Presenter

Gustav har fått så mycket fina presenter. Har lagt ut en hel del bilder eftersom det dykt upp paket här hemma men nu ligger jag efter pga att vi varit borta. Vi har varit både i Knåda och Lycksele. Har inte blivit mycket tid till att blogga då.
 
Men här kommer lite bilder.
 
Han fick en gosig filt av sin Farmor, som hon stickat själv.
 
Ett "Gurratåg" av min barndomsvän Hanna och den fina boxen av syster Fia med familj.
 
Han fick även en skön jacka til hösten av Andreas moster
 
Byxor oxh body av min farmor :)
 
 
Av min kompis Elin och hennes kille Johan fick han jeans och stickad tröja
 
 
Kommer mer bilder sen, nu har jag fått besök :) Tack för alla fina presenter!
 

Kärlek!

Mammas stora fina kille, tiden bara springer iväg och snart gör väl Gustav också det!. Springer alltså :)
 
Åh, jag kan inte sluta titta på honom, pratar med honom och får världens leende tillbaka. Armar och ben sprattlar och han försöker för fullt skapa ljud. Han har börjat lite med -  AaaaA
 
Visst är han söt :)
 
 
 

Hemåt..

Nu har vi varit i Lycksele på motorveckan, kom upp hit i Onsdags och idag bär det hemmåt. Vi har sett många fina bilar, haft lite sol, grillat och känt lugnet. 
Jag håller nu på för fullt med att packa bilen, snacka om mycket packning vi har och tungt som tusan. Vad har vi med oss allt för nått?
 
Skulle inte vara helt fel med en kombi!

Minifom

Gustav har hemskt ont i magen till och från, då skriker han i panik och blir helt svettig. Tycker så himla synd om honom när han blir sådär!
Vi har försökt med det mesta, allt ifrån magmassage till benböj, undvika viss mat och så vidare. Men så provade vi MINIFOM och jag tycker han har blivit mycket bättre sen dess.
Vi tar 10 droppar innan han käkar. Tips till dig med en liten där hemma som också lider av magont.
 
Ett annat tips är att ge MINIFOM i nappen till flaskan, skrova loss den och låt den vara lös. Droppa i tio droppar och låt barnet suga i sig dom, istället för att ge på sked. Att ge på sked har jag upplevt som krångligt, Gustav får inte i sig allt då och det är lite bökigt.
Sen är det bara att skruva tillbaka nappen på flaskan då du ska ge ersättningen. Smidigt och enkelt :)
  
                      
 

Hua!

Jag mår nästan illa, kan riktigt känna mögellukten i källaren, om det nu finns en? Känner även urinlukten som sitter insvetsad i väggarna på toan. Toan har "vackert" blått porslin! Väggar där inne är av plast som har gulnat med åren. Furuväggar, furutak, furuluckor, furumöbler i köket som luktar gammlat trä och på väggarna sitter riktigt fula tapeter....osv
 
Ja det är vad jag känner när jag står och tittar på den här samlingslokalen. Jag utser det till - fulaste huset i världen!
Men i själva verket vet jag inget om allt de där, det kanske är toppenfint där inne och nyrenoverat! Med fint parkettgolv.. kanske tom från detta sekel! Även ett nytt fint ikeakök och vita skåpluckor. Toan är frächt och luktar gott!
 
Men vilket är mest troligt tycker du???
 

Vill ha!

 
Newbie har så himla fina barnkläder. Inte är dom så farligt dyra heller!
 

Svensk film!

Jag älskar de, att få lägga mig i soffan på kvällen och koppla bort allt till en bra film. Äta något gott och bara känna lugnet infinna sig.
 
Nyligen har Andreas och jag sett Liza Marklunds film Nobels Testamente. Jag gillar många svenska filmer och kan rekomendera den.
 
 
 
(Denna film ligger i samma klass som Beck tycker jag. Lättittad, sevärd och spännande!
Wallander filmerna däremot tycker jag är riktigt B, kan inte sätta fingret på vad det är som gör det. Men tycker inte dom filmerna är varken bra eller spännande. Även Irene Huss filmerna tycker jag är halv B. Dom har inte gått hem hos mig iaf.)
 
 

Kallelse..

