Dopfix

Förbereder inför dop så därför det är så tyst här nu.. Massor att göra! Så ni får klara er så länge, kanske tittar jag in ikväll när det lugnat ner sig lite annars så ses vi sen efter dopet på lördag. Då ska jag lägga upp massa bilder och berätta hur det gick.
 
Kram

Hittade en gammal bild

Bilden tagen 17 Juli, tänk vad stor han blivit sen dess :)
 

Mot Knåda!

Idag ska Gustav och jag åka till Knåda och förereda inför dopet. Vi har så himla mycket packning så vet ej hur vi ska få plats i bilen.? Jag är expert på att packa för mycket!
 
Du vet den där tröjan som ligger längst in i garderoben och jag har inte använt en enda gång den på 1 år, kanske kommer jag vilja ha den nu när jag är borta.. bäst jag packar med den! Är det bara jag som är sån eller känner du igen dig?? ;)
 
 
Gustav sover medans jag springer runt, fixar och packar innan vi kan sticka iväg.
 
 
Ha en fin dag :)

Här behöver ingen gå med rumpan bar..

Gustav har så himla mycket kläder så han hinner inte ens använda alla innan han växer ur dom. Nu har vi tagit bort storlek 56 ur garderoben och lagt in storlek 62. Titta högen! Hur ska allt få plast?
 

Andreas

Nu har vi varit ensamma i fyra dagar jag och Gustav. Men idag kommer Andreas hem igen och det ska bli så himla mysigt, är så tomt hemma när han är borta.
Han har skrivit nytt kontrakt med försvarsmakten så han har varit uppe i Boden hela helgen. Det är delade meningar från min sida om att han jobbar för dom igen. Är livrädd att dom ska begära Andreas för utomlandstjänst, han har tidigare varit i Afghanistan och jag kan säga att den oron vill jag inte vara med om igen. Samtidigt känner jag mig stolt över honom då han är stark och vågar göra en sån modig uppgift!
 
 
Vet inte om alla tjejer är så men visst är det något speciellt med killar i uniform :P 

Gustav

Gustav växer och växer, kolla in vår stora kille :)
 
 
 
 
 

Uppe i ottan

En helt vanlig morgon nu hos oss nu för tiden består av tidig timme, en hungrig liten mage och trötta ögon. Gustav vaknar oftast runt cirka sex på morgonen, om jag lagt honom runt halv elva. När han slår upp sina blå är han hungrig, flyttar då över honom till vår säng och ger honom bröstet. Det är mums tycker han och är nog enda gången på dagen det äts utan protest.  Han gör lite morgongympa, pratar lite med mig och ler i massor. Sedan blir det blöjbyte, tvättar alla knubbväcken och han får rena kläder. 
Nu tycker Gustav det är dags för flaskan, han kan rutinen väl och blir otålig. Ligger och klagar lite i sängen medans jag går in i köket med skatbo på huvudet och med en förvirrad blick fixar jag ersättning i pulverform, D- droppar och minifom. Funderar alltid på om det verkligen är fyra skopor jag ska ha?, förvirrat som om det vore första gången jag blandar ersättning. Så är det varje morgon!
Gustav myser och äter sig både varm och trött. Sen sussar han ljupt till klockan nio ungefär och mamma- Stina får en sovmorgon. Om hon nu lyckas somna om vill säga, det är inte alltid det funkar :)
 
Hur ser din morgon ut?
 

Bröstpump

Jag har köpt en bröstpump från märket Medela och är nöjd. Hade en innan från märket MAM och den bara krånglade i handtaget. Har också en resepump.
 
FÖR OCH NACKDELAR
 
Medela Manuella pump
 • Snabb att rengöra
 • Lätt att sätta ihop
 • Läcker och kladdar ej
 • Tar en stund att pumpa ur brösten
 
MAM manuella pump
 • Flaskan som medföljer är toppen
 • Kladdar och glappar
 • Handtaget kärvar
 • Jag upplevde den som lite krånglig att hantera
 
Resepump
 • Lätt att rengöra
 • Lätt att ta med sig
 • Kladdar och rinner en del brevid

Lördag

Idag tog jag lille Gustav med mig i bilen och åkte till Njurunda på klädbytardag. Ganska lång väg att åka för en loppisrunda kan jag tycka men vi behövde något att göra då jag är gräsänka över helgen. När vi väl var framme blev jag lite besviken, det var ganska slitna kläder och mycket var urtvättat. Nu kom vi dit ganska sent så var nog därför urplockat.
Ska vi åka någon mer gång ska vi vara ute i tid. Men har hört att det kan vara sånt hysteri när dom öppnar dörrarna så vet inte om jag orkar med det, att slå sig fram bland massa folk.
HIttade iaf två amningsbh:ar för 20 kr styck i bra skick så det var ju super.
 
