Besök

Ja vi hade ju besök av Andreas familj här i helgen, dom kom från Lycksele på fredagskvällen och stannade tills igår söndag. Dom hade även hunden med sig lille busige Harry. Ett vitt litet energiknippe men skägg som har alltid svansen på vift.
 
Under helgen har vi bland annat varit på stan för Andreas mamma och syster ville shoppa, å jäklar va dom handlade sen tog vi en god välförtjänt fika på 1871 (ett fik på stan.) Senare på kvällen hade vi bokat bord på Oscar för att äta deras underbara mat. Andreas mamma och pappa bjöd då, det var uppskattat och maten var supergod som alltid!
 
Innan vi drog ner på stan så fick Lisa mata Gustav. Var så mysigt å se när hon matade honom. Hon riktigt stortrivdes där på köksgolvet när hon hade ensamtid med Gustav och grötskeden. Som han pratade, man skulle nästan kunna tro han gick på batteri med all den energin som han har!
 
Det är jobbigt med påhälsning när man bara är fyra månader gammal. I vanliga fall sover Gustav mellan ca 20.00/ 07.00 på nätterna med tre matningar. Men med besök här så blev han en mycket sliten kille!
På lördagskvällen efter en lång stund av gråt så fick vi honom att somna till sist, han sov då mellan 20.00/ 09.30 fast var upp för matning som vanligt under natten, men han tog sig en rejäl sovmorgon kan man säga :)
Sen på söndagsnatten var han ännu tröttare och sov mellan 19.00/ 06.00 och utan någon som helst matning under nattens gång. Detta är rekord för honom!
 
Nästa gång vi träffar Andreas släkt är då det är julfirande, då är Gustav nästan sex månader och tänk vad tiden går fort!Andreas mamma var gullig och frågade mig vad jag ville ha på julbordet. Det tyckte jag var fint gjort av henne att fråga så jag också får jul trots att det inte är på hemmaplan i år.
 

 
Idag måndag har Gustav och jag bara slappat här hemma. Han har lekt i sitt babygym och pysslat på. Även sovit ute i vagnen i det milda snövädret.
 
 
Vi fick blöjor och pyjamas till Gustav. Det var uppskattat, välbehövligt och sånt som alltid går åt.
 
 
Här har han nya fina pyjamasen som han fick av sin snälla faster :)
 
 
Idag har Gustav haft ont i lillmagen, då är babybjörnen perfekt och han får hänga med vart jag än går. På så vis slipper jag lyssna på timmar av gnäll. Inte gråt utan när han bara klagar och är missnöjd, Babybjörnen är super, tänk vad mycket jag ha använt den och är supernöjd med den.
 
 
 
 
 
 
 

Besök

I helgen hade vi Lyckselebesök, Andreas familj. På lördagen var vi ut och käkade på Oscar. Supergod mat!
 
 
 
 
 

Älskade barn

Du är så fin när du sover, dröm sött och kom ihåg att vi älskar dig lilla gubben <3
 
 

Lek

Så skönt nu när Gustav blivit lite större och kan roa sig själv lite medans jag grejar med annat. Här ligger han vid sitt babygym.
 
 

Birsta

Andreas, jag och Gustav var till Birsta och myste i förrgår. Vi käkade lunch på Waynes coffee och bara hade de gott. Gustav var så duktig, tittade runt ivrigt och satt snällt i mitt knä. Snackade på för fullt och charmade omgivningen.
Så mysigt när Andreas är ledig så vi kan hitta på saker tillsammans.
 
 

Tvättstrejk?

Ne då såhär ser det ut hos oss och jag undrar hur är detta möjligt på tre personer????
Vem använder alla kläder?? Vem tvättar och vem är det som städar?
 
Detta borde ju vara straffbart, finns det smutstvättböter?
 
 

Bagare

Jag är utbildad bagare, älskar att baka men blir inte så mycket bakning här hemma nu. Har köpt jäst för en gångs skull så ska göra vaniljbullar och matbröd. Tänkte göra småfrallor eller sirapslimpa.
 
Har två tips när det gäller jäsning.
 
1. Man pratar ofta fingervarmt som kroppstemp. när det gäller mjölken till en deg för optimal jäsning. Men det är ofta för varmt för du är rätt okänslig på fingertoppen. Blir mjölken för varm dör jästsvamparna och du får en sämre deg. (Jästen är helt död vid 60 grader.) Bäst är nästan om du kan doppa armbågen i vätskan. Annars får du ta vätskan lite kallare än fingervarmt.
 
2. När du skall jäsa brödet innan gräddning kan du stoppa in plåten med tex bullarna i en avstängd ugn samt en kastrull utan lock med kokt vatten. Vattnet avger varm ånga som hjälper degen.
 
Happy baking!
 
 
 
 

Små mirakel

Tänk att jag också har varit liten en gång även om det var länge sen, här på bilden var jag bara en liten plutt och min mamma var så ung!
 
