisen. Allt såg jättefint ut som tur var! Nervositeten släppte och vi fick träffa doktorn. Hon bekräftade också att allt var bra/ OK så vi behövde inte vara oroliga längre!

Vi pratade lite om hinnsvepning och hon sa att hon kunde fixa det om vi ville. Men jag avstod idag, blev ett jobbigt beslut att fatta sådär rätt upp och ner på stört. Känner att jag ångrar mig lite nu då jag vill att förlossningen ska dra igång snart för att få det gjort. Men samtidigt kan jag tycka att vi inte ska stressa på bebisen. Han kommer när han är redo :)

Nu ska jag hoppa i säng! Natti

(Bilden visar ett fullgånget barn v.40 +)

V.40 +

Ja idag hade vi datum för BF!

40 hela veckor har gått, nu går vi in på övertid och väntar med spänning på att förlossningen skall sätta igång.

Idag passade Andreas och jag på att uträtta grejer på stan, varit på kemtvätten, inhandla lite som fattats hemma och käkat ute. Måste ju passa på att äta på restaurag medans vi är fria eller hur man får uttrycka sig.

Efter det åkte vi till syrran å fikade. Saknat små grynen som varit i Edsbyn flera dagar, så var ett tag sen jag såg dom. Är ju så van att träffa dom ofta och blir så glad av deras energi.

Syrran hade en massa grejer till oss som hon tagit med från Knåda. Vi fick två kassar kläder till bebisen, en ihopfällbar badbalja, ett badstöd och en superfin fårfäll.

Fällen var mjuk som tusan, på den skall han få ligga och mysa sen :) Tack till mamma och pappa, anar att det är ni som köpt den fina fällen?

Nu blir det att hoppa ner i den nybäddade sängen för ska upp tidigt imorgon. Vi skall vara hos BVC halv 9 på morgonen för blodprover osv. Så bäst vi sover nu!

.... .... .... .... ....

Renbäddat; Tänkte även att det är väl typiskt (läs hoppas) att vattnet går inatt bara för vi bäddat rent :P

.... .... .... .... ....

112!!

Glömt att berätta att jag fick ringa 112 igår.

Elin och jag var nere på stan, vi hörde vi att det blev bråk på gågatan. Bakom träden längre fram var det ett hel gäng slogs för fullt. Det låg folk på marken och bråttades, flera personer runt om som stod och hejade på.

Det var ju även fullt med "vanliga" människor på stan, föräldrar med sina barn som satt och åt glass i solen osv. Många som stod och tittade på dom som slogs, men ingen ville lägga sig i då man såg på långt avstånd att det var alkoholister som slogs.

När jag såg att en kille tog i och sparkade en annan mot huvudet så kände jag att det var dags att ringa 112. Polisen kom på stört!

Snacka om dom som slogs fick bråttom därifrån, som bortblåsta när ljudet av syrenerna gick och vips så var alla spridda åt olika håll. Polisen gick runt ändå, samlade lite info. och dom kollade så allt var lugnt.

Elin och jag gick till torget som var fullt av folk och vi satte oss i solen. Små pratade lite om att när värmen kommer hänger "dräggen" på stan. Vi köpte sedan en varsin glass och bara njöt av värmen.

En av killarna som var med och slogs satt en bit bort. Kände väl igen honom då han utmärkte sig väl, han var drogpåverkad och hade en keps på huvudet. Såg hur han och en annan kille kom åt vårt håll. Elin och jag koncentrerade oss för fullt för att verka upptagna i en konversation.

Killarna stannar några meter framför oss, dom stod och snackar högt. Helt plötsligt flög killen i keps blixtsnabbt fram emot mig och lägger sin hand på min mage. Jag reagerade direkt och blev faktiskt livrädd! Slog bort hans hand och spände blicken i honom. Vet att jag tänkte- Han skulle faan inte röra mig eller min bebis!

Jag tror han såg hur förbannad/ rädd jag blev för han bad om ursäkt. Men fatta så rädd jag blev! På den hundradels sekund det tog honom att röra vid min mage så hann jag tänka hundra grejer. Visste inte om han hade nått vasst i handen, skulle han slå mig, ta på magen eller bara känna?

Obehagligt!

Önska bara att polisen kunde stoppa in dom i finkan och kasta bort nyckeln!


Med vittnen..

Idag fick Andreas skriva på faderskapspapper med två vittnen i rummet. Det kändes lite gammeldags, när vi fick intyga med underskrift på att vi "gjort" barnet,  ungefärligt "tillverknings-datum" och om vi är säkra att Andreas är pappan. Å pappan är han ju såklart!