____________________________________________________________
 
Jag är så trött, orkar inte med så mycket om dagarna, jag har varit sjuk och Gustav med. Himla segt att bli frisk men det går åt rätt håll nu iaf.
Andreas är uppe i Boden och jobbar för försvarsmakten så vi är ensam här hemma i helgen. Så blir tidiga kvällar och hoppas på att kunna sova mig frisk.
 
____________________________________________________________
 
 
 
 
 
 

Trött på allt fel på blogg.se

Är det bara jag som har massa krångel men blogg.se? Så ni som ska läsa min blogg nu och det ser superkonstigt ut så beror det på blogg.se. Hoppas på att det skall rätta till sig fort!
 
Vet inte om du ser detta men jag menar att texten hamnar till höger.. grr   ------------------>
 

Söt som socker

Schhh.. han sover, vår lille Gustav. Söt som socker men mamman kan inte titta sig mätt. Helt perfekt är han i mina ögon :)
 
 
 
 
 

Onsdag

Idag blir vår lille Gustav två månader gammal.. eller två månader ung :) Vet inte varför man säger gammal, han är ju ganska färsk kan jag tycka så ung låter ju bättre?!
 
Vart tog tiden mellan BB och fram tills nu vägen? Går så fort så vi hinner inte med här hemma, Gustav växer så det nästan knakar och lång blir han, killen våran!
 
Vi var till BVC igår, gjorde två månaderskontrollen och Gustav fick en OK- stämpel av doktorn. Vikten låg på 6 kg. och längden hade ökat till 60,5 cm. Han följer kurvan fint och allt var bara bra så doktorn var så nöjd.
 
Gustavs utveckling 2 månader
 
 • Han kan hålla upp sitt huvud själv nu men kan inte lyfta det när han ligger på mage.
 • Han jollrar fram massa ljud men kan inte skratta än, men det kommer nog snart för han skrattar i sömnen.
 • Han följer rörelser och visar allt mer intresse för saker på längre håll.
 • Han har börjat bli rädd för hastiga ljud tex. när någon nyser osv. då blir han superledsen.
 • Han har börjat snutta på nävarna.
 • Han blir superglad när vi pratar med honom och möter vår blick med ett stort leende.
 
Naveln har läkt så fint och kladdar inte längre, men den har varit fin ett tag.
Knubbvecken på benen börjar bli rejäla, han är rund och go nu!
Han har börjat få mer hår nu som växer tätt och så kanske slipper han se ut som Lasse Kroner när han blir äldre :P
 
 
 
 
 
 

Vild strejk!!

Nu har jag fått nog, något måste ske, en förändring men vet inte vad eller hur det skall gå till innan jag går under! Detta är inte hälsosamt för varken mig eller Gustav.. inte för Andreas heller. Vi blir alla ledsna och stressade.
 
Skall försöka förklara kortfattat.
 
När vi låg på BB och Gustav blev förlöst via snitt låg jag på uppvaket utan att kunna hjälpa honom. Han behövde mat pga dåliga värden, det blev ersättning och så rullade det på för tog flera dagar innan min mjölk rann till trots intensiv tuttning. Han tog både bröst och flaskan utan problem till en början.
 
Jag fick hemska sår snabbt som inte ville läka plus mild mjölkstockning på det. Maximal otur för här börjar mitt/ vårt problem. Jag kunde inte amma honom pga den fruktansvärda smärtan. Blev till att köpa en pump, jag pumpade och gav på flaska kombinerat med ersättningen för att nå upp i volym. Så småning om så fick han börja tutta igen efter såren läkt. Men jag hade fortfarande inte mjölk så det räckte, fick bara ut ca. 40 ml. och han åt 120 ml. Så blev ersättning efter bröstet vid varje måltid.
 
Tiden gick, nu är Gustav två månader och totalratar bröstet. Jag vet inte vad jag ska göra?! Gråter mycket och känner mig otillräcklig. Jag vill ju så gärna att det skall funka men det går verkligen inte. Han blir skitförbannad och skriker sig röd i ansiktet och tappar nästan andan. Inte ens ett snutttag kan han ta utan blir direkt hysterisk när jag lägger honom vid bröstet. Flaskan kommer fram i desperation och han blir då knäpptyst!
 