Vår tid på BB var mycket jobbig och vi har haft en hel del att bearbeta sen dess.
Fick brev på posten nyligen om att vi ska in på BB i September och prata igenom vår förlossning. Det känns bra, många tankar som snurrar men det jag funderar mest över är om hur det ska bli nästa gång!? Är risken stor att det blir lika jobbigt då med snitt som sista utväg? Vi vill ju kunna ge Gustav syskon, han ska ju inte behöva vara själv. Känner rädsla när jag tänker på att jag kanske måste gå igenom samma sak igen! Vilken mardröm isf :/
 
Slutet på förlossningen för den här gången blev ju lyckligt, vi har en frisk liten fin pojke och det är ju viktigast. Påminner mig själv om det när jag tänker tillbaka på förlossningen. Känner mig så tacksam över att vi har en frisk bebis och då spelar det andra inte lika stor roll längre. Nu ska bara hans blodvärde stiga då det är väldigt lågt, så han får må riktigt bra och bara njuta av att vara en liten kille som är nyfiken på livet :)
 
Jag ska även få en kallelse till röntgen, så vi får veta om det är knas med mitt bäcken. Gustav satt fast när han skulle ut, trots många många timmars värkarbete och hjälp av sugklocka så kom han inte ner riktigt, så det slutade i akutsnitt.
 

Bilder från vår tid på  BB
 
Värkarbete med en "matpause", här visste vi inget än om att jag inte skulle kunna föda vaginalt.
 
Gustav, två timmar gammal
 
Både pappa och son var trötta efter allt ståhej.
 
Gustav var tagen efter förlossningen och sov mest hela tiden på BB.
 
En mycket trött men superstolt mamma :)
 
 

Kärlek!

Inte mer än en vecka gammal på bilden nedan och nu idag fyller vår fina lilla skrutt en månad! Tänk vad tiden har gått fort sen han föddes och vi hinner inte med!
Har tagit många bilder då jag vet att det är bra att ha sen när vi tagit oss ur denna dimma/ stora omställning. Då vill man kunna titta tillbaka.
 
Men kan inte riktigt fatta att han är en månad nu!
 
 
 
 
Gustav cirka en vecka gammal.

BVC

Igår var vi till BVC och kollade till Gustav. Han hade gått upp fint i vikt och fick godkänt på fyra veckors kontrollen. Distriktssköterskan kollade även på lill-naveln som kladdat ett tag, men den har nu läkt fint tyckte hon.
 
Själv fick jag lämna prov av bröstmjölken från ena bröstet eftersom jag forfarande har problem. Har haft superont länge och det vill inte gå över. Vi väntar på provsvar nu så får vi se vad som är på tok. Det kommer fortfarande blod ibland när jag pumpar ur bröstet och jag har ont som tusan så äter värktabletter. Hoppas nästan att provet ska visa något så jag får medicin. Är så trött på att ha så här ont och inte kunna amma riktigt.
 
Gustav vägde 3905 gram när han föddes. Han är fyra veckor imorgon, vikten är nu 4700 gram vilket betyder att han gått upp en hel del. Det är ju superbra!
 
Bilden är lånad

Coola Gurra!

Gustav har badat nu på morgonen, nu sitter han och softar.
 
Visst är han cool i sina nya brillor!?
 

Tårtkalas

Igår hade vi tårtkalas hemma hos oss. Blev en lugn födelsedag, då vi är utan sömn och trötta småbarnsföräldrar så ville jag inte dra igång något stort.
 
Men vi firade min dag på bästa vis ändå tycker jag :)
 

Bra hjälp!

Vad är Syntocinon?

Syntocinon används för att sätta igång amning, lindra spända bröst och motverka mjölkstockning, det vill säga att en eller flera mjölkgångar i bröstet är tilltäppta så att mjölken inte kan komma ut.

Det verksamma ämnet är hormonet oxytocin.


Fick hjälp när vi var upp till BB den 18/7, personalen gav mig denna spray och den är super. Jag märker verkligen hur brösten släpper ifrån sig mjölken.

Har du också bekymmer med amningen så be att få en flaska så ska du se att det ordnar sig.

 


Presenter

Tänkte visa vad fina presenter jag fått idag.
 
Nappflaskställ, det fick jag av syster Hanna med familj.
 
Barnsits i tyg, fick även den av syster med familj.
 
Fick en superfin klocka av min kärlek.
 
