Havrebomb!

Varje dag dricker jag en havrebomb och jag känner verkligen hur bra jag mår av den. Därför tänker jag nu dela med mig av receptet. Det är busenkelt så gör en du med :)
 
3 dl. Mjölk
1 1/2 dl. Havregryn
1 Banan
1 Ägg
Lite vanlijsocker
Tre isbitar
 
Mixa och drick :)
 

 
Havre innehåller mycket tiamin, järn och fiber. Havrekli innehåller fibersorten betaglukan som förutom att sänka kolestorolhalten hjälper till att stabilisera blodsockernivån samt kan hjälpa immunförsvaret mot bakterieinfektioner. Havre är även den enda källan till vissa antioxidanter som kallas avenantramider. Dessa tros ha egenskaper som kan skydda kroppen från åderförkalkning.
 
Ägg, särskilt äggulan, är mycket näringsrik. Äggets protein finner man främst i äggvitan, dessa proteiner är framförallt uppbyggda av många essentiella aminosyror.
 
Mjölk. Förutom vatten består mjölk främst av kolhydrater (i form av laktos), protein och fett. Fettet består till en tredjedel av omättade fettsyror och till två tredjedelar mättade fettsyror Mjölk innehåller också andra viktiga näringsämnen som vitaminerna A, B1, B2, B3, B3, B12 och D samt kalcium, fosfor, jod, kalium, magnezium, zink och selen
 

Bananer är en populär frukt, hos både barn och vuxna, troligvis för dess sötma. Men trots sin höga fruktosmängd är bananer mycket mer än ett välsmakande mellanmål. Studier visar att de innehåller en lång rad näringsämnen som leder till en mängd hälsofördelar. Men kom ihåg att köpa ekologiskt för det är inte bara vi människor som gillar bananer utan även många insekter och därför är det en av de mest besprutade frukterna. Bananer är packade med väsentliga vitaminer och mineraler såsom:
• Kalium
• Magnesium
• Fosfor
• Kalcium
• Selen
• Järn
• Zink
• Mangan
• Koppar
• Folsyra
• Vitamin A
• Vitaminer B1, B2, B3, B5 och B6
• Vitamin C
• Vitamin E

 


Kommentarer
Postat av: Hanna

Tar du hela ägget? Eller bara gulan?

Svar: Hela ägget :)
Stina Leanders

2012-11-11 @ 23:11:56
URL: http://iettlitethus.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0