Men nu ska ni få höra vad som är konstigt, morgonamningen går hur bra som helst och då äter han utan protest. Kan vara lite kinkig ibland men han äter på samtidigt som han isf klagar.
 
Vill ju amma, det hör ju till! Känns så himla orättvist att jag ska behöva ha krångel med amningen också efter en sån tung förlossning. Dessa två månader som gått har verkligen inte varit någon dans på rosor. Det sliter fruktansvärt och hade aldrig kunna tro det skulle vara så här jobbigt. Då både fysiskt och psykiskt.
 
Nu vill jag ha tips! Hur skall jag göra, mitt mål och önskan är ju att kunna amma.
 
 

Minimajs

Andreas
- Du Stina, jag har tänkt på en sak.. minimajs blir det mini popcorn eller?
 
Det undrar jag med :) Va gulligt det skulle vara!
 
 
Någon som provat?
 
 

Snyggt!

Hittade salt på mataffären, gillade förpackningarna så dom får bo i min kryddhylla.
 
Visst är dom snygga!
 
 
 
 

Dopet

Ja det är det enda jag tänker på nu, fixar och donar inför dopet. Vi skall ha dop i hjärtat av hälsningland, börjar med att döpa alla fem barnen i stora kyrkan ute på landet, sen åker vi till danesgården för att fika gott. Senare på kvällen bjuder vi på mumsig sommar- buffé och till sist nattvickning som nog kommer at bestå av kolgrillad korv med bröd. Vi kommer även ha snacks och bål till alla som vill mingla. Vi blir riktigt många, blir nog super trevligt att träffa alla och bara umgås.
 
Hoppas nu bara vi får lite tur med vädret!
 
Var iväg på storhandling igår och skall även fortsätta idag. Är ju massor som skall inhandlas! Bättre att göra det här då det finns valmöjligheter än att vänta tills vi är i Edsbyn. Då skulle det bli dubbelt så dyrt!
 
Skulle kunna ha detta som jobb, det är ju superkul att planera och fixa.
 
 
 
 
 
 
 

Hör du hur det knakar?..

..lugn det är bara Gustav som växer :)
 
För det gör han verkligen, både på bredden och längden! Nu har vi gått över till storlek 62, han har så himla mycket kläder så vi har inte ens hunnit använda hälften av allt som ligger i garderoben innan han växte ur det. Det är superbra att få ärva och vi har inte behövt köpa nått. Det jag har handla åt honom är bara för skoj. Förstå vad pengar det sparat oss att och vi får hela tiden nya påsar med kläder som kusin Douglas växt ur då han är äldre än Gustav.
 
Vår lille kille växer till stor kille och på onsdag blir han hela två månader!!

Mys

 
Hanna myste med Gustav igår innan han skulle nattas :)

På fredag var det fest!

Ja igår var det fest på deras balkong, vi drack gott och satt med levande ljus till cirka fyra på natten. Länge sen det var partaj tillsammans med Leanders/ Solin! Vi åkte dit igår och jag nattade Gustav innan jag hängde på dom andra. Jag hade inte druckit på ett år så snacka om lyxig känsla när jag fick sprätta en iskall god X- cider, sen delade Hanna och jag på en flaska mousserat vin.
 
Idag är jag sliten och trött men det var det värt! Har pumpat ur brösten, hällt bort det och istället gett Gustav ersättning. Har lite skuldkänslor över att jag inte gett honom bröstet idag men han är nöjd på Nan med.
 
Lyx med fest för en nybliven mamma. Blir ingen vana men någon gång får man unna sig tycker jag :)
 
 

Fredag = Mysdag!

Först måste jag bara berätta att Gustav sov från 22.30 igår till 07.20 idag utan avbrott. Det var nog jobbigt att gråta så mycket igår så han var väl helt slut stackarn :/
 
Igår var det hur skönt som helst ute så hoppas på samma väder idag. Har klivit upp tidigt och ser nu en stor sol. Bestämt träff med syster på stan kl 12 så är bara att sätta fart. Vi tänkte käka glass, mysa i värmen och snacka skit.
 
Gustav har sparkdräckt på sig idag, han är himla söt i den men ser lite ut som en tjej kan jag tycka :P
 
 

Ont i magen

Gustav har haft ont i magen dag och vi avslutade kvällen med ännu värre värk! Han har nog haft fruktansvärda smärtor i magen i kväll stackarn. Gråtit så svetten rann, tårarna rann och helt vit i ansiktet! Som jag har lidit med honom, det gjorde verkligen ont i mitt hjärta och se honom sådär. Trodde ett tag att jag skulle ta honom till doktorn ifall något skulle vara fel. Men efter desperata försök med bland annat bad, massage och massa tröst började gaserna komma ut.
Men vid ett tillfälle blev jag rädd, då han grät så mycket så han höll på att svimma. Riktigt otäckt!
Nu sover lilla gubben äntligen så det är super, hoppas han får sova ifred och inte vakna av mer magont. Blir att köra minifom på heltid så detta inte händer igen! Måste prata med BVC om detta.
 
