Hejdå v.32 och hej till v.33!

Imorgon går jag in i v. 33

Bild på magen kommer senare idag :)

Nu väger bebisen ca. 2 kg och är ca. 45 cm från topp till tå.

 

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livmodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Han sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

 

När bebisen är vaken så använder han sina sinnen; han lär sig medan han lyssnar och känner.

Han har sannolikt valt en förlossningsposition nu, det kanske vi får veta idag på BVC och han ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan ska känna på magen idag så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt kan försöka vända honom om han ligger med tokigt.

 

Om bebisen skulle födas denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men han skulle isf ändå behöva vård av specialistläkare.

 

Ögonen är öppna under vakenperioderna.

 

Livmodern befinner sig nu cirka 15 cm ovanför naveln och det känns. Revbenen ömmar och känns trångt!

Viktökningen för mig ligger på ca 13 kg.


Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare och detta har varit ett stort promblem för mig. När jag är på stan känns det som att det endast är en jakt efter toan! Det är livmodern som trycker på urinblåsan och kan göra att man behöver gå på toaletten ofta.

 

Men lyssna på detta! Livmoder har blivit ca. 500 gånger större än den var innan graviditeten!

 

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp, blodbristen och andfåddheten som man upplevt tidigare börjar avtaga under den här perioden. Inte haft så stor känning av detta.

 

Nu ska jag borsta tändera, för vi ska iväg nu till BVC och kolla läget. Ska bli kul för vi ska få en ny barnmorska.

 

Ha en fin dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0