Tvivlar inte på att han kommer bli världens bästa pappa heller :)Tel.samtal

Åh, önska ni också kunde höra telefonsamtalet jag hade igår!
Pratade med mitt syskonbarn Herman på 4 år.

- Heej Herman!!
- Heeej

- Vad gör du då?
- Jaa lekej ja!

- Har du sett Ellie och Tildas lillasyster än då?
- Jaaa de ha ja jott
- Men du har ju en egen bebis hemma du!
- Jaa de ha ja, å han hetej Do-glass han!

- Men du Herman jag har ju en liten bebis i magen ja!
- De vet jaaa jedan att du haj en.. en bebis i magen! Då vet man ju.. att de äj en kille ellej en chej, de vet man om han haj en snippa elle en snopp! Då vet man!!

- Men vad ska min bebis heta då? Har du nå förslag?
- Ja de ha ja!
- Vadå?
- Komme inte på!!
- Men Herman kan han väl heta!?
- Neeeeee de äj ju upptaget ju! De hete ju jaa!

- Vet du då, Ja gode illa ajmen men de gjode bara lite ont!
- Oj då, men du är ju fotbollskille så då klara du dej!
- Jaa de kom blod men de gode baja lite ont!

- Men du ska vi prata mera eller ska vi säga hejdå?
- Vi kan säja hejdå!
- Ok Hejdå Herman!
- Hejdååå!


 

 


Myskväll..

Har haft myskväll för mig själv här med alkoholfritt rosévin och goda räkor!!

Supergott var det och jag packade verkligen i mig!
Humla?


Gillar ni mina byxor idag då?? Ärligt nu :P

Min pappa tyckte jag såg ut som en jätte humla..
Ser ni likheten?Tack!!

Vill passa på att tacka alla er som önskat oss lycka till, för alla kramar, stöttade ord och tack till alla som frågar hur jag mår.

Det hjälper till att hålla humöret uppe nu sista tiden och att tagga till ytterligare inför förlossningen :)

Så tack till er, alla fina människor som förstår hur förväntansfulla vi är och att ni vill vara delaktiga!

Måndag


Idag tog jag en prommis ner på stan för en träff med Sanela! Vi gick på Tant Anci och fröken Sara, blev en mumsig pasta med karl-johan svamp. Sanela bjöd på den goda maten idag! :)

Roligt att träffa henne och vi hade mycket att prata om som alltid.

När jag kom hem blev det storstädning i snigeltempo! Inte lätt att fara runt med dammsugaren, skura, plocka osv. när man är tjock och har ont överallt. Men nu är det fint här och bebisen kan komma om han vill!

Jag tycker han ska göra det nu, för vi längtar så efter honom!

Varje kväll jag går i säng nu så tänker jag, ska han komma inatt??Tänk vad snabbt tiden går, var inte länge sen vi var på ultraljud och fick se honom. Då var han liten och hade lång tid kvar i magen. Nu är han klar, han ligger bara och väntar på rätta tillfället att komma ut!


Väntar..


När ska han komma???


Som han busar i magen, känner honom väl och jag brukar "hålla" i lilla hälen när han trycker den mot magen så den putar ut.  Jag kan även känna hur han ligger där inne och putar med rumpan. Han är fixerad nu och barnmorskan säger att han är nog en stor bebis!

Vi gissar på ca. 4 kg.

Ska bli spännande att se vad han väger. Att han nog är stor är jag inte så orolig över, jag har ju inget att jämföra med och barnmorskan säger att man får inte större barn än man kan föda! Normalt sett..
Bilden är lånad

Nedräkning!

Idag är det fyra dagar kvar till BF!

Har nedräkning för fullt nu :)Skjutsade Andreas till jobbet idag, sen tog jag bilen och åkte till Birsta igen. Handlade lite presenter, blommor till balkongen och ett par skor till mig.

Då mina fötter ser ut som två bakpotatisar nu mera är det svårt att veta vad jag ska ha på mig!?
Så det blev till sist ett par ballerinaskor. I hyffsat pris, som jag kan ha nu och sedan kasta dom då mina "normala" fötter kommer tillbaka.

Nu ska jag fixa bakpotatis med skagenröra. Andreas slutar 22.00 så ska hämta honom då.

Detta får bli allt för idag, är helt slut och trött i huvudet. Får blogga mer imorgon då jag har ny enerig :)


Mysdag!


Idag hade Andreas och jag mysdag!


Vi åkte till Birsta och handlade lite, tog en gofika och bara slappade!
Det är mysigt att ha något att göra nu i väntans tider och det måste ju vara något i lugnt tempo då jag inte pallar så mycket. Fötterna är svullna som aldrig förr, det gör ont när jag går och jag vaggar fram som en anka!