 

Besök

Har inte bloggat nu på sista tiden för har haft finbesök. Min mamma och pappa kom upp till Sundsvall och vi har haft tre fullspäckade dagar. Käkat gott på stan, ätit glass i solen, druckit vin, promenerat, fikat och suttit på ute serveringen vid ågläntan!
 
Bilden är lånad
 
Tack för besöket, det var supermysigt!
 
 

Barntv

Finns så mycket bra barntv som vi ska ha hemma sen när Gustav blir större. Åh när det är dags ska jag presentra honom för fåret Shaun. Så himla gulligt, knasigt och roligt!
 
 
Bilden är lånad
 
Sitter och tänker på vad jag själv gillade när jag var liten, så är det första som kommer upp, Björnes Magasin! När jag hörde att det gick på tv:n blev jag som galen och hoppade av glädje. Satt som klistrad vid tv:n!
Björne höll hårt i pepparkakorna och var alltid så himla snål, minns att det tyckte jag var roligt. Får nu i vuxen ålder en good feeling när jag hör melodin i introt till programmet.
 
Bilden är lånad
 
Sen vet jag ett barnprogram som jag var rädd för som liten och kanske än idag, Simpor och grodfötter!! Hua mår nästan dåligt när jag ser det nu. Minns du det?
 
Bilden är lånad
 
 
 
 
 
 

Dopplanering

Nu är det dags! Gustav ska till kyrkan för första gången och träffa prästfarbrorn. Lillsnuffen skall visas upp för hela släkten och ha vitt "nattlinne" på sig. Om han nu inte är för stor för det? Det är nämligen dags för dop i September, vi har skickat ut inbjudningskort som syster min har gjort och planerar nu för för fullt.
 
Kanske tänker du nu - Hm, jaaag har inte fått någon inbjudan ju!?
Läget är såhär vi ska ha släktdop, jag och mina syskon skall döpa våra barn tillsammans så blir totalt fem barn som skall döpas nu på en och samma gång. Vi har alla bjudit släkt på allas sidor så vi kommer bli runt cirka 60 personer, så vi kan inte bjuda fler. Hoppas du som sitter där utan inbjudan inte blir ledsen att du inte får komma och hoppas du förstår.
 
Men måste bara berätta att det är inte så lite som skall planeras för ett så stort dop. Ju mer vi skriver ner på listan ju mer kommer vi på att det fattas. Men det kommer nog bli super när det väl är dags. Vi ska ha fika efter dopet och sen senare på kvällen blir det buffé.
Hanna och jag fixar och donar. Är ju superkul att förbereda, planera och vi går in för detta 100% :)
 
 
Bilden är lånad
 
 
 
 

Utvecklingen går fort fram

Igår provade Gustav babygymmet och nu verkade han äntligen gilla det. Vi provade lägga honom där för cirka en vecka sen men då blev han bara ledsen. Tänk vad utvecklingen går fort fram och han gör framsteg i rasande fart.
 
 

Enkelt och så gott!

Jag hade inget att käka här om dagen så jag rotade lite i frysen och hittade amerikanska pannkakor. Stekte på dom i lite sirap och tänk så gott det blev.
 
 
 
 

Promenad

Gustav och jag tog en prommis idag, var ute ca 1 1/2 timme i fina vädret. Vi gick bland annat förbi Malin och hälsade på en sväng.
 
Är lättare att komma ut nu när jag gör det för Gustavs skull.
Han trivs riktigt bra i vagnen och sover gott. Så är aldrig några problem när vi ska iväg någonstans. Super!
 
 
 
 

Renbäddat

Gustav låg i sängen och myste en lång stund idag. Sen när jag skulle lyfta upp honom hade han kissat igenom. Blev blött i sängen, så blev till att bädda rent. Det händer hela tiden att blöjan läcker och jag blir så trött på det! Vi kör nu 2:or av märket Libro. Kör du dom, isf har du också märkt att dom läcker eller är det bara för oss dom gör det?
 
Har du något blöjmärke att rekomendera?
 