Föddes på Bollnäs Sjukhus en Julidag 1984. Vägde då 4000 gram och hade en längd på 53 cm. Vid 3 månader så kunde jag hålla upp mitt huvud, 3 1/2 månad så kunde jag gripa efter saker och vid 12 månader så gick jag själv utan stöd.
 
 
Nu är jag mamma själv och när vår Gustav föddes en Junimorgon 2012 på Sundsvalls BB, så vägde han 3905 gram och hade en längd på hela 54cm.
Lille Gustav är nu på lördag 4 månader gammal och utvecklas fint.
Griper efter saker och vill gärna sitta upp i tex ett knä. Han är nyfiken som tusan och vill helst vara med på allt. Ligger på mage och håller upp huvudet än längre stund. Skrattar och jollrar.
 
Denna bild är tagen efter ungefär en vecka efter födseln.
 
 

Stoppa bulle i örat..

Min släkt och familj har jag på annan ort men en liten del av dom finns här i Sundsvall. Vi umgås så fort tiden finns och jag älskar dom här ungarna som om dom vore mina egna! Här är vi på stan och fikar. Det kan gå rätt vilt till och du som vill ha lugn och ro får ta ett bord längre bort (läs på ett annat fik!)
 
                                      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stora ögon

I pappas knä trivs han men blixten från mammas kamera är mindre populär.
 

Mysdag

Idag har vi haft mysdag här! Hanna var hit så käkade vi gofrukost i form av bagels och varm choklad sen drog vi till fyndlagret för att leta fynd. Där köpte hon en barnvagn till tvillingarna och det var väl ett riktigt fynd för henne, som hon letat. Efter det släppte hon av oss hemma så drog hon vidare, jag och Gustav tog en tupplur och bakade superbullar. Har varit en perfekt dag men nu är jag trött :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Liten och blond

Hon var en rätt vild och rivig unge när hon var liten, där av Riv- Stina!
Mamma har berättat att när telefonen ringde hemma så skyndade Riv- Stina att undersöka i kökssoporna under diskbänken för hon visste att mamma var fast i telefonen.
När gäster kom på besök så gömde hon skorna i kattgluggen under huset för att gästerna inte skulle kunna ta sig hem.
Hon var hes på stämbanden och oftast helt utan röst, så hon fick sitta längst fram så fröken i skolan skulle höra vad hon sa. Sist att lära sig läsa i klassen och hade myror i brallan. Sån var hon men det har ju format henne till den hon är idag!
Idag pratar jag nog mest av alla, men i nytt sällskap kan jag vara rätt tyst. Envis och van att kämpa för att nå dit jag vill. Fortfarande nyfiken men har slutat att riva i sopor :P
 
Hur var du när du var liten? Dela gärna med dig, kul å höra!
 

En promenad

En promenad om dagen, det är bra för magen! Det är det faktiskt, har märkt tydligt hur min degmage har dragit ihop sig i snabb takt efter graviditeten nu när jag börjat hurta. Går minst en runda om dagen och tycker att det är superskönt. Igår var vi ute i tre och en halv timme.
 
 
Mysfaktor
Alltid mysigt klädd nu på höstkanten, vantar på och bra skor på fötterna. Nytankad bebis och även nybytt blöja. Sen har jag alltid med mig både bebismat och blöjor så att jag inte ska behöva känna någon stress hem.
Fika och ett sittunderlag kan höja mysfaktorn en aning. Vill jag ge Gustav Nan så har jag med mig varmt vatten som jag sedan bara blandar med pulvret. Då är det super att ha en pulverdelare som jag kallar den. Snabbt och smidigt. Ger du också ersättning så kan jag varmt rekomendera en sån!
 
 
 
 
 

Kemikalier i kläder!

 
Såg på nyheterna nyligen att kläderna innehåller allt för mycket gifter. Usch jag blir så arg när jag hör sånt!
 
Minska risken för farliga kemikalier.
 • Välj miljömärkta textilier eftersom det är en garanti för att textilierna uppfyller vissa miljö- och kemikaliekrav. Var medveten om att varan trots sin miljömärkning ändå kan innehålla farliga kemiska ämnen. Läs mer om de olika miljömärkena på Naturskyddsföreningens webbplats.
 • Välj ekologiskt odlad bomull framför traditionellt odlad bomull eftersom den ekologiska odlingen inte använder kemiska bekämpningsmedel.
 • Undvik, när det är möjligt, textilier som är impregnerade, flamskyddade eller antibakteriella, eftersom farliga kemikalier vanligtvis har använts.
 • Tvätta nyinköpta kläder och sängkläder innan du använder dem första gången för att minska eventuella rester av hälsofarliga ämnen.
 • Var extra försiktig när det gäller varor som är avsedda att användas av barn, eftersom barn är känsligare för kemikalier än vuxna.
 

Min gravidmage

Hittade bilder på min gravidmage, saknar den jättemycket.
 
