Tigerkaka

Tigerkaka

Du behöver

  • 70 gram smält smör
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 1-2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
Gör såhär;

Smörj och mjöla en form på ca två liter.

Vispa socker och ägg pösigt.

Smält smöret.

Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.

Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör och mjöl.

Tillsätt torrvarorna och rör slätt.

Ta nu undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör den slät.

Varva nu smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen. Drag en gaffel genom formen så att det blandas lite.

Grädda i 175 grader cirka 40 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten och lossnat från kanten är tecken på att den är klar.

Vänta några minuter efter det att du tagit ut kakan. Stjälp sedan upp och låt kakan svalna under formen på galler.

 

Fika eller duppa som vi säger! Varm tigerkaka och ett stort glas iskall mjölk!

De ska vi göra nu iaf, tar en bild för att festa lite :P

 


Kommentarer
Postat av: Hanna

Gott!!

2012-05-02 @ 19:39:17
URL: http://hannaleanders.blogg.se/
Postat av: morsan

Mycke plats i min frys. Kommer ni snart?

2012-05-02 @ 22:26:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0