Hittade en fin klänning på H&M som jag köpte, kan ha den både med mage och utan! Perfekt!

Sen var vi in på KappAhl och tittade på lite bebiskläder. Hittade ett par småbyxor (märket Newbie) där som jag blev kär i. Lillgrodan skulle passa så bra i dom, men det fanns inte storlek :(

Kolla, är dom inte söta så säg!!


Bio


Ikväll var Malin och jag på bio!

Alltid roligt att träffa henne och vi hann även med att snacka lite, då hon kom och hämtade mig lite tidigare.

Vi såg Snow White and the Huntsman. Klart sevärd tycker jag!

Tack Malin för en superkväll :)Åh jag klarade hela bion utan att behöva gå och kissa :) De ni!!


Störtskön stil!

Klicka här och spana in bönan i brillor!

Det är min systerdotter och är hon inte störtskön så säg :)

Alla störtsköna ungar på bilderna är jag moster till för den delen, men det var extra roliga bilder på Signe den här gången!

Sista inlägget idag

Jag tänkte överraska Andreas ikväll med smörgåstårta :)

Han jobbar till 22.00 och är säkert hungrig när han kommer hem. Har köpt öl som står i kylen och väntar. Smörgåstårtan står i också i kylen och gottar till sig!

Nytt!

Har köpt en ny tröja som jag gillar skarpt, tänkte visa vad bra den går att ha trots bebismagen!
Den är inköpt på Rut m.fl.

Grön, lång ärm och i bomull.


Sommarfin

Ja, idag tog jag chansen och passade på för lite lyx!

Tog en drop in tid hos frisören och passade på att fixa barret lite.

Gjorde slingor i två nyanser och klippte topparna. Känns superskönt och nu kan jag känna mig lite sommarfin :)

FörebildEfterbilder
V. 40

Hej v.40!!

Ja nu jädrans är det nära, känns mycket overkligt och nervöst!

Lägger ut bilder på magen och förhoppningsvis är det sista veckan jag gör det!
Nästa vecka vill jag lägga ut bilder på bebsen istället :)


Nationaldagen

Grattis Sverige på din dag!


Idag tog jag min bebismage och gick ner på stan. Gick ju inte fort men fram kom jag till sist iaf :)

På stan var full fart, massor med folk och blev faktiskt förvånad över vilket fint väder det bjöds på, dagen till ära!

Efter en titt på stan åkte jag bil upp på Haga och hälsade på två små ligister. Är ju så van att få träffa dom ofta så längtar ju ihjäl mig när jag inte sett dom på någon dag! Dom var lika glada som alltid :)

När jag hade busat med ligisterna, fikat lite gofika och vilat tjockis- benen tog jag bilen vidare en sväng till Birsta City. Där köpte jag en tröja och nån liten pryl till hemmet.

När jag kommit hem igen, plingade det på dörren och jag fick finbesök av Hanna. Hon är en av mina äldsta kompisar, har känt henne sen vi var små kottar, hade blöja och pratade dadda med varann. Idag slog vi ihjäl några timmar med att fika i härlig kvälls-sol och med en massa prat, dock inte på dadda- språk :P

Mycket trevlig avslutning på dagen!Folkhavet på stan!Ligisterna på Haga :)Hanna som tittar fram bland svenska björklöven. Tyckte den passade bra idag på Nationaldagen :P
Fyndat!


Idag har jag fyndat lite på stan!

Behövde en amningströja, hade spanat i en på Hm som jag tyckte verkade bra. Men hade tur och hittade en lika i mycket bra skick på Second Hand.

Blev 46kr för tröjan och en nöjd Stina :)En vän

Här har ni tjejen med ett hjärta av guld!

Ända sen första stund jag umgåtts med henne så har jag förstått att hon är en tjej som håller vad hon lovat!
Tjejen har skinn på näsan, säger vad hon tycker och hon är alltid omtänksam!

Idag tog vi en fika på stan och pratade om det mesta. Inget som jag inte känner att jag kan ta upp med henne och det är så skönt att ha en sån vän! Hon är sig själv och avslappnad. Det kan vara långt mellan gångerna vi ses men är lika trevligt ändå när vi väl träffas!

Idag tog hon ut bilen ur garaget nere på stan, åkte upp på södra och hämtade mig. Bara för att jag skulle slippa gå ner på stan. Det kallar jag omtanke!

Så idag skriver jag om dig Elin, du är en bra vän 
Tradera


Jag är ju en riktig traderare, är så himla bra med extra pengar som rullar in på kontot med jämna mellanrum.

Men tror jag ska ta en pause nu så jag inte har en massa aktioner som stressar mig om jag ligger på BB.