Kul att visa vad den växte snabbt, tänk att snart är det fyra månader sen jag fick barn!
 
V.8
 
V.16
 
V.20
 
V.22
 
V.28
 
V.31
 
V.33
 
Sen var det dags att kläcka
 
Han var beräknad att komma den 14/6 och jag gick över till den 27/6
 

 

Bada

I går kväll fick Gustav bada, han blev ren och fräsch inför nattningen. Med nytvättad pyjamas och varm mjölk i lillmagen så somnade han gott.
 
 
TIPS.
Har köpt en mild serie produkter som jag använder på honom och är supernöjd med dom. Jag vet att man inte behöver duschcream på så små barn men Gustav är så knubbig så använder det i knubbväck och i håret. Avslutar alltid med att smörja in honom i babyolja medans han fortfarande ligger i badet, då blir han så himla mjuk och go.
 

Tisdag = Mys på stan

Godmorgon!
 
Idag blir det en prommis med glatt humör ner på stan för att träffa Elin. Vi tänker ta en mysfika och sen ska vi leta mammabyxor åt Elins mage :) Hon ska också ha barn, en liten kula har hon i nuläget men den växer fort. Superroligt att hon ska bli mamma, älskar att hänga med henne, så tror vi kommer få riktigt roligt ihop även då när vi båda har två små knoddar.
 

 
Svårt att veta hur jag ska klä Gustav nu när temperaturen ligger runt nollan. Det är kallt och kyligt ute men ändå varmt när solen tittar fram. Har köpt en lurvig jacka som han får ha om dagarna innan jag plockar fram overallen. Den har jag köpt på loppis för 30kr. Visst är den mysig!
 

Jippi!

Shit pomfritt!
 
Nu blev jag superglad men nervös, har nämligen blivit utsedd till veckans blogg via bloggvy!!
 
Klurar på vad jag ska blogga om nu när jag har den här veckan i rampljuset, följ gärna med så får du se vad veckan har att bjuda på.
 
Ska börja med en presentation av mig för er som inte känner mig.
 
Här har ni mig Stina, lite snäll, lite pedant, lite nogrann, lite knäpp och lite bra! Jag har nog många sidor, både bra och dåliga skulle jag tro.
Är hela 28 år nu och bosatt i metropolen Sundsvall sen fem år tillbaks! Här trivs jag som bara den och har inga planer på att flytta från stan.
 
Är mamma till en gullunge som vi döpt till Gustav, han är det bästa, knubbig och pussvänlig. Pussvänlig är även min sambo Andreas dock inte så knubbig!
Vi bor på söder, värsta backen när vi ska hem från stan med det är det värt. För bästa utsikten har vi, jag behöver rumpträningen och är nyfiken, så kan hålla koll på vad som händer från mitt fönster :P
 
Hälsingetjej från början som är stolt över mina rötter, min krigare till karl är från Lycksele som ligger långt norrut. Honom raggade jag upp i Umeå en gång och vi blev så kära så!
Är mammaledig sen fyra månader tillbaka och galet lycklig! Har inte mått så bra sista åren då jag inte trivts med jobb osv. men tar nu igen det!
 
Här är jag.
 
Idag har jag..
 
..fått sovmorgon dagen till ära.
..ätit två marmeladmackor ståendes till frulle.
..struntat i att duscha, hade inte tid.
..promenerat långpromenad.
..skuttat runt i parken i toppluva för att roa småbarn.
..torkat spya mellan brösten, inte min dock!
..torkat golvet för andra gången denna vecka, sån är jag.
..diskat fyra diskmaskiner, hatar att handdiska.
..ätit sex stycken vaniljgifflar, ja dom är goda!
..blivit utelås, yr är mitt mellannamn.
 
En bild på sonen Gustav.
 
Här har ni min sambo Andreas.
 
Tack för att du tittade in, hoppas du vill följa min blogg och vad som händer i vår vardag.
Lämna gärna ett avtryck!
 
 
 
 

Småpotatisar

Dom är små, gulliga och pussvänliga. Men smakar dom gott?, troligen inte med tanke på att han har tåpira för det mesta lille Gustav :)
 

Fredagsmys!

Andreas har jobbat så mycket sista tiden men i fredags hade vi myskväll här hemma, det var länge sen och mycket välbehövligt! Vi lagade god mat och kollade på film. Tände ljus, åt fredagsgodis och tog det bara lugnt. Supermysigt!
 
 
Gustav var vaken till klockan åtta i vanlig ordning så han fick vara med en stund iaf. Vi myste i vanlig ordning i form av bus, skratt och kramar innan han sov för natten. Ska bli kul när han blir större så han också får ta del av fredagsmyset i form av tex. film och god mat.
 
 
 

Peppar peppar!

Recept på en mumsig PEPPARSÅS
 
Detta är ett super hemligt recept som har legat gömt en länge tid, nu är jag så generös så tänker att dela med mig till er så alla kan göra god sås :P Så fatta tag i papper och penna innan jag ändrar mig!
 