 
Fick även tuffa kläder till Gustav av min barndomsvän Hanna Ö.
 
Byxorna tycker jag var riktigt tuffa :)
 
Fick en superbra elvisp av mamma och pappa.
 
 
 Tack för allt fint jag fått, vill även passa på att tacka för all uppvaktning på min födelsedag!
 
 
 

Ingen vanlig dag idag..

för det har varit Stinas födelsedag.. hurra hurra, hurra!
 
Grattis till mig själv på 28 års dagen.
 
 
Nu..
 
Då..
 


Herman sjöng för mig idag, han är min systerson. Såhär lät det..
- Ja visste du skulle leva, ja visste du skulle leva, hurra hurra!
 
Tokgulligt :)

Liten

Småfolk
 
Småfolk tycker om att mysa, dom är mest vakna sent om natten. Ibland vaknar dom av en hemsk dröm, då söker dom tröst i en varm famn. Annars ägnar dom mestadels av sin tid till att sova, små som knyten, dom snarkar sött och snuttar i sömnen.
Små, inte mer än kanske två äpplen höga, inte större än en nisse!
En pluttig näsa i mitten av det lilla rund ansiktet och rosiga knubbiga kinder. Fötterna är som små mjuka kubbar, varma och har små tår. Små små som färskpotatisar!
Magen är ofta full av välling, go och rund! Håret på småfolk är mjukt, tunt och lite glest.
 
Ögonen är mörka, små och pigga.
Småfolk har inga tänder! Munnen är liten och kämpar för att skapa ljud om du söker kontakt, läpparna små röda som mogna bär. Händerna nätta och vill gärna krama en trygg varm hand. 
Småfolk är klåfingriga och nyfikna.
Gnyr för att söka kontakt och tycker om att vara i centrum.
 
Du är fast vid första blick, dom är små och lätt att älska! 
 
 
 
 
 
 

Mammas hjärtegull!

 
 
 
 

Lördag

Vaknade i morse och var helt utvilad! Vilken känsla!
 
Jag har varit supertrött sen fyra veckor tillbaks, jobbig sista tid som gravid och sen vara mamma till en liten pojke. Sömnen har hamnat i otakt,  speciellt nu när vi ska upp och mata, lussa, trösta osv. Vår Gustav äter var tredje timme dygnet runt.
 
Men så i natt hände något som jag blev väldigt förvånad över. Vår lille prins skrek, jag vaknade och skulle ge honom mat. Andreas tittade på klockan och den stod på kl: 06.00. Sista gången Gustav åt innan han somnade för natten var kl: 24.00. Det betyder att han sovit 6 timmar i sträck! Vilken duktig kille och vilken pigg mamma sen :) 
Andreas däremot har jobbat natt så han tar igen sömn på dagarna.
 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
 
Nu är de kväll igen, dagarna går sjukt snabbt och jag hinner inte riktigt med. Andreas är på jobbet igen, han jobbar hela natten så Gustav och jag är hemma själva. Har percis lagt Gustav för natten, jag ska även gå och sova strax.
 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
 
Idag kom Julia förbi och vi fick en present. Jätteroligt att få så fina gåvor, hon hade även med sig blöjor så nu kan Gustav bajsa så mycket han vill :) Det tackar vi för!
 
 

Bra hjälp

Kan verkligen rekomendera bröstvårtsskydden från Medela. Dom består av tåligt material och känns pålitliga. Gör betydligt mindre ont nu när jag ammar och kan tom. amma på vänster bröst där jag har sår. Förut satt jag och grät medans han åt för gjorde så sjukt ont.
 
Köpte mina på apoteket, det finns olika storlekar. Har du också problem, prova dom! Tror inte du kommer ångra dig.
 

Lilla fisen

Hittade en bild på Gustav som jag måste visa. Så himla liten och gosig, bara sex dagar gammal.
 

Bröstpump

Jag behöver hjälp med att välja bröstpump. Har en manuell men vill ha en elektrisk för att underlätta. Vilken är bäst och mest prisvärd? Vart ska man köpa den..
 
Eller har du kanske en jag får hyra eller köpa?
 