Så denna hög får bli den sista på ett tag! Men jag kommer tillbaka var så säker :)
Boar..


Vi vill du ska komma ut nu!

Madrass inköpt till barnsängen. Blev en lyx madrass från barnens hus, endast det bästa till pysen :)
Fixade till barnsängen idag, bäddade rent och gjorde fint :)Såg riktigt mysigt ut när jag bäddat klart, nästan så jag själv blev sugen att krypa ner där :)Han får komma nu tycker jag :)
Gissa du med :)

Gissa när bebisen kommer ut!

När ska han komma? Han är beräknad den 14 Juni, idag är det 10 dagar kvar till BF! Så det är ju skoj att gissa!
Vill du också gissa?

Jag sammanställer här!

 • Ann- Louise 8 Juni
 • Madelene 9 Juni
 • Julia 10 Juni
 • Sara 12 Juni
 • Viktoria Nilsson 13 Juni
 • Mariana 14 Juni
 • Ida Fjellström 15 Juni
 • Malin 16 Juni
 • Ann- Sofie 16 Juni
 • Julia Persson 17 Juni
 • Natta 18 Juni
 • Tessan 18 Juni
 • Caroline 19 Juni
 • Leandersss 19 Juni
 • Hanna Ö 20 Juni
 • Martina Leanders 21 Juni
 • Hanna 22 Juni Kl: 05.32 :)
 • Bettan 22 Juni
 • Andreas (Min sambo) 23 Juni Kl: 07.52
 • Annica Dahlgren 23 Juni 05.30
 • Städmarie 24 Juni
 • Elin Häffner 25 Juni
 • Emma Zetterdahl 26 Juni 05.32
 • Morsan 27 Juni
 • Knaada 27 Juni

Helgsummering

Vilken rolig helg vi har haft!

Pappa har varit på besök sen i Onsdags och vi har hunnit med massor!

Summering! Ätit massa god mat, på kvällarna har vi alla umgåtts och grabbarna har druckit någon öl. Gott fika i bra sällskap!

En perfekt långhelg helt enkelt! Så tack pappa för trevligt besök :)Bild; Pappa med alla svärsöner


Mums!


Nu har jag hittat en favorit! Så himla god och finns i flera smaker!

Ska detta bli mitt nya "måste"??

Är du också gravid? Vad är ditt "måste-ha-nu"?


Dom kommer på löpande band..

Nu har Julia fått sin pojke :) Hon skickade just en bild till mig på deras son och som jag blev förvånad!! Pratade med henne i går kväll och då var inget på G, iaf inget som hon nämnde ;)

Så stort grattis till er och välkommen till världen lilla Milton!


V.39

Hejdå v.38 och hej till v.39

Nu mina vänner är det inte lång tid kvar! ;)
13 dagar till BF och att jag blev faster idag har gjort det hela lite mer verkligt för mig. En påminnelse likt en knuff att nu står vi på tur att få träffa vårt barn.

Att jag är gravid har jag fattat, att vi ska få barn har jag fattat men att vi ska bli föräldrar har jag inte fattat!

När fattar man det?

Att man kommer ha ansvar och att vi ska ta hand om de där lilla barnet en lång lång tid.. vårat barn! Till han klarar sig helt själv i livet :)

Pirrigt :)


Tjockis!Är man gravid så är man, då kan man sitta och duscha! Man kan även göra som
jag gjorde i morse, sitta och SOVA i duschen!

Skönt var det iaf att både få vila sina trötta ben och att slappna av i kroppen!

Har du varit gravid och har tips på saker som underlättar sista tiden som valross!? Dela gärna med dig :)
Vilken härlig dag!

Imorse tog hon sitt första andetag med sina små lungor och mötte världen utanför sin mammas trygga mage!
Jag blev stolt faster för tredje gången! Hon föddes kl: 8 imorse och min bror skickade en fin bild på deras nu minsta flickebarn!

Hon vägde inte ens tre kilo, lilltösen :)

Oväntat besök!

Min pappa fick ett ryck och gjorde ett överraskningsbesök till Sundsvall. Han åkte motorcykel upp i förrgår och har varit här i två nätter nu. Då han fortfarande är sjukskriven, har han mycket tid över, roligt att han kom upp och han får stanna hur länge han vill :)

Vi har hittat på en massa mys, varit i Birsta, käkat ute, fikat, kollat in hos bilhandlare, vi har visat honom runt lite i Sundsvall och haft tacoskväll.

Idag ska vi ner på stan och handla lite, även fika med Hanna och hennes tvillingar. Hoppas på lite fint väder så kanske vi även kan ta en glass på torget.

Ha en fin dag du med :)RSS 2.0