1 1/2 dl Kaj P;s
2 1/2 dl Grädde (Riktig grädde 40%)
1/2 msk Krossad grovmalen peppar
 
Låt puttra ca 20- 30 min
 
Smaka av, vill du ha starkare sås = mer peppar
 
Låt smaka :)
 
 
 

Mat är mumma

Gustav har älskat mat från första tuggan!
 
 
Sitta fint i stolen kan han också!
 
Haklappen är också god :)
 
 

Tips!

Kolla in sidan och njut av hennes snygga grejer. Jag blev shoppingsugen!
 
Carina har en passion för mössor!! Hennes eget märke är Myran & lo. Kläderna är egendesignade och säljs i begränsad upplaga av de tyger som vid beställningstillfället finns hemma. Hon har f-skattsedel
 
Klicka här!
 

Tips!

Bra uppfinning som jag är glad vi köpt till vår spjälsäng här hemma, kan tipsa om Brio Bed Rocker. Har underlättat nattningen för oss och Gustav gillar det.
 
Beskrivning

Brio Bed Rocker (Vyssan Lull gungtassar) är en svensk uppfinning som förvandlar spjälsängen till en vagga!
Gungtassarna skruvas fast, ett under varje ben på spjälsängen, och sedan är det bara att rofyllt vagga barnet till sömns.

- Passar de flesta spjälsängar med träben
- Enkelt att montera
- Finns i flera fina färger

 


Torsdag

Gustav vaknade klockan 6 i morse och var på strålande humör. Han är oftast positiv på morgonen och även idag lyste han upp som en sol när jag efter ett tag släpat mig ur sängen för att plocka upp honom ur spjälsängen. Då han legat vaken en längre stund och grejat på. Vi gick till tv-rummet för att ge lite morgonkäk och han vifftade med benen för fullt som han brukar när magen skriker efter mat.
 
Idag ska vi till BVC på föräldragrupp klockan tre hade jag tänkt. Karin skickade (Hälsingetjej) sms och frågade om vi också ska komma för hon och hennes son ska dit. Hade ingen aning om att det är föräldraträff idag för BVC har nämligen skickat ut lappar till alla utom mig, mig hade dom glömt! :/

Men jag tänkte iaf ta med mig Gustav ner på stan en sväng först och sedan går vi vidare till BVC. Har lite post som jag ska lägga på lådan så tar det på samma gång. Sen är det lite saker som skall inhandlas. Så blir en lugn dag idag men det passar mig för är trött :)
 
Gustav sitter i pyjamas i soffan och slappar.
 
 
 
 
 
 

Promenad i höstmörkret

Idag har Gustav och jag pysslat på här hemma med höstrusket ute. Han har legat nöjd vid babygymmet på köksgolvet och jag har grejat med lite av varje. På eftermiddagen så skickade Elin sms och vi bestämde oss för att ses en sväng. Blev en skön långpromenad på 9 kilometer, gick runt sidsjön med omnejd.
 
Väl hemma igen så blev det hembakt fika som Elin hade med hit och lite tvmys. Gustav somnade i vagnen under promenade så han sover fortfarande och nu är klockan 23.08. Hade inte hjärta att väcka honom när vi kom in så han fick snarka vidare. Klädde av honom ytterkläderna och inte ens då vaknade han, lilla gubben!
 
Jag har tidigare i år fått ett reflexöverdrag av min mamma och pappa till barnvagnen. Måste tipsa dig med barnvagn att införskatta ett sånt. Man syns verkligen bra och behöver inte oroa sig som man annars kan göra när man går i trafiken. Vissa kör så fort och är oaktsamma. Men med den där på så lyser vagnen verkligen!
 
 

Vem är energitjuven?

Vem han än är så har han nu åkt fast tror ja!? För igår fick jag ett ryck och helt plötsligt hade jag gjort massor här hemma. Så himla skönt med energin tillbaka igen för den har varit borta länge. Men nu känner jag att den är här och hoppas den stannar länge :)
 
Klassiska chokladbollar med mycket kaffe i smeten.
 
Måste fikas med ett stort glas mjölk!
 
Gjorde även en paj som jag kan tipsa om! Hur god som helst med gula kantareller och bacon :)
 
Fräs svampen, bacon och lök i smör.
 
Gör äggstanning och tillsätt salt, peppar och kantarellfond.
 
Lägg allt i ett förgräddat pajskal.
 
Häll över äggstanning och dekorera med tomater.
 
På med stark ost och in i ugnen. Klart! Avnjut varm med vitlöksbröd och sallad.
 