Myser
 
Redbäddat med spöket laban och kissfritt :) Så nu blir det mysigt att sova ikväll!
 
 

Är det höst nu?

Blir deppig av att bara tänka tanken, är det höst nu? Vart tog min sommar vägen? Luften ute känns annorlunda, det luktar liksom höst och vinden är frisk.
 
Min sommar har varit blek då all min energi gått åt att vara gravid och vänta barn.
 
Juni =
Sprickfärdig, svullen och trött på att vänta!
 
 
Juli = 
Tiden hemma står stilla för oss medans den för andra tickar på utanför, trött, omtumlad, chockad, lycklig och instängd i hemmets lugna vrå
 
 
Augusti =
Trött, försöker hitta rutiner, amningskoma, amning som fortfarande krånglar, njuter av Gustavs utveckling, alla besök man ska hinna med, undviker solen då lillen inte klarar det och försöker få in i min hjärna att jag blivit mamma till världens finaste!
 
 
Vi får satsa på nästa sommar istället :) Och du.. när jag tänker efter så tror jag att detta kommer bli den bästa hösten!
 
 
 
 
 
 

Dubbelt så goa

Var till syrran igår en sväng igen, hade kameran med mig och tog några bilder på busfröna! Dom har en alldeles speciell plats i mitt hjärta <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen hittade Gry en liten fluga som hon tyckte såg utsökt ut för smaka skulle hon :)
 
 
 
Mums!
 
 
Medans busfröna lekte på för fullt där hemma så lånade lill- Gustav deras säng för en tupplur. Det tyckte han var mysigt!
 

Fundering

Är det någon som vet om man blir bredare över höfterna efter man fått barn?? Kan inte ha mina gamla kläder eller trosor nu efter graviditeten! Får nog gå med rumpan bar nu!
 

Min syster

Igår var vi till min syrra Hanna med familj och käka gott. Kika in hennes blogg här. Hon är grym på att laga god mat och baka :)
 
Bild på Hanna med en av hennes döttrar!
 

Gustav

 Han är så himla go!
 
 

Trött

Så här ser det ut dom flesta kvällar här hemma, familjen ska se film och det slutar med att jag sover!
Andreas börjar bli van :)
 
 
 
 

Pussmun

Mammas mun                                     Gustavs mun
 
 
Han är då likt sin far men mammas mun har han nog fått iaf!

Tips!

Visste inte vad jag skulle skriva om idag så tänkte jag kunde dela med mig av lite tips.
 1. Har du kalkfläckar på glas, ta en skopa citronsyra i dismaskinen när du diskar glasen ska du se att det går bort.
 2. Fryser du in bröstmjölk? Frys i istärningskuber så kan du ta fram exakt så många du behöver.
 3. Har du klister kvar efter prisetiketter på porslin eller glas när du köpt nytt som ej går bort. Prova Vim det är superbra! Spraya på och torka av med en fuktig disktrasa, vips borta!
 4. Är du också nässpraymissbrukare. Då vet du att man kan bli så torr i slemhinnan i snoken så man tom. börjar blöda näsblod. Ta en tops med olivolja på och stoppa upp i näsan. Gnugga runt lite och du ska se att det genast känns bättre.
 5. Detta tips har jag inte provat än men om du har gula naglar ska tydligen tandkräm med blekmedel vara super. Ta en gammal tandborste och borsta naglarna, precis som du gör med tänderna. Låt värka en länge stund och sedan skölj.
 6. Har du torra hälar/ fötter. Mosa banan och stryk på, låt verka och sedan skölj av. Mjukgörande.
 7. Skavsår? Glöm alla dumma och dyra skavsårsplåster. Det bästa jag provat är tejp som finns på dom flesta sportaffärer. Den är vit och har ett klister som sitter som berg. Du river bara av så mycket du behöver. Sitter kvar länge och har bra fäste.
 8. När du byter blöja på din bebis, då vet du hur det luktar med blöjor i sopkorgen som ligger en stund nu i värmen. Vi köper hundbajspåsar och lägger blöjan i innan vi kastar den. Superbra = Ingen lukt :)
 9. Ger du ersättning eller välling, är du trött på att spilla pulver utanför flaskhalsen som ofta är smal oh svår att pricka. Skär av halsen på en liten petflaska och använd halsen som en tratt. Superbra!
 10. Har din bebis röd stjärt? Och du har inget puder hemma, visste du att det går superbra med potatismjöl. Det använde man förr och det är precis lika bra och dessutom naturligt.
 11. Ätit räkor, spar skalen i frysen. Koka dom nästa gång du ska göra soppa. Det är mycket godare än fond.
 12. Ska du ha bjudning på vintern. Ta en stor hink, häll i vatten och låt det frysa. Men inte helt! Häll upp och ner och du har superfina islyktor. Ser supermysigt ut att ha vid entren när gästerna kommer.
 13. Det är bra att ha ett kreditkort ifall det krisar, men samtidigt är det lätt att man anväder det till saker man inte borde. Frys in kortet i en burk men vatten. Då måste du tina upp kortet innan du kan använda det, vilket ger dig tid att fundera på om det verkligen är ett nödvändigt köp. OBS! Mickra ej kortet!
 14. Sista tipset jag tänker ge är att sälja det du inte behöver! Jag har själv skrapat ihop tusentals kronor genom att göra detta. Nu tror du att jag överdriver men har fått ihop en riktig hacka genom att tradera och sälja på blocket. Sånt som vi växt ur, inte använder, städat förrådet. Så kan man tex gå på bio, fika eller varför inte spara till något roligt istället.
Vad är ditt bästa tips?? Dela gärna med dig!
 