Strul

Idag är mitt humör något bättre, inte lika uppgiven och tillvaron känns lite ljusare. Jag försöker verkligen få amningen att funka för Gustavs skull och har nu köpt amningskupor till hjälp. Dom funkar bra, gör inte lika ont nu, mjölkstockningen har släppt och hade jag vetat det tidigare hade jag köpt dom för länge sen. Tycker det är konstigt att inte personalen på BB har tipsat om dessa, trots att vi pratat om att det krånglar för mig. Även fått nässpray som ska hjälpa mjölken att rinna till.
 
Amningen blev ett bekymmer redan på BB/ efter förlossningen för oss. Det hände så mycket då som jag inte har skrivit om som har gjort att vi fick en tuff start. Gustav var jätte trött när han kom ut via akut kejsarsnitt, personalen klippte av navelsträngen direkt och det tog ca. tre minuter innan dom fick fart på honom.
Genom att jag inte kunde amma direkt för låg på intensiven så fick Gustav mjölkersättning och sockerlösning av personalen på vårdavd. 45. Detta pga att han hade dåligt blodvärde, var blek i hyn och trött. Han hade blivit stressad i magen på slutet av värkarbetet, med det gjort slut på sin naturliga reserv och var i behov av mat direkt när han kom ut.

När jag sen började amma så hade Gustav större matbehov än vad jag kunde ge honom. Vi fick då ge ersättning och jag började pumpa ut mjölk för att såren skulle ha en chans att läka.
 
Nu äter han ca. 90ml var tredje timme dygnet runt, han gillar inte att jag ger honom bröstet, då det tar för lång tid och han måste kämpa för maten. Han har blivit bortskämd av flaskan och detta är ett bekymmer. Hur ska jag få min egen mjölk att öka i mängd om han inte är intresserad av att suga?
 
Sen fösta start har personalen tagit massor med prover på Gustav, dom har stuckit honom överallt! Minst fem stick i vardera hand, flera i fötterna och i huvudet. Han har dåligt blodvärde pga för tidig avnavling och troligtvis en blödning från moderkakan från när han låg i magen.
 
Tycker så synd om honom och igår var det dags igen. Då var vi upp till vårdavd. 45 för nya prover, då stack dom lilla plutten i huvudet.
Vi fick svaret på provet igår på eftermiddagen och värdet hade sjunkit ännu mer. Nu låg det på 108 och det är superlågt. Är orolig för vår lille kille och vill bara att han ska få bli kry igen. Det är därför jag vill kämpa på med amningen trots allt strul. Han behöver verkligen all näring och allt nyttigt som bröstmjölk innebär.
Imorgon ska vi prata med doktorn så får vi se vad som sker.
 
 
 
 
 
 

Det suger!

Blir lite tyst här ..
 
Pumpar, jour dygnet runt, mjölkstockning, masserar, smörjer, bebis gråter, jag gråter, blöder, ont, sår, sår, tuttat, värktabletter, värktabletter, bebis gråter, bb, rådfrågar, läser på, ligger vaken, inhandlar alla hjälpmedel, nedstämd, amningskoppar, grubblar, ledsen, värmekudde..
 
Jag har och har haft problem med amningen, vilket tagit upp största delen av min tid. Därför det är rätt tyst här och har varit ett tag. Många tårar, jag har verkligen kämpat för att få amningen att funka. Kanske återkommer idag senare om ork finns.
 
Ni får njuta av finvädret så länge :)
 
 

En dag i Juli

 
 
 
 
 

Till en liten tjej

Äntligen har vi fått äran att träffat min brors yngsta dotter, lilla Edith! Söt och nätt, hon har långa ögonfransar och mörkt hår. Jag är nu stolt faster till tre fina flickor :)
 
Edith fick paket också! Eller gröt som många säger..
 
Edith sov så gott på sin pappas arm :)
 
Edith har två stolta systrar. Ellie..
 
och Tilda.
 
 

Skitsnygg!

Måste bara visa vad vi fick av min syster med familj.
 
Vill du också göra en blöjtårta?, isf kika in hos Hanna.
 
Skitsnyggt!
 

Mys på lilla kullen

Jag, Andreas och Gustav är i Knåda nu. Vi kom hit sent i Fredagskväll och ska stanna till Tisdag.
Igår hade vi mys hos min syster Sofia, på lilla kullen. Det bjöd då på grillat och massa gott. Vi satt ute i "1an" som dom kallar det. Det är ute i deras gamla uthus, ett rum fixat med kärlek för sommarmys och sena vinkvällar. Massor med tända ljus, god mat och mysfiltar!
 