Mums mums.. :P
 

Hemskheter

Inte varje dag men ofta så kommer en våg och sköljer över mig, en våg full av rädsla. Rädsla över att någon jag bryr mig om ska råka illa ut eller bli skadan på något sett av en gärningsman. Kan vara att en anhörig till mig skulle bli utsatt för våld eller något annat fruktansvärt. Det är skitjobbigt när jag har dessa perioder med känslan i kroppen som hänger över mig tung och full av oro. Ju mer jag tänker på att jag inte ska tänka så, ju mer tänker jag så :/
 
Får en känsla att jag vill lyfta mina vingar och låta alla krypa under så ingen kommer åt att göra dom illa. Precis som en fågel räddar sina ungar! Drömmer till och med om sånt här..
 
Vet inte varför jag är såhär nojig över detta. Troligen för det är det värsta som skulle kunna hända mig! Att jag själv skulle bli utsatt är inte mitt bekymmer över huvudtaget, det skulle vara för mig mycket värre om någon jag bryr mig om råkade illa ut!
 
Nu efter jag fått barn så har detta blivit värre. Någon som känner igen sig?
 
 

Jag ser det snöa, jag ser det snöa..

Igår när jag gick ner på stan så tänkte jag tanken om att snön nog kommer snart, regnet var kallt och vasst! Mycket riktigt idag när jag vaknade så såg det ut såhär utanför mitt köksfönster. Snö, plask och slask :/
 
Trist att vintern redan knackar på! Om jag ska tänka positivt så är det att Gustav och jag ska ha massa innemys :)
 

Fikamys

Idag blev det en promenad med barnvagnen i regnet ner till stan för en fika med en mamma som jag lärt känna genom facebooksidan mamma 2012 Sundsvall. Jag har träffat den här tjejen vid namn Veronica en gång tidigare och tyckte hon verkade supertrevlig. Efter att ha hängt med henne idag så kan jag bara bekräfta att det var hon också! En gullig unge har hon med, en liten Hugo som är cirka tre månader gammal.
Är superkul att lära känna någon mer som har barn i samma ålder som Gustav. Vi hade massor att prata om idag och bestämde att vi ska ses fler gånger.
 
Vem vet kanske har jag fått en ny vän :)

Är han seriös?

Haha, ni måste läsa den här annonsen på blocket!
Jag gissar att det är en kille som lagt ut annonsen eller vad tror ni?
 
Läs här
 

Lika som bär?

Här överst är två bilder på Gustavs kusin Herman. Han är idag en stor kille men han har också varit en liten skrutt precis som Gustav! Är dom lika? :)
 
Herman
 
Herman
 
Gustav
 
Gustav

Uppe med tuppen!

Idag är som ALLA andra dagar och vi är uppe med tuppen här hemma. Gustav borde bli bagare för han älskar verkligen att vakna tidigt och det är bara att gilla läget för mig. Än hur trött jag är om mornarna så kan jag inte under några omständigheter vara på dåligt humör när lillkillen (läs nästan) alltid är på strålande humör. Han skojar friskt och skrattar så det gurglar med humöret på topp :)
 
 

Finbesök

Ja i fredags kom en del av min härliga familj upp till Sundsvall för att hälsa på lite, ett riktigt snabbbesök så vi försökte verkligen ta vara på tiden. Så vi träffades ute på Alnö för fredagsmys!.Med hämtmat, levande ljus, några glas vin och popcornmys till X- Factor så hade vi en toppenmysig kväll med både stora och små. På lördagen innan dom åkte hem till Hälsingland igen så käkade vi på McDonalds.
Sammanfattningsvis så var det en trevlig stund med nära och kära :)
 
 

Amningskudde

TILL SALU
 
 • Amningskudde
 • Spöket Laban
 • Färg= Blå (lika som på bilden)
 • Hel och ren. Den är fin men syns att jag har tvättat överdaget 1 gång. Nytvättad vid köp.
 • Kudden finns på söder i Sundsvall
 • Nypris 399kr

Jag säljer den för 200kr. Kan gå ner i pris vid snabb affär :)
 

Till en nyfiken kille

Från babyproffsen:

''Att pröva på nya smaker är viktigt för barnets utveckling. Redan när barnet är 4-5 månader är det beredd på att prova fast föda. Umami Taste Teasern är ett perfekt sätt att lära barnet prova på nya smaker. Man mixar eller skär maten i små bitar och lägger i silikonbehållaren, som barnet sen kan suga och tugga på helt själv. Det stimulerar tuggrörelser och motoriken hos barnet med koordinationen mellan hand, mun och seendet. Taste Teasern är lätt att hålla i och hållaren med silikonbehållaren kan maskindiskas. Naturligtvis är den BPA-fri. ''
 
Pris 89 kr.
 


Trött


Solsidan!

Äntligen har det börjat, älskar verkligen solsidan och vill inte missa en sekund!
Skrattade högt för mig själv när jag satt ensam i söndagskväll och kikade på första avsnittet för denna säsong.
 
Längtar till alla Söndagar! Då blir det att bänka framför tv:n klockan åtta :)
 
Vilken karaktär är bäst då?.. Hm jag kan inte välja, alla spelar verkligen sin roll bra!
 