Detta är en bild på VIM som jag använde till etiketterna.
 
En bild på lyktor av is.
 
Bilden är lånad.
 
 
 

Jag

Är så roligt att det är så många som vill följa min blogg och tänkte att alla kanske inte vet vem jag är. Så här kommer lite mer om mig!
 
14 snabba
 1. Namn,    Stina och nej inte smeknamn för Kristina (har inget mellannamn)
 2. Ålder,    Just fyllt 28år och känner mig gammal nu
 3. Kommer från,   Edsbyn i Hälsingland
 4. Bor,   Sundsvall och trivs toppen
 5. Gör just nu,   Bloggar och snyter mig hela tiden.. tror jag håller på att bli sjuk
 6. Gör inte just nu,   Matar min bebis, vilket det känns som jag gör mest hela dagarna :)
 7. Varför jag bloggar, När jag slutade mitt jobb i december såg jag chansen att blogga då jag hade mer tid över. För att min familj skulle kunna följa min graviditet och nu Gustavs utveckling
 8. Gillar,   Choklad, mat, rea, sommar
 9. Gillar inte,  Mygg, ärtsoppa, oreda
 10. Måste ha,   Kram, ordning, koll, mat, sömn
 11. Överflöd av,   Räkningar, kärlek, tvätt
 12. Tycker,   Ofta mycket om för mycket
 13. Önskar,  Att min nästa förlossning ska funka, att jag får ett bra jobb, att det blir en riktig sommar innan den är över
 14. Intressen,  Älskar att "scrapbooka", inredning är kul, tycker om att baka, tycker om att ränna i affärer
 
Nu har inte jag skrivit sånt som att det ska bli slut på krig, att alla barn i världen inte ska behöva lida, att det inte ska finnas canser osv. Det tror jag alla håller med om att sånt inte borde finnas!
 
Har du något du vill fråga mig så passa på :)
 

Pappa upp i dagen?

Först och främst, varför säger man att tex. - pappa upp i dagen?.. vad är det taget ifrån?
 
Gustav är ju superlikt Andreas tycker jag! Eller vad tycker du?
 
 

När jag letade en bild på min sambo för att göra inlägget ovan fick det bli en gammal bild. Tänkte jag kan visa hela bilden för jag är också med där på ett hörn! Bilden är tagen precis i början när vi hade träffats, inte kunde vi då ana att vi idag skulle ha barn tillsammans :)
 
 
Andreas är verkligen kärlek för mig och har varit från första stund när jag träffade honom. Han får mig att känna ett lugn i kroppen som är svårt att beskriva men vet att jag hittat den stora kärleken! Det bästa av allt är att han tycker om mig för den jag är!
 
 

Stolt!

Åh måste bara berätta hur stolt jag är över min fina gosse :)
 
 

Bus..

Åh tuttar!!!!!
 
 
Mammas tuttar!
 
 
Ja det är ingen hemlighet att Gustav gillar tuttar :)

MAT.. MAT. MAT!!

Före...
 
 
Efter..
 
 
 

Baka en liten kaka..

Vi ska döpa Gustav i september och jag har börjat förbereda inför den stora dagen. Har bakat kolakaka, chokladbröd och kokoskaka. Allt ligger nu i frysen och väntar på att senare bli uppätet.
 
Vill du också baka då här har du två recepten här.
 
 
 

 
Kolakakor
 
Ugnen 175 grader i ca 12min

Ca 30-40 stycken

100 g margarin
1 dl socker
1 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
 
Blanda allt, rulla ut långa "korvar" på plåtpappret (3 st). Platta till dom sen in i ugnen. När kakan är klar skär i bitar medans kakan är varm.
 
 

Skurna chokladkakor
 
Ugnen 200 grader i ca 13 min

200 g smör
2,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakbulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg

1 ägg (till att pensla)
Pärlsocker
 
 
Tillvägagångssätt lika som receptet ovan. Bara det att du ska pensla och strö på pärlsocker innan du gräddar kakorna.
 
Om du har frågor, så fråga på ska jag förklara hur du gör med recepten, om du tex är ovan att baka.

Åka brumbrumbil

Åka bil det är grejer de, det tycker iaf lillGurra :) Sövade ljud så han sover hur länge som helst!
 
 
 

En helt vanlig dag

Numera en helt vanlig dag för oss här hemma som består av blöjbyten, pusskalas, mys i mängder och tutt!
 
 
 

Mys på Alnö

Igår åkte vi ut till Alnö på en fika hos familjen Leanders/ Solin. Dom har flyttat till en ny härlig lägenhet ute på ön, den är superfin och har världens balkong. Vi blev kvar hela kvällen, åt god mat och hade balkonghäng.
 
Tvillingarna fick välling och hoppade i säng tidigt så var nästan barnfritt förutom Gustav då. Han var lite gnällig till en början när vi skulle äta men då plockade Hanna fram en bärsele. Då blev han nöjd och somnade direkt. Blev så lugnt och tyst, så avnjöt vi god mat till ljudet av regn utanför. Riktigt mysigt!
 

Fikamys

För några dagar sedan var Sanela och jag nere på stan för en fika. Det var första gången hon träffade Gustav och jag tror hon blev lite kär i honom :) Har haft bilderna i min telefon sen dess men nu lägger jag äntligen ut dom. Sanela är barntokig och ville hålla Gustav mest hela tiden.
Han fick superfina presenter av henne, massor med kläder och fina gåvor. Ska även lägga ut bilder på det någon dag så ska ni få se vad fina grejer han fick.
 
 
Vi gick på ett nytt ställe, Orangeriet som ligger i Stadshusets Innergård. Supermysigt, har du inte varit dit än så kan jag tipsa om det.
 

Deras öppettider.

Mån - fred 10 - 19

Lörd 10- 16

Söndag 12 - 16


Loppis

Hittade fina hjärtan på loppis som jag köpte för en mycket billig slant. Tycker dom gör sig bra på ett dörrhandtag eller vad tycker du?
 

Min lilla pösmunk :)

Han är så himla go och han har så pussgoa kinder!
 
 

Magen min :)

Nu har det gått fem veckor och tre dagar sen magen försvann (sen förlossningen). Tänk vad tiden går fort och jag tycker magen försvinner fort med. Skinnet är ju fortfarande slappt och magen känns lite som gele. Men jag tycker ändå den har dragit ihop sig fint med tanke på hur stor den var när jag var höggravid.
Fick bristningar sista dagarna när jag gick över tiden. Det tycker jag är jobbigt för dom får jag leva med, men det går inte att göra något åt det iaf så ingen ide att må dåligt över det.
 
Är ju otroligt att han har växt där inne, att jag haft ett liten bebis i min mage! Häftigt och vilken ära att få uppleva känslan av att bära på ett barn.
 
Sista bilden på magen, tagen på BB. Tänk att lilla Gustav låg där inne då :)
 
Nu, fem veckor och tre dagar efter förlossningen. Har fortfarande hormonsträngen kvar men den försvinner väl förhoppningsvis med tiden. Sen där jag varit piercad i naveln har jag ett fult mörkt märke nu, tror inte det kommer gå bort för ärret är söndertöjt. Bristningarna kommer också vara kvar men dom bleknar ju med tiden. Man kan även skymta snittärret på bilden. Det har läkt nu men är väldigt ömt.
 

Regnfall.

När Gustav ska sova brukar sova i vagnen på dagarna. För den kan jag rulla vart jag vill, om jag vill att vagnen ska stå i köket eller tv-rummet. Ibland får jag för mig att jag ska ut, då är det bara att ta vagnen med mig och Gustav får sova vidare. Superbra!
 
Andreas har tagit hem en "app" på sin telefon som spelar upp lugnande ljud. Så just nu ligger Gustav och sover tungt till ljudet av regn som slår mjukt mot ett tak eller ett fönster. Låter så himla mysigt och ser så gosigt ut i vagnen. Nästan så jag också vill krypa ner där :)
 
 
 

Kärlek!