Inte var det midsommar igår men fick samma känsla när vi satt där bland ljusen och med all god mat. När kylan trängde sig på flyttade vi in till köksbordet och där blev vi sittandes till klockan närmade sig 01.00 inna vi tassade hem.
 
Tack för en lyckad kväll :)
 
Inte midsommar direkt, den är över men man kan mysa ändå!
 
Gustav tog en tupplur medans vi åt grillat.
 
Det bjöds på kyckling, ungspotatis, god sås och vitlöksbröd.
 
Även småfolket hade fest :)
 
 

Såhär blev det..

  • Ann- Louise 8 Juni
  • Madelene 9 Juni
  • Julia 10 Juni
  • Sara 12 Juni
  • Viktoria Nilsson 13 Juni
  • Mariana 14 Juni
  • Ida Fjellström 15 Juni
  • Malin 16 Juni
  • Ann- Sofie 16 Juni
  • Julia Persson 17 Juni
  • Natta 18 Juni
  • Tessan 18 Juni
  • Caroline 19 Juni
  • Leandersss 19 Juni
  • Hanna Ö 20 Juni
  • Frida Eriksson 20 Juni
  • Martina Leanders 21 Juni
  • Silvia Morling 22 Juni
  • Hanna 22 Juni Kl: 05.32 :)
  • Bettan 22 Juni
  • Andreas (Min sambo) 23 Juni Kl: 07.52
  • Ann- Louise 8 Juni
  • Madelene 9 Juni
  • Julia 10 Juni
  • Sara 12 Juni
  • Viktoria Nilsson 13 Juni
  • Mariana 14 Juni
  • Ida Fjellström 15 Juni
  • Malin 16 Juni
  • Ann- Sofie 16 Juni
  • Julia Persson 17 Juni
  • Natta 18 Juni
  • Tessan 18 Juni
  • Caroline 19 Juni
  • Leandersss 19 Juni
  • Hanna Ö 20 Juni
  • Frida Eriksson 20 Juni
  • Martina Leanders 21 Juni
  • Silvia Morling 22 Juni
  • Hanna 22 Juni Kl: 05.32 :)
  • Bettan 22 Juni
  • Annica Dahlgren 23 Juni 05.30
  • Andreas (Min sambo) 23 Juni Kl: 07.52
  • Städmarie 24 Juni
  • Elin Häffner 25 Juni
  • Emma Zetterdahl 26 Juni 05.32
  • Morsan 27 Juni
  • Knaada 27 Juni
  • Städmarie 24 Juni
  • Elin Häffner 25 Juni
  • Emma Zetterdahl 26 Juni 05.32
  • Morsan 27 Juni
  • Knaada 27 Juni
Gustav föddes den 27 Juni klockan 04.31, jag hade kommit igång själv efter att gått över tiden med en vecka och fem dagar .Tanken var att dom skulle sätta igång mig den 26 Juni, men det behövdes ej.
 
Min mamma och min syster gissade rätt :)
 
 
Bild: Första gången jag fick hålla Gustav

Besök

Idag fick vi besök av Andreas guddotter (Lilly) med familj från Lycksele. Lilly har dom brunaste ögonen och dom längsta fransarna. Hon kommer krossa hjärtan när hon blir stor med hennes vackra ögon!
 
Vi, eller rättare sagt Gustav fick present, två stycken pyjamas med dragkedja. Perfekt, han är endast 16 dagar gammal men redan har jag tröttnat på alla dessa dumma knappar. Tacka vet jag dragkedja på barnkläder speciellt på pyjamas!
 
Vi har idag fikat, snackat skit och läst en hel del saga för Lilly. Nu har dom åkt till hotellet för att sova, vi ska träffa upp dom imorgon igen för att hitta på något.
 
Nu blir det film för mig och Andreas. Vi har filmmys på kvällarna för att ladda batterierna en stund innan vi ska sova. Det är nyttigt att kunna varva ner nu när vi blivit föräldrar känner jag. Gustav får vara med han också, han sover då på mage antingen på mitt eller Andreas bröst.
 
 

Mys

Gustav fick en Alfons Åberg av min syster FIa med familj. Den har han med sig i sängen och han älskar att mysa med sin nya vän.
 