Gummistövlar

Har länge önskat mig ett par snygga gummistövlar och tror minsann jag ska införskaffa mig ett par. Dom är ju både snygga och praktiska!
 
           
 
 
Men smakar det så kostar det, måste kolla upp vart jag kan hitta ett par snygga som inte är allt för dyra. Är ju vansinne och köpa ett par för 1500:-!!! Det gör inte jag iaf :/

Åh!!

Åh det gör ont i mammahjärtat av kärlek när jag ser den här bilden! Tänk va liten å go han var när han kom och tog våra hjärtan med storm! Han växer så det knakar och så gör även kärleken till den här ungen!
 

Pigg och fräsch!

Jag är en tjej på 28 år i lyxförpackning, i mina bästa år helt enkelt! Har just nu min bästa tid i livet faktiskt! Lite spya i håret har väl ingen dött av, lite påsar under ögonen har väl ingen dött av eller lite taskigt humör för den delen?? Undra vad min sambo skulle svara på den sista frågan.. hm ;)
 
 
Här är jag iaf!
Stina förresten ;) Trevligt att råkas!
 
 

Läskigt värre..

- HUA.. Vad är det du ser Gustav..  ???
 
 
- Näh..vem kör barnvagnen tro..??
- Jaha är de mamma!!
- Är mamma så läskig??
 

Lukta gott!

Jag har inte använt parfym på månader, vill att min bebis ska känna igen min lukt och känna sig trygg, inte en massa parfymdoft! Äckligt om Gustav med sin lilla näsa, borrade in sig i mina kläder för att mysa som han ofta gör så stinker jag parfym!? Det tror inte jag är någon hit för små barn :/
 
När jag är bland folk, tex. på stan så blir jag förvånad vad många sprutar på sig parfym. Storknar nästan.. Less is more!
Man SKA vara ren och fräsch men måste man stinka parfym?
 
Skrämmande när jag läser att det tom. är giftigt! Läs här!
 
 
 

Höst

Det är höst i Sundsvall och vi njuter av fin vädret som tittar fram ibland. För det mesta är det regn och rusk, men med lite tur så glimtar solen och det tar vi vara på. Jag är rätt dålig på att ta mig ut men nu när jag har lille Gustav så tänker jag endast på att tanka i honom D- vitamin i form av att vara ute :)
 
Här är min lille plutt i nallemössa :)
 
 
 

Cooling!

 Hittade en bild på Gustav som är tagen i somras, visst är han en cooling :) Åh.. vill inte att han ska växa så fort, jag hinner inte med! Stoppa tiden :/
 
 
 
 
 

Krokar och nappar!

Idag har jag inhandlat Gustavs första majskorkar :) Ska bli så spännande och se om han gillar dom. Han stoppar ju allt i munnen så jag tror garanterat att dom kommer gå hem!
 
 
Har även köpt Mam Dinapp i större storlek så skall vi se om det går lite fortare för Gustav att äta. Det är ju på två vis de där för jag vill inte att det skall gå så fort så han får ont i magen heller. Vi får testa oss fram :)
 
 
 

En sked för mamma.. å en för pappa!

Matskola för mamma Stina :)
 
Jag har börjat läsa på hur man skall gå till väga när barnet skall börja med smakportioner. Finns så sjukt mycket att läsa om detta ämne på nätet, gick bland annat in på ett forum och läste lite olika inlägg idag. Det tänker jag inte göra om igen! Många tror dom är bäst på saken och skriver massa trams. Nej, jag håller mig till riktig info. från livsmedelsverket osv..
 
Jag har tänkt börja ge Gustav små smakportioner här i dagarna. Har läst på och från fyra månaders ålder så får barn börja prova lite smått och tror Gustav skulle må bra av det. Tänkte börja med potatis och palsternacka så får vi se om det går hem :)
 

 

Hur påverkar tidiga matvanor riskerna för allergier senare i livet?

Svar:

Dagens forskning och rekommendationer är mer inriktade mot att man inte bör vänta alltför länge med att introducera födoämnen. Flera studier visar på att det kan vara skyddande att introducera födoämnen under tiden man fortfarande ammar runt 6 månader och framåt, i stället för att vänta. Källa

 


Köpte denna burk inför mat- premiären. Skedar och haklapp har jag redan, det fick vi av min mamma och pappa. Sen skall jag försöka göra egen barnmat då jag fått en toppenbra stavmixer från svärmor och svärfar som kan komma väl till nytta

.


Inför en förlossning

Kan sakna den där spänningen jag hade tiden innan förlossningen. Visst det var en jobbig tid men tänk så spännande och vad ivrig man var inför det helt främmande man stod inför. Det stora klivet och vilken förändring i livet!
 
Du som står inför det stora äventyret på förlossningen, här är mina bästa tips till BB!
 