Jag hör hur dom snarkar, en liten som snarkar sött och en stor som snarkar högt :)
Mina killar! Jag är så lyckligt lottad som får ha dom i mitt liv.
 

Räksallad.. eller kräksallad?

Stressad, skulle bara hinna äta innan Gustav vaknade när jag äntligen hade fått honom att somna. Han hade så himla ont i magen ikväll.
Korv, mos och.. hm.. tittade i kylen, hittade räksallad. Slevade i mig maten medans lillprinsen låg och grät. Kände efter någon tugga att något var konstigt. Lutade mig över tallriken och luktade. Blää! Räksalladen luktade ättika.
Jag har jobbat med mat länge och är utbildad inom livsmedel. Vet hur viktigt det är att maten är fräsch och hur dålig man kan bli av gammal mat. Men stressad som jag var så tänkte jag inte på hur gammal räksalladen var utan bara tog den ur kylenoch kastade upp den på tallriken. När jag väl funderade på när vi köpte den så blev jag äcklad! Läge sen med andra ord..
Nu har jag varit på toa, det kanske är lite för mycket information men.. hua!
 
Bilden är lånad

Present

Jag har fyllt år och när vi var till Lycksele fick jag en superbra present, en stavmixer!
När Gustav blir fyra månader får han börja smaka lite mat sa personalen på BVC, sen vid sex månader ska han börja äta. Då är det perfekt med en mixer! Sen är den bra att ha när vi ska hacka lök och göra soppa osv.
 
Så tack till svärföräldrarna  :)
 
 
 

Små prinskorvar!

Ingen risk han behöver frysa om dom små prinskorvarna iaf :) Kolla in högen han har!
 

Smart!

Julia min kompis som också har en liten pojke skrev på sin blogg om att hon brukar lägga sin lilla kille på amningskudden. Jag provade det idag med Gustav och han stortrivdes :) Tack för bra tips!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag

Idag fick jag ställa klockan och kliva upp tidigt för skulle vara barnpiga åt tvillingarna ute på Alnön. Medans skulle Hanna och Johnny till banken och göra business.
Det är lite trassel att bli klar och komma iväg i tid. Mycket planering nu när ja är ovan med bebis, tex att göra allt i rätt ordning för att inte behöva stå och fixa mig medans han skriker för full hals. Han är så liten än så han kan inte vänta en sekund när han vill bli buren eller vill ha mat. Ungefär som en liten fågelunge :)
Men jag hann i tid och Johnny blev impad. Han sa han hade varit lite orolig att jag inte skulle hinna dit i tid men de gjorde jag och känner mig rätt stolt faktiskt :)
 
Tjejerna är lika charmiga som vanligt! Dom är ju så stora nu, står och går själva.
 
Sen när jag skulle därifrån så glömde jag min telefon där, så himla typiskt, för hur ofta är jag till Alnö?? Nästan aldrig.. Så vill du mig något så får du skriva på Facebook. maila eller ringa till Andreas telefon. Du märker väl när jag fått tillbaka den för då svarar jag igen.
 


 
Måste bara berätta vad duktig han är min lilla älsklingssnuff, han sover sig igen hela nätterna och är så lätt att natta. Vi ger honom käk mellan 23.00 och 01.00 sen sover han utan gnäll till ca 07.00. Det är ju inte alltid såhär lyckat men oftast så funkar det och det är ju toppen :)
 
 
 
 
 
 

Tradera

Nu har jag börjat tradera igen, men jag har redan insett efter fem annonser att jag aldrig mer kommer hinna som förr. Förr kunde jag lägga ut ca 30 annonser åt gången. Är så trött så orkar inte längre och nu hinner jag lägga ut cirka tre annonser så skriker Gustav.. eller så vill han ha mat, bli upplockad eller så måste jag fixa nått innan han vaknar osv.
 
Men tradera är toppen tycker jag! Då kan vi få in en slant för gammalt som vi tröttnat på eller kläder Gustav växt ur. Så kan man se pengarna som ett bidrag till det nya man vill köpa istället :)
 

Mer presenter..

Här kommer mer bilder på presenter Gustav fått..
 
 
Body av Andreas faster
 
Mysdress av Andreas farmor
 
Dress av min bror med familj.
 
Gosiga mjukisdjur från Andreas faster med familj
 
Skjorta och jeans fick han av Andreas barndoms kompis Fredrik.
 
 
Tänk va fin han ska bli sen då :) Tack för alla fina presenter!!

RSS 2.0