Ne än så länge är Gustav så liten så han har väl inte direkt valt att umgås med Alfons om jag ska vara ärlig. Men jag stoppar dit Alfons så fort jag får chansen för jag önskar att dom ska bli kompisar :)
 
 

Smyger i natten

Det var mitt i natten, Andreas försökte ta en bild men det var för mörkt. Med sin lilla nos luktade främlingen sig fram i det våta gräset, han hoppades nog på att någon tappat något gott eller kanske att en liten mus gömt sig där. Med sin stora ludna svans tog han en sväng om på vår gård. Inte ett dugg rädd, han kände sig nog trygg i nattens dimma och vem vet han kanske trivs i stan!? 
 

Tänk hur de blev

Min mage nu 11 dagar efter förlossningen/ snittet. Jag tycker den har dragit ihop sig fint. Den kommer ju aldrig bli som förr men det får man ta om man ska ha barn. Huvudsaken för mig är att hormonsträngen försvinner (det bruna strecket.)
 
Tänk att för 11 dagar sedan så hade jag mitt barn där inne, då kände jag rörelserna när han sträckte på sig och hur han sparkade med fötterna. Saknar magen ibland men nu har vi ju något så mycket bättre!
 
Bästa känslan är när jag tittar honom djupt i ögonen och får ett leende tillbaka. Då han är varm i nacken, snarkar gott när han sover på mitt bröst medans vi ser på tv. Han blir så varm när han äter så håret lockar sig i nacken på honom. Han luktar så gott och har sammetslen hud. Det är mysigt att han är här hos oss och jag vill inte missa en minut! Ligger och tittar på honom medans han sover mellan mig och Andreas. Kunde jag så skulle jag stoppa tiden!
 
Andreas och Gustav sover gott i soffan.
 

Magen 11 dagar efter!
 

Skrutten

Idag tappade Gustav navelskrutten, den låg i blöjan och skramlade. Blev orolig igår när jag plockade upp honom och upptäckte han var blodig. Blod på magen och blod i sängen, blev förskräckt men sen såg jag att navelskrutten satt lite löst så förstod att den skulle trilla av snart.
 
Blir nog ett bad för honom inom kort bara såret har läkt ihop. Han luktar gammal farbror :) nu så det kommer sitta fint med ett riktigt bad. Vi har försökt tvätta av honom så gott det går nu med små handdukar..
 
 

Måndag

Idag har jag skickat efter framkallning av foton via nätet. Blev ca. 100 bilder, blandat men mest på vår Gustav såklart :)
Ska bli kul när vi får bilderna på lådan och vi kan titta på dom "på riktigt". Det är något annat än att titta på bilder via datan tycket jag.
 
Finbesök har vi fått idag, Peter och Malin tittade förbi på fika. Mysigt med besök och roligt att få visa upp Gustav då vi är så stolta över vår lilla skatt. Gustav fick pyjamas som han har att växa i när han blir lite större/ längre.
(Peter och Malin är gemensamma vänner till mig och Andreas, det är även dom vi hyr lägenheten av.)
 
Imorgon får vi besök från Lycksele. Då kommer Andreas mamma och pappa hit. Dom har inte sett Gustav än, så jag kan bara tänka mig hur dom längtar.
 
Blir inte så mycket mer skrivet idag. Är super trött och magen kurrar! Har även ett barn som skall mättas och nattas. Sängen lockar frestande på mig och kylen ropar högt mitt namn. Magen låter och ger mig en svidande känsla.
 
Tanka, fixa för att sen skalla kudden!
 
Återkommer imorgon. Tack å hej så länge..
 

 
Två bilder på magen, tagna 6 dagar efter förlossning/ snitt. Tänkte ta bild imorgon med så ska vi se om magen krypt något.
 
 

Söndag söndag

Det är en riktigt innedag, ute är det tjock vit dimma och duggregn. Blir en slappar söndag med mys i soffan och film. Passar oss bra då vi är trötta och sömn fattas. Kanske vi tom. kostar på oss en tupplur :)
 
Idag är Gustav 12 dagar gammal, han tar dagarna med ro, sover och äter mest. Han växer fort och går upp i vikt som han ska. Nästa vecka får vi hembesök från BVC, ska bli spännande att se vad han väger då.
Han fick en jobbig start i livet, så vi är mycket glada att han nu vänt och går upp i vikt istället för ner.
 
Mina älsklingar! Andreas och Gustav myser i soffan.

Första badet

Idag fick Gustav sitt första bad. Det tyckte han var supermysigt och invigde badet med att kissa i vattnet :)
 
Man måsta vara fin när man ska på 1-års kalas och ett bad är då på sin plats! Det är Gustavs kusiner Vira och Gry som fyller år och skulle firas idag, titta in här om du är nyfiken.
 
 
Gustav efter sitt första bad
 
Kalastjejerna
 
 
 
 

Systrar på besök

Ja i förrgår (torsdags) kom dom, mina tre systrar och Douglas som jag tycker så mycket om! Vi är alla i olika stadier i livet och ålderskillnaden är stor men ändå har vi så roligt ihop.
 
Systrarna kom med pussar, kramar och paket till lille Gustav. Som om inte de inte räckte hade dom med sig en smarrig stor matpaj med tillbehör. Även efterrätt i form av jordgubbar och grädde. Lyx för en nybliven mamma och pappa, att bli uppassad så :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för mysigt besök och god mat :)
 
 
 
 

Gustav för hela slanten!

Ja nu blir det mycket om Gustav på min blogg :) Vilket du/ ni kanske kan förstå, är nämligen så att han tagit våra hjärtan med storm den här lilla killen och jag är fast.
 
Hinner inte mycket annat då jag ger min tid till att lära känna vår älskade kille och vi försöker få till någon form av rutin här hemma.
 
Har massor att berätta, men nu är klockan 01.35 och han kommer vakna snart för mat. Så bäst jag kryper i säng så jag hinner sova lite innan jag strax ska upp igen.
 
Får se om jag får lite tid över i morgon isf ska jag blogga lite om besöket vi fick i går. Mina systrar var då hit till oss och tittade på Gustav. Dom hade även med sig supergod mat och paket. Toppen tyckte vi :)
Bilder om detta kommer i morgon om tid finns.
 
Nu bjuder jag på en bild på mig och Gustav. Bilden är tagen starx efter hemgång från BB.  3/7
 
 

En kort historia om en lång resa.

Måndag 25:e
Vi åkte upp till BB åter igen (tredje gången) och gjorde en CTG-kurva. Hinnsvepning igen, blev min 5:e och hon konstaterade att jag börjat öppna mig. Hade även värkar som kom och gick. Dom mätte bebisen med ultraljud och kollade så att navelsträngen gav honom rätt flöde. Dom kände och klämde på magen.
Efter samtal med läkaren så fick vi besked om att vi skulle komma in på BB nästan dag (Tisdag 26:e) för igångsättning pga. att dom inte ville vänta längre då bebisen under kort tid ändrat sitt rörelsemönster. Bra att han skulle få komma ut tyckte vi, men gud så nervöst!
 
Tisdag den 26:e
En natt med lite sömn, mycket värkar och drogad på sömntabletter men ändå vaken!
Mina värkar hade nu hållit på i nästan tre dagar till och från. Vi åkte in till BB för igångsättning tidigt på morgonen. När vi kom in dit fick vi veta att jag var igång på egen hand så fick bara ett stimulerande dropp för att öka värkarbetet.
Sakta sakta jobbade vi oss mot målet, det var roligt och spännade. Men tiden gick och inte mycket hände. Barnmorskan pekade hål på fosterhinnan och vattnet forsade ut. Jag hade lustgas och ryggbedövning för att lindra smärtan.
Ca. 20 timmar senare var jag helt slut! Barnmorskan hade ökat droppet till max och värkarna kom så tätt så jag fick näradödenupplevelse! Nu var det inte roligt längre! Nu hade jag fått nog trots att jag var helt öppen, kunde inte stå, inte tänka, kändes som jag skulle kollapsa. Vi tryckte på larmklockan och Andreas försökte meddela att jag inte orkade mer. Nu drog helvetet lös! Jag blev av med syr/lustgasen, fick lägga mig ner, personal överallt och läkare. Nu kom sugklockan fram. Sju försök att dra ut honom med krystvärkar från helvetet och med folk som låg/ hängde över min mage. Min kropp var inte klar för att krysta än, men ut skulle han!
Personalen förberedde för att klippa mig för att kunna dra ut honom snabbt. Men till slut togs beslutet att jag skulle snittas. Minns kaoset runt mig, smärtan jag hade var utan dess like och jag ville bara försvinna. Äntligen skulle detta helvete ta slut och jag skulle få somna in. Det sista jag minns var masken över mitt ansikte nere på operationsbordet och sen var jag borta.
 