1. Nässpray! Hade inte klarat alla timmar på BB utan nässpray. Humöret och orken gick upp och ner
då kan bli en del tårar och med det en täppt näsa, då är sprayen till en grymt bra hjälp.
Extra viktigt med en spray tyckte jag var för jag andades in genom näsan och ut i munnen i mitt värkarbete.
 
2. Halstabletter! Jag fick skavsår i halsen av alla timmarna med lustgasen och ont i halsen av tuben jag fick under op. Tiden efter detta var halstabletter guld! Fick torrhosta, det gjorde så sjukt ont att hosta pga. såret på min mage så då underlättade halstabletterna en hel del.
 
3. Mysbyxor som är mammabyxor = bred slapp mudd. Man vet aldrig om man blir snittad, det kan bli akutsnitt som det blev för mig och då var mammamysbyxor grmt bra att ha sen för man vill inte ha något som trycker på de onda såret :/
 
4. Sen när du skall hem igen, be personalen snällt att få ta med två par extra "strumpyxetrosor". Dom är superbra att ha hemma första tiden.
 

 
Här är två bilder som Andreas tog på mig när jag låg på förlossningen. Nu när jag tittar på bilderna så känns det som att det var så länge sen jag var där! Tänk att Gustav var i min mage då :)
 
Vill du så kan du läsa om min förlossning klicka här. Har inte gått in på ljupet men i stora drag finns min berättelse där för dig som vill.
 
 
 

REM sömn

Bra att veta är att fram till cirka sexmånadersåldern inleds en sömncykel alltid med aktiv sömn (REM). Det innebär att bebisen sover lätt och ändrar ansiktsuttryck, viftar på armar och ben, öppnar ibland ögonen och kanske smågråta eller skrattar i sömnen. Många misstolkar detta och tror att det betyder att bebisen inte kommer att sova eller att barnet har vaknat när det i själva verket fortfarande befinner sig i REM–sömnen. Kanske väcks då bebisen av att föräldrarna pratar med "hen" som man säger :), föräldrarna tror att uppvaknandet som då sker är ett tecken på hungrig mage eller sömnlöshet. Föräldrar som på det här sättet är ”överkänsliga” för bebisens signaler när "hen" sover kan bidra till att försämra bebisens förmåga att komma till ro på egen hand.
 
Detta är information jag har hittat i en undersökning som forskare gjort om barns sömn. Tänkte det kan vara bra att veta, jag visste själv inte så mycket om REM sömn. Trodde mer att vår Gustav inte var trött nog när han höll på som exemplet ovan. Med viftande ben, när han vrider på sig besvärande och har inte ögonen riktigt stängda.
 
En skillnad mellan spädbarns och vuxnas sömn är att en sömncykel går från vakenepisod till vakenepisod. Före ettårsåldern är en sömncykel ca 50–60 minuter, vilket innebär att det är normalt att spädbarn har en vakenepisod en gång i timmen under tiden då de sover. Bebisar som sover tillsammans med tex. mamma/ pappa kan normalt ha ännu flera vakenepisoder. Föräldrarna lägger i regel inte märke till vakenepisoderna om inte barnet gråter.
 
Spädbarn har en mycket större andel drömsömn (REM–sömn) än vuxna. Hos vuxna är ungefär en fjärdedel av sömnperioden "drömsömn". Hos spädbarn kallas detta aktiv sömn och hos nyfödda utgör ungefär hälften av sovtiden sådan sömn. Hos för tidigt födda kan REM–sömnen utgöra en ännu större del av sömnen, upp till 80 procent.
 
Vid ungefär tre månaders ålder ändras sömnmönstret så att bebisen går via lätt sömn till djup sömn när det somnar – precis som vuxna.
 
Bild: Gustav en vecka gammal, tänk vad tiden går fort!
 
 
 

Magen min :)

Dessa två bilder är tagna en vecka efter förlossningen
 
 
 
 
Sjukt ändå hur magen ska kunna dra ihop sig igen efter att ha blivit utsatt för ett sånt tryck och påfrestningen som en graviditet innebär. Här är en bild på magen när jag vad gravid i vecka 40.
 
 
Så här ser min mage ut nu, tre månader efter min graviditet. Är ganska nöjd ändå med tanke på att jag har cirka 7 kilo övervikt kvar innan jag är tillbaka på min normalvikt.
Frågan är bara huuur länge ska jag behöva ha hormonsträngen kvar och hormonförändringen i huden där jag varit piercad vid naveln? Den stör jag mig nästan mer på än bristningarna :/
 
 
 
 
Kommer aldrig bli som innan igen, det har jag accepterat men jag är så pass ung än så jag vill iaf kunna gå i bikini. Har funderat på om jag ska ta Gustav med mig till Badhuset någon dag. Då ska jag ha bikini för första gången på mycket mycket länge.
 
Hur du något tips om vart jag kan hitta en bikini jag kan känna mig bekväm i efter graviditeten!?
 
 
 
 

Höstpromenad

Jag och Gustav har en runda som jag brukar gå med barnvagnen. Det är superfin natur där och DET är medicin för själen tycker jag :)
 
 
 
 
 

Trött kille


Spöket Laban

Här är bild på påslakansettet jag köpte billigt (25kr). Ser så himla skönt och mysigt ut när jag bäddat rent i Gustavs vagn. Nästan så jag själv vill krypa ner där en stund :)
 

Beställt

Nu har jag beställt en bok som jag ska fylla i åt Gustav :)
 
Äntligen jag heter den!
 
 
 
 
Kan tipsa dig som skall beställa böcker på nätet att Bokus har ofta bra priser och fraktfritt + att du får bonus på Coopkortet. Superbra :)
 
 

Malin

Till en vän jag har kär <3
 
 
 

Mina killar

Åh vad jag tycker om dom här två <3 Vad vore mitt liv utan dom :)
 
 
 
Nu när vi fått barn har vi blivit trötta, så trötta.. så trötta..
Blir lätt att man bråkar en del om små saker, det gör vi iaf, känner du igen dig?
Viktigt är att man inte är långsur tycker jag, ge varandra en kram och prata om saken istället. Det försöker vi göra här hemma och tänk så mycket bättre vi har det nu (läs nästan alltid) när vi kommit överrens om att det som uppstår är pga. att vi är så trötta och att vi inte ska lägga för stor vikt i bråken.
Allt är nytt för oss, jobbig förlossning och jobbig tid efter, Andreas jobbar mycket natt och han sover ofta på dagen. Gustav har varit sjuk en del, jag är mycket ensam här hemma och har ingen att lämna över till när jag känner jag behöver vila. Det sliter på oss alla att det är såhär. Extra viktigt när det är jobbigt hemma är att ha mysiga stunder, vi försöker varva ner och mysa med lilla familjen på kvällarna. Det är vårat sätt att ladda batterierna!

Dollarstore

Jag var och handlade på Dollarstore för ett tag sen. Kan verkligen tipsa om att dom har snygga grejer om du gillar att pyssla hemma, massor med fint och till ett bra pris! Köpte bland annat texten HOME till mitt kök. Blev jättefint att ha "texten" på fönsterbrädan och den kostade endast 50kr.
 
Fint eller hur :)
Mönster i O:et har jag fixat själv.
 
 

Mer loppisfynd

Jag har bäddat rent åt min lilla pirat, han svettas så hemskt så kudden luktade skunk så den åkte in i tvättmaskinen. Tur jag har två :)
 
Påslakan inköpt på loppis för 20:-
 
 
 
Även hittat Spöket Laban påslakan till vagnen för 25:-. Ingen bild tyvärr, dom är i tvätt maskinen.
 
 
 

Måndag

Idag började vi dagen men lite mys i soffan, Gustav fick ligga naken och snacka ett tag medans jag kollade lite morgontv. Gustav älskar verkligen att vara utan kläder/ blöja, naken kan han ligga och snacka i evigheter :)
Efter ett tag väckte vi pappa Andreas och åkte till BVC. Där fick Gustav en sprutor i vardera ben, han blev ledsen men Andreas tröstade honom och han fick äta lite så blev det bra igen. Jag hade förberett varm NAN i flaska som vi hade med som vi gav Gustav dirket efter dom stuckit honom. Det hjälpte mycket, så ett tips till er som också ska ta sprutan på era små och flaskmatar.
 
Efter BVC åkte Andreas till jobbet, mamma och son tog en fika med Malin på stan. Alltid lika mysigt att träffa henne! Gustav sov mest hela tiden och var nöjd men när han vaknade efter ett tag märktes det att han hade ont. Han fick alvedon och mat, sen sa vi hejdå till Malin och tog en långpromenad.
 
Var skönt att gå på promenad då jag vet hur gnälligt det hade blivit om vi hade varit hemma, han är mer nöjd i vagnen och sover bra i den.
Jag gick av en slump förbi en butik som heter Barngarderoben i Nacksta. Visste inte ens om att den fanns, blir fler besök dit och inhandla lite barnkläder tex pyjamasar.
 
Vi kom hem runt sex tiden, Gustav fick mat och sen sov han gott. Han hade feber när jag la honom så vi får se hur natten går. Klockan är nu 23,40 och hittills han har varit upp två ggr nu, vi har bytt blöja, lussat, han har ätit mer mat och vi har gett honom näsdroppar.
 
Har varit en jobbig dag med en gnällig liten kille. Men det rår ju inte han för, han har ju haft ont stackarn så jag har verkligen skärpt till mig och visat mitt bästa tålamod som mamma. Gör ju allt för min lille Gustav :)
Laddar för en natt med dålig sömn!
 

Leksaker

Tycker det ska bli så mysigt nu när Gustav blir större och vill pyssla. Han har fått massor med fina leksaker som bara står och väntar på honom :)
 
Extra roligt är det med leksaker i trä som håller med tiden, dom kan Gustav spara till den dagen han får egna barn.
 

RSS 2.0