Onsdag den 27:e

Vaknade upp i en säng på IVA och hade en fruktansvärd värk i kroppen. Det blödde kraftigt mellan benen och jag minns känslan av att det pulserade ut blod. En barnmorska klämde hårt på min mage så jag skrek av smärta! Hon var tvungen att kolla så livmodern dragit ihop sig. Bad om smärtlindring, dom fick ge mig massor innan jag kände någon som helst effekt och till sist försvann jag in i dimman. Vaknade några timmar senare när Andreas kom för att hämta mig. Han hade under morgonen spenderat tid med vår lille pojke och berättade att jag snart skulle få träffa honom. Hade jag blivit mamma!? Var det sant!? Jag fick en sån overklig känsla i kroppen när jag fick veta att vår lille Gustav anlänt till världen 04.31 onsdag morgon.
 

 
Det jag skrivit ovan är hur det gick till i stora hela, vill inte gå in för djupt på detaljer då det känns jobbit för mig. Många som undrar vad som hände oss där uppe på BB och känns jobbigt att berätta för alla om och om igen. Så därför har jag valt att skriva ner här på min blogg i stora drag om hur det gick för oss den dagen Gustav kom. Blev en extrem förlossning då jag genomgick långt värkarbete, en vaginal förlossning nästan till fullo, sugklocka och sen akutsnitt.
Både jag och bebisen blev tagna av den intensiva och långa resan och vi hade en del att ta igen innan vi fick åka hem. Blev kvar på BB till i Söndags.
 
Andreas hade det också jobbigt, inte roligt att stå brevid när det blev sådär tokigt! Kan bara säga att vore det inte för Andreas hade jag aldrig orkat, eller kunna varit så stark. Han var/är verkligen min klippa, ställde upp till 200%! Han var närvarande och delaktig genom hela förlossningen och tiden efteråt.
 

Sista bilden på magen, tagen på toan på BB :)
 
Tog en bild precis när vi kom, Andreas sitter och väntar på barnmorskan.
 
Några bilder på förlossningsrummet.
 
Andreas och detta ståbord var mina bästa vänner under den där tiden!.. och lustgasen förstås!
 
Värkarbete pågår.

 
Första mötet med vårt hjärta.
 
Trött, chockad men glad.
 
Äntligen här hos oss, lille Gustav! Han mår nu bra och det är viktigast!
 
Gustav fyller en vecka idag <3
 
 
 

Har inte tid!

Blir inte så mycket blogga nu för min tid är hos lille Gustav och Andreas. Vi njuter till 100% av att vara en familj! Försöker finna rutiner och tar igen sömn som vi tappat under denna jobbiga, läskiga men också underbara vecka som varit.
 
Lägger ut en bild på Gustav, som jag tog idag.
 
 
Gustav är 6 dagar gammal idag och han har fått sin första post :) Kan inte öppna brevet än för Andreas ville vara med och han är inte hemma. Så jag berättar sen vad som var i brevet. Spännande!
 
 
 
Nu ska jag väcka Gustav för lite mat, sen blir det ut på premiär- promenaden med barnvagnen :)
 
Ha en underbar dag mina vänner. Ta vara på ögonblicket, det tänker jag göra! Har bästa tiden i mitt liv nu och njuter av det så jag gråter av lycka!

Tisdag som blev Onsdag..

Ja i Onsdags kom han äntligen och som vi hade längtat efter den stora dagen. Men vi åkte in på BB redan på Tisdagsmorgonen, med värkar och laddade för att föda barn! Men förlossningen blev jobbigt, långdragen och vi fick komplikationer. 
 
Ska berätta mer en annan dag om vår tid på BB och om förlossningen. Nu ska jag bara snabb-blogga, då jag har en del sömn jag måste ta igen.
 
Vi kom nämligen hem idag så nu ska vi ladda och landa här hemma. Men lägger upp några bilder på vår älskade Gustav!
 
Som jag är kär i min lilla